دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نقد کتاب خاستگاه تشیع در قم

No image
نقد کتاب خاستگاه تشیع در قم
نشست نقد کتاب خاستگاه تشیع و پیدایش فرقه‌های شیعی در عصر امامان، نوشته علی نوری، روز گذشته، چهارم بهمن‌ماه، به همت پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم برگزار شد. در این نشست علمی ابتدا نویسنده کتاب خاستگاه تشیع گفت: در آغاز، نگارش این کتاب کار ساده‌ای به نظر می‌رسید، ولی پس از شروع کار با انبوهی از پرسش‌های و دیدگاه‌های گوناگون و ضد و نقیض رو به ‌رو شدم که به پایان رساندن این پژوهش را سخت می‌کرد. وی با اشاره به کمبود کتاب‌های مرجع درباره خاستگاه شیعه ادامه داد: مهم‌ترین مرجع در این ‌باره کتب ملل و نحل است که در بردارنده جهت‌گیری‌های گوناگون و گزارشی‌های مخالفِ هم از شیعه و وقایع مربوط به آن است. نوری همچنین وجود دیدگاه‌ها و نظرات مختلف در این ‌باره را مانع ارائه تعریف جامع و دقیقی از شیعه دانست و اظهار داشت: ابهامات و نظرات متناقض و نبود کتاب‌های مرجع قابل اعتماد از مشکلات پژوهش در این زمینه است. در ادامه نشست، قاسم جوادی، تاریخ پژوه و ناقد کتاب، با اشاره به ضرورت تعریف ملاک‌های مناسبی برای نقد کتاب گفت: در وضعیت موجود، کتاب خاستگاه شیعه، کتاب خوبی است و بحث‌ها و نقدهایی که در این نشست مطرح می‌شود، برای رسیدن به حالت ایده‌آل است. وی با اشاره به این‌که خطابه آفت تألیف است، افزود: بخش‌هایی از این کتاب حالت خطابه‌ به خود گرفته و واژگانی که در آن به کار رفته است، شایسته یک پژوهش دقیق نیست. شایان ذکر است، علی نوری کارشناس ارشد تاریخ، عضو هیأت علمی مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب و عضو شورای علمی گروه تاریخ تشیعِ پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) است. منبع خبر: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS