دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

از رجب الهى تا رجب خویشتن

No image
از رجب الهى تا رجب خویشتن حجت الا‌سلا‌م والمسلمین محمد متقى منفرد
بعضى از ماه هاى سال نسبت به دیگر ماهها برترى و فضیلت دارد این مقام را خداوند متعال به بعض ماهها بخشیده تا آدمى که در طول سال غرق در مادیات و دنیا پرستى و مشغول به امورات دنیاست کمى به خود بیشتر توجه کند زیرا وقت تنگ است و زمان براى جبران گذشته و رفع تقصیر در امورات گذشته و حال و شاید آینده معلوم نیست که فرصتى براى جبران داشته باشیم و ماه مبارک رجب فرصت خوبى است براى انجام اعمالى که بتوان رضایت خالق را جلب نمود و بار گناهان و دنیا پرستى را کم نمود زیرا آدمى وقتى در دنیا فرو مى رود گاهى آنقدر دچار فراموشى مى شود که از یاد مى برد که تمام آنچه که بوده و چه خواهد شد؟ بدان عزیزم که ماه مبارک رجب و ماه شعبان و ماه رمضان در شرافت و عظمت تمامند در روایات بسیارى در فضیلت آنها وارد شده بلکه از حضرت رسول(ص) روایت شده که ماه رجب ماه بزرگ خداست و ماهى در حرمت و فضیلت به آن نمى رسد و قتال با کافران در این ماه حرام است.رجب ماه خدا، شعبان ماه رسول خدا و رمضان ماه امت پیامبر است کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد مستوجب خشنودى خداى رحمان گردد.
عزیزم فقط همین را از این ماه با فضیلت بدان که بسیار بگویى استغفرالله و اسئله التوبه و در نیایش” سبحان الا له الجلیل و سبحان من لا ینبغى التسبیح الا له سبحان الاعز الاکرم و سبحان من لبس العز و هو له اهل” و چه زیباست خدایى را تسبیح مى‌گویى که سزاوارتر از او را نیافتى البته نگشتى چون یقین داشتى نیست زیرا عزت از خداى سبحان است و اوست که به آدمى شرف و کرامت مى بخشد لیک مى دانى که رجب نام نهرى است در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر پس چرا کام خود را از این نهر زلال و شراب ناب شیرین نمى کنی؟ چه نهرى و آبى براى طهارت بهتر از بهره گیرى از ماه رجب . ماه، ماه استجابت دعا و طلب مغفرت است و چه بالاتر است از اینکه ابن بابویه به سند معتبر از سالم روایت کرده است که گفت رفتم خدمت امام صادق (ع) در اواخر ماه رجب که چند روز از آن ماه مانده بود چون نظر مبارک آن حضرت بر من افتاد امام فرمودند که آیا روزه گرفته اى در این ماه؟ گفتم نه والله اى فرزند رسول خدا.فرمودند: آنقدر ثواب از تو فوت شده که قدر آن را به غیر خدا کسى نمى داند بدرستى که این ماه، ماهى است که خدا آن را بر ماه هاى دیگر فضیلت داده بعد گفتم اى فرزند رسول خدا اگر بقیه ماه را روزه بدارم به ثواب آن نائل گردم؟امام فرمودند اى سالم اگر یک روز از آخر این ماه را روزه بدارى خداوند تو را ایمن گرداند از سکرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر و هر که دو روز از آخر این ماه روزه بدارد بر صراط به آسانى بگذرد هر که سه روز از این ماه روزه بدارد ایمن گردد از ترس بزرگ روز قیامت و از شدت ها و هول هاى آن روز و بیزارى از آتش جهنم به او عطا کنند و چه زیباست وقتى بانگ برمى آوری” یا من یملک حوائج السائلین “ و وقتى که مى گویى کسى به غیر خدا وارد شود محروم است “خاب الوافدون على غیرک و خسر المتعرضون الا لک “ و اگر به اینکه خداست صاحب عطاهاى فراوان با خود زمزمه مى‌کنى که” اللهم یا ذالمنن السابغه و الاء الوازعه” .طبق گفته سید بن طاووس که روایت کرده از محمد بن ذکوان که به سجاد معروف است براى آنکه آنقدر سجده کرد و گریست در سجود که نابینا شد گفت عرض کردم به حضرت صادق علیه السلام فداى تو شوم اینها چیست؟تعلیم بنما مرا دعایى در آن که حق تعالى مرا به آن نفع بخشد حضرت فرمود بنویس “بسم الله الرحمن الرحیم” و بعد در هر روز از رجب در صبح و شام و در عقب نمازهاى روز و شب”یا من ارجوه لکل خیر و آمن سخطه عند کل شى یا من یعطى الکثیر بالقلیل و یا ....” اى خدایى که از او امید هر خیر و احسانى را دارم هر که را که بخواهى و از تو بخواهد عطایش مى کنى خلاصه بخواه وبخواه و بدان که هر چه بخوانى عطا کند و هرگز در لطف بى پایانش و در عطاهایش از مقام و عظمت پروردگاریش کم نخواهد شد به تحقیق باید گفت چه رحمتى بالاتر از اینکه صاحب آدمى عرضه بدارد و بخواند که بیا طلب مغفرت کن و سفره هاى بى پایانش در ماههاى با فضیلت گسترانیده است.
کاش مى شد همه با هم سرودى با صداى بلندبخوانیم “یا ذ الجلال و الاکرام یا ذالنعماء و الجود یا ذالمن و الطول حرم شیبتى على النار” آرى گویى بعضى ها در این ماه گمشده اى دارند پس بیا تو هم گمشده اى داشته باش گمشده اى که در آن خود را خواهى یافت گمشده اى که در جستجو و تفحص به خود مى رسى و درس را بهتر مى خوانى که مى شود بهتر و بهتر بود.

منبع : روزنامه رسالت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS