دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اموال خود را چگونه مصرف کنيم؟

اين دنباله‌ فرمايشات جناب ابي‌ذر است. مي‌فرمايد که همه‌ دنيا را دِرهَمَين [يعني دو درهم] قرار بده؛
اموال خود را چگونه مصرف کنيم؟
اموال خود را چگونه مصرف کنيم؟

جرعه هاي معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در کلام رهبر انقلاب

اِجعَلِ الدّنيا دِرهَمَين (?)

اين دنباله‌ فرمايشات جناب ابي‌ذر است. مي‌فرمايد که همه‌ دنيا را دِرهَمَين [يعني دو درهم] قرار بده؛

دِرهَماً أَنفَقتَهُ عَلَي عيَالِک وَ دِرهَماً قَدَّمتَهُ لِآخِرَتِک؛ يعني همه‌ موجودي خودت از دنيا - آنچه که از مال دنيا به دست مي‌آوري- را به دو قسم تقسيم کن؛ قسم سومي نداشته باشد.

يک قسم آنچه که صرف مي‌کني براي زندگي خودت و عيالت که اين يک امر لازم و واجبي است و بايد انجام بدهي. يک قسم هم آنچه که خرج مي‌کني براي آخرتت.

وَ الثّالِثُ يُضِرّ وَ لَا يَنفَع لَا تُرِدهُ؛ اگر شق سومي، راه سومي براي خرج پيدا کردي، اين ضرر مي‌زند و فايده نمي‌رساند. «لَا تُرِدهُ» دنبال آن نرو، آن را اراده نکن.

حالا فرض بفرماييد اين کارهاي تشريفاتي زائدي که متأسفانه در بين مردم معمول است، انواع زوائد در زندگي ماها متأسفانه رايج است؛ در ميان طبقات مختلف مردم؛ حالا چه مترفين و پولدارها و کساني که مملو از مال دنيا هستند، چه حتي طبقات متوسط و آنهايي که دستشان برسد.

زوائد زيادي در زندگي هست، خرج مي‌کنند، از سفر برمي‌گردند، خرج‌هاي زائد مي‌کنند، عروسي مي‌کنند، در عزا خرج‌هاي زائد مي‌کنند، که نه خير آن به امور اداره‌ معيشت زندگي‌شان - اهل و عيال و زندگي متعارف مردم - مي‌خورد، نه هم در راه خدا است؛ هيچ، تشريفات محض، اسراف محض.

مي‌فرمايد اين آني است که ضرر مي‌رساند.

* شرح حديث در ابتداي درس خارج ، 4/2/94

* پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

____________________

?) الشافي، ص ??? [قال ابوذر رحمه الله: اجعل الدّنيا درهمين: درهما أنفقته على عيالک و درهما قدّمته لآخرتک و الثّالث يضرّ و لا ينفع، لا ترده؛ دنيا را در دو درهم خلاصه کن: يک درهم، براى خانواده‏ات نگاه دار و درهم ديگر را براى آخرتت پيش فرست و بدان که، درهم سوم، تنها برايت زيان دارد، نه سود و هيچگاه به آن نياز پيدا نخواهى کرد].

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
Powered by TayaCMS