دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فقاهت و نوآوری در پگاه حوزه

No image
فقاهت و نوآوری در پگاه حوزه دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم شماره جدید نشریه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی پگاه حوزه را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، شماره 233 نشریه پگاه حوزه را در چهار بخش نگاه هفته، سیاسی، اندیشه و اطلاع‌ رسانی منتشر کرد.
فقاهت و نوآوری نوشته ابراهیم فیاض، مقایسه تطبیقی فرایند هسته‌ای شدن در ایران، هند و پاکستان به قلم مصطفی دلاورپوراقدم، هزاره سوم و روندهای کلان نظام بین‌الملل نوشته امین دیلمی معزی، طبقه بندی و آسیب شناسی جرایم رایانه‌ای پژوهشی از محمد حسین طارمی، ساختار اجتماعی، سیاسی علویون در ترکیه نوشته مهدی بهرام شاهی، سکولاریسم و تلویزیون؛ گزارشی از هم اندیشی رسانه تلویزیون و سکولاریسم و مهم ترین تحولات سیاسی جهان نوشته مائده ارکان عناوین مقاله‌ها و پژوهش‌هایی است که در این شماره به چاپ رسیده است.
نویسنده مقاله فقاهت و نوآوری با اشاره به این که فقاهت یک علم زندگی محور است، می‌افزاید: « بعد از تفقه یک نوع فرآیند ارتباطی عام طراحی می شود که در قالب رجوع و برگشت به قوم و به عنوان یک فرهنگ عام و جامع می باشد، چرا که قوم یک واحد فرهنگی اجتماعی و در یک کلام یک زندگی تمام است و فقیه برگشت کننده بایستی یک طرح کامل برای زندگی قوم خود که دینی باشد ارائه دهد. به همین دلیل دین با کل قومیت مخالف نیست، بلکه با فسادهای آن مخالفت می کند.»
وی با اشاره به امضایی بودن بسیاری از احکام دینی، کار اصای فقیهان را انجام اصلاحات فرهنگی برمی‌شمرد و ادامه می‌دهد: « نوآوری در فقاهت منوط و مشروط به معرفت در حکم و موضوع وحمل می باشد که متعین در حاکم است و مرجعیت در فرع قرار دارد. به همین دلیل، حکم حاکم بر حکم مرجع و مجتهد، حاکم و وارد است وحتی حکم مجتهد در جامعه منجز نمی شود، مگر با حکم حاکم و قاضی. به عبارت دیگر فقط حکم و فتاوی حاکم و ولی فقیه در حکومت و جامعه منجز است تا نظام اجتماعی که مهم ترین اصل حاکم و وارد در فقه اسلامی است، حفظ شود.»
نویسنده مقاله طبقه‌بندی و آسیب شناسی جرایم رایانه‌ای با توجه به این که پیدایش رایانه و پس از آن دنیای مجازی اینترنت، همراه خوددستاوردهای مثبت و منفی بسیاری داشته و دارد که از جمله پیامدهای منفی آن پیدایش جرایم نوظهور رایانه‌ای و اینترنتی است، درصدد کاوش درمورد چیستی جرایم رایانه‌ای از دریچه حقوقی و آسیب شناسی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و روانی است.
وی جرایم رایانه‌ای را به دو دسته جرایم فرهنگی و جرایم امنیتی تقسیم کرده است و با اشاره به تخصصی و علمی بودن، دارای حیثیت عمومی و خصوصی بودن، پیچیدگی خاص، دشوار بودن تعیین صلاحیت کیفری، جهانی بودن و دشوار بودن کشف بزهکار به عنوان ویژگی‌های این دسته از جرایم، آورده است: «آسیب های روانی مثل اعتیاد مجازی (Virtual Addiction)، بحران هویت، انحرافات جنسی، سوء استفاده جنسی. آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی چون تزلزل در ارکان خانواده، کاهش امنیت و احساس آرامش به ویژه در کاربری اینترنتی، کاهش علایق و ارزش‌های ملی نزد کاربر، تغییر هنجارها و التقاط فرهنگی، ناامنی مالی و سرمایه‌گذاری، کم رنگ شدن ارزش‌های مترقی و آسیب‌های سیاسی چون تزلزل در حاکمیت و اقتدار سیاسی و کاهش امنیت اطلاعاتی از جمله مشکلات این جرایم است.»
پگاه حوزه به صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مدیر مسؤولی و سردبیری سید عباس صالحی هر دو هفته یک‌بار منتشر می‌شود.
علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این نشریه با شماره تلفن 7832952 -0251 تماس بگیرند یا به نشانی اینترنتی www.pegahhowzeh.com مراجعه کنند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS