دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتظار فرج

آیا تا به حال فکر کرده اید انتظار ما در زمان غیبت حضرت مهدی(عج) چه سودی دارد؟ همه ما این حدیث را شنیده ایم که وجود مقدس امام عصر(عج) در زمان غیبت، مانند خورشیدی پشت ابر می باشند. اما بیایید کمی دقیقتر به این مسئله توجه کنیم. ما همیشه در زندگی، مشکلات و سختیهایی داشته و خواهیم داشت.
No image
انتظار فرج

برای تداوم زندگی و تحمل دشواریهای آن، نیازمند انگیزهای نیرومند هستیم که در پدیده “امید به آینده” تجلی می یابد. اگر بدانیم که در آینده جهان در حکومت حضرت مهدی(عج)، گنجهای نهفته زمین آشکار می شوند، اگر بدانیم عدالت به طور کامل برقرار می شود، اگر بدانیم که هیچ ظلمی نخواهد شد، مسلما این امید به آینده، به زندگیها، شور و نشاط می بخشد. انتظار فرج باعث می شود که حرفهای قدرتمندان زورگوی جهان را یا یقین به آینده زیبای جهان، به سخره بگیریم. انتظار فرج باعث می شود که راضی به وضع موجود نبوده و پویا باشیم. انسان پویا، هرگونه بی تفاوتی را نفی می کند. دوران طولانی غیبت، باعث می شود که لحظه به لحظه به مرحله خلوص کامل نزدیک شویم و قدرت تحمل ما در برابر ناملایمات، بالاتر رود. کسی که معتقد است امام زمان(عج) ناظر بر حالات و نیات اوست و چیزی از دیدگانش غایب نیست، مواظب اعمال و حرکات و سکنات خود است تا خطایی نکند. منتظر حقیقی، انحرافات اجتماعی را تحمل نمی کند و بر ضد آن می شورد. کلام پیامبر اعظم اسلام تعیین کننده همین معناست: “هر کس از شما که کار زشتی را [در جامعه] دید، قطعا با عمل خود، به آن اعتراض کند؛ و اگر قدرت آن را ندارد، با زبان خود به آن اعتراض کند؛ و اگر قدرت آن را ندارد، با قلب خود به آن اعتراض نماید. یعنی نسبت به آن [بی اعتنایی کند.] و این [کراهت و اعتراض قلبی] پایینترین درجه ایمان است.” شاید شما بعد از خواندن مطالب فوق، بگویید خیلی ها منتظرند اما این خصوصیات را ندارند. منتظرند و بی تفاوت. منتظرند و زودرنج و بی تحمل. منتظرند، اما... درست است. همه اینها به ظاهر منتظرند. منتظر واقعی این گونه نیست. کسی که منتظر واقعی ظهور حضرت مهدی(عج) است، می خواهد از سربازان ایشان باشد. پس اگر نتواند سختیهای کنونی را تحمل کند، چگونه می تواند در مبارزات سخت آن حضرت با ظالمان، ایشان را یاری کند؟ و اگر به ظن خود منتظر است ولی بی تفاوت، مسلما در اشتباه است، چون بی تفاوتی را می توان نوعی ظلم به دیگران تلقی کرد. بی تفاوتی یعنی سکوت در مقابل فرو رفتن دیگران در گرداب انحراف و بدبختی؛ و این، با ظلم ستیزی سازگار نیست. پس این شخص در ادعای منتظر بودن خود، صادق نیست. بیایید انتظار فرج را از لقلقه زبان به عرصه عمل وارد کنیم و رفتار یک منتظر واقعی را داشته باشیم. انتظار فرج به همین سادگی نیست.

روزنامه رسالت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه دعا و نیایش شفابخش‌اند؟

چگونه دعا و نیایش شفابخش‌اند؟

نیروى سحر آفرین ایمان تا چه اندازه در سلامتى روانى و جسمانى انسان مفید و اثربخش است؟
آرزوهای طولانی و شیطان

آرزوهای طولانی و شیطان

ابلیس (پدر شیطان‌ها) سخت ناراحت گردید. و بالای کوهی در مکه به نام «تور» رفت و ‌فریادش بلند شد و همه یارانش را به تشکیل انجمن خود دعوت نمود. همه یاران و ‌فرزندان شیطان‌ جمع شدند.
چهار بال اخلاق در قرآن

چهار بال اخلاق در قرآن

چهار کلمه‌ى فوق چهار مرحله‌ى رفتارى را نشان مى‌دهد که بر حسب اراده و تقوا و تسلط بر نفس، انسان مى‌تواند در برابر کسانى که به او بدى مى‌کنند، عکس العمل نشان دهد.
No image

تناسخ و معاد

No image

نماز و امنیت‌

پر بازدیدترین ها

No image

آثار استغفار و توبه

No image

رابطه ایمان و عمل صالح

در آموزه های قرآنی ایمان و عمل صالح از چنان ارتباطی برخوردارند که فقدان هر یک، کارآیی و تأثیرگذاری دیگری را کم اهمیت و یا بی ارزش می کند. ایمان و عمل صالح دو بال پرواز بشر به مقام انسانیت و درک خلیفه اللهی و وصول به سرمنزل مقصود است. در آموزه های قرآنی، عمل صالح، بازتاب بیرونی ایمان واقعی است. هر کس به ایمان واقعی دست یافته باشد در منش و کنش خویش نیک کردار خواهد بود. این نوشتار تلاشی برای تبیین این همبستگی استوار میان ایمان و عمل صالح است...
نامه امام زمان به شیخ مفید

نامه امام زمان به شیخ مفید

در کتاب «احتجاج» از شیخ موثق ابوعمر عامرى رحمة الله علیه روایت مى‌کند که گفت: ابن ابى غانم قزوینى و جماعتى از شیعیان درباره فرزند امام حسن عسکرى علیه السلام گفتگو نمودند. ابن ابى غانم مىگفت: حضرت رحلت فرمود و اولادى نداشت.....
آرزوهای طولانی و شیطان

آرزوهای طولانی و شیطان

ابلیس (پدر شیطان‌ها) سخت ناراحت گردید. و بالای کوهی در مکه به نام «تور» رفت و ‌فریادش بلند شد و همه یارانش را به تشکیل انجمن خود دعوت نمود. همه یاران و ‌فرزندان شیطان‌ جمع شدند.
No image

بهائیت

Powered by TayaCMS