دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

وضعیت شیعیان عربستان

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از رسا، شماره سی و ششم نشریه خبری اخبار شیعیان با مطالبی چون خبر، تحلیل، مصاحبه و گزارش منتشر شد.
وضعیت شیعیان عربستان
وضعیت شیعیان عربستان

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از رسا، شماره سی و ششم نشریه خبری اخبار شیعیان با مطالبی چون خبر، تحلیل، مصاحبه و گزارش منتشر شد.

از مطالب آمده در این شماره اخبار شیعیان می‌توان به اخبار شیعیان ایران، عراق و عتبات، لبنان، بیانات مراجع تقلید در دیدار مسؤولان همایش«شیخ بهایی»، اخبار فرهنگی شیعیان کشورهای آمریکا، ایران قطر، هند، عربستان، تاجیکستان، پاکستان، اخبار سیاسی شیعیان کشورهای افغانستان امارات، ایران، بحرین، پاکستان، عربستان، کویت ویمن، بزرگداشت علامه عسگری(ره)، گزارش برگزاری دومین کنفرانس بین المللی «تقریب میان مذاهب اسلامی» در لندن، خبر ویژه «قرضاوی در مسیر دوری از تقریب و سقوط به فتنه شیعه سیتیزی»، گزارش برگزاری همایش بین المللی «دین در دنیای جدید»اشاره کرد. در بخش تحلیل و در مقاله «انقلاب اسلامی ایران و واکنش شیعیان عربستان و آل سعود به آن» به بررسی وضعیت شیعیان در عربستان تحت حاکمیت وهابیون و اجحافاتی که علیه ایشان اعمال شده و تأثیرات انقلاب اسلامی بر جنبش‌های شیعی در عربستان و واکنش دولت سعودی به این مساله می‌پردازد.

در گزیده‌ای ازاین مقاله با عنوان «تاثیر انقلاب بر شیعیان عربستان» آمده است: «امام خمینی به ویژه از حکومت‌های عربستان و کشورهای خلیج فارس انتقاد کرد؛ هم به دلیل اینکه حکومت آنها حکومت پادشاهی غیر اسلامی بودوهم به دلیل روابط اقتصادی و نظامی دولت این کشورها با ایالات متحده که امام از تأثیر روابط سست و بی پایه این کشورها با آمریکا، با تعبیر اسلام آمریکایی یاد می‌کرد.»

در گفت ‌و گویی با شیخ حسن بن موسی الصفار، وی درباره وضعیت شیعیان عربستان توضیحاتی داد. در بخشی از این گفت‌وگو می‌خوانیم: «حساسیت‌ها نسبت به حسینیه‌ها بیشتر است. حسینه‌های موجود، از سابق مانده اند و ساختن حسینیه جدید در عربستان ممنوع است. دولت عربستان اجازه ساختن مساجد شیعیان را داد، اما ساختن حسینیه را همچنان ممنوع می‌شمارد. در عین حال، دولت با چشم ‌پوشی، فعالیت در این زمینه را نادیده می‌گیرد. از این رو، تحت عنوان «مجلس العائله» (مجمع خانواده) مکان هایی ساخته می‌شود که در واقع همان حسینیه است. در این امکان، فعالیت‌های دینی جاری است و مجالس [سوگواری] در آن برگزار می‌شود.»

ماهنامه خبری و تحلیلی شیعیان جهان با مدیر مسؤولی محمود تقی‌زاده داوری و سردبیری مجتبی فاضل ازسوی موسسه شیعه شناسی منتشر شده است.

دسترسی به اطلاعات بیشتر در باره این ماهنامه خبری از طریق سایت خبری جهان شیعه به نشانی www.shiiteworld.com امکان‌پذیر است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اراده تکوینی خداوند در آیه تطهیر

اراده تکوینی خداوند در آیه تطهیر

یکی از آیات مهم قرآن که در مورد اهل بیت پیامبر(ص) نازل گشته آیه تطهیر می‌باشد.
چرایی عدم تصریح امامت علی(ع) در قرآن

چرایی عدم تصریح امامت علی(ع) در قرآن

پرسش: اگر امامت رکنی از ارکان اسلام است، پس چرا حتی یک آیه در قرآن کریم به امامت علی(ع) و فرزندان آن حضرت تصریح نکرده است؟
روز حسرت و زیان

روز حسرت و زیان

یکی از اسامی روز قیامت «بوم التغابن» است: «یوم یجمعکم لیوم الجمع ذلک یوم التغابن؛ روزی که همه شما را در محشر گرد آورد، آن روز، روز مغبونی است»(تغابن: 9).
سلفی و سلفی گری

سلفی و سلفی گری

در اصول کافی نقل حدیثی شده است که در آن امام صادق(ع)می‌فرماید: «العالمُ بزمانه لا تهجُمُ علیه اللوابس
جریان های شبه مذهبی در ایران پس از صفویه

جریان های شبه مذهبی در ایران پس از صفویه

از زمان حاکمیت صفویه که تفکر شیعه پس از قرن‌ها از حاشیه به هستة قدرت سیاسی راه یافته بود، چندین جریان شبه مذهبی از دل این تفکر سربرآورده، به نوعی مدعی حکومت و قدرت شدند.

پر بازدیدترین ها

دوازده امام در منابع اهل سنّت ʁ)

دوازده امام در منابع اهل سنّت (1)

بحث و گفتگو بر سر مسئله خلافت و جانشینی رسول گرامی اسلام، در شمار مباحثی است که از نخستین ساعات درگذشت نبی مکرّم اسلام در میان مسلمانان مطرح بوده و در طی چهارده قرن که از درگذشت رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌گذرد، همواره مطمع نظر متکلمان و مورخان و سایر دانشمندان فریقین بوده است.
دوازده امام در منابع اهل سنّت ʂ)

دوازده امام در منابع اهل سنّت (2)

شخصیت دیگری که در این زمینه اظهار نظر نموده است، دانشمند بزرگ اهل سنت جلال‌الدین سیوطی است.
زهد یا عوام فریبی خلفای سه گانه ʁ)

زهد یا عوام فریبی خلفای سه گانه (1)

از آنجا که مردم معاصر با پیامبر اکرم (ص) به زندگی ساده خو کرده و از ساده‌زیستی پیشوای خود خرسنده بودند، این ویژگی را از مهم‌ترین معیارهای زمامداری می‌شناختند.
دوازده امام در منابع اهل سنّت ʅ)

دوازده امام در منابع اهل سنّت (5)

شرط قرشی بودن جانشین رسول خدا(صلی الله علیه واله) و امام مسلمانان، از جمله مسایلی است که مورد قبول تمام مذاهب اسلامی، از جمله مذاهب چهارگانه اهل سنّت است و آن را به عنوان یک اصل مسلّم پذیرفته‌اند.
Powered by TayaCMS