دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم

No image
عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم یک نویسنده: عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم
گروه ادب: عمل به قرآن را در سال نو سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و با خود عهد ببندیم که خداوند را بر همه اعمال خود شاهد بدانیم و باتوجه به این‌که عالم محضر پروردگار محسوب می‌شود در محضر الهی معصیت انجام ندهیم.


«غلامرضا حیدری ابهری» نویسنده و قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: دعای «یا مقلب‌القلوب» بیان‌گر ارتباطی دوسویه بین خداوند و بندگان است و اساس این دعا تحول درونی در انسان را یادآور می‌شود تا ‌همه‌ی احوال به بهترین احوال مبدل شود.
ابهری با اشاره به دعای «یا مقلب‌القلوب» تصریح کرد: دعای یا مقلب القلوب که به دعای تحویل سال نو معروف شده و هر سال با آغاز بهار و عید باستانی نوروز هنگام تحویل سال قرائت می‌شود، ریشه دینی و اسلامی دارد ولی به همین شکلی که امروز به کار می‌بریم در کتاب‌های روایی و ادعیه نیامده بلکه با تغییراتی همراه بوده است.
او با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) «روزی که در آن گناه نشود عید است» و ارتباط آن با دعای تحویل سال افزود: دعای یا مقلب‌القلوب نشان‌دهنده‌ی جهان‌بینی یک انسان مومن متصل به خداوند است و به تعبیری با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) دوری از گناه را توصیه می‌کند.
این نویسنده، نوزایی طبیعت را زیباترین نشانه‌ی وجود پروردگار دانست و گفت: از آنجا که خداوند در فصل بهار، زیبایی طبیعت را بر انسان آشکار می‌کند، در فرهنگ ایرانی، هریک از ما با گشودن سفره‌ی هفت‌سین ـ که هر یک از وسایل سفره‌ی هفت‌سین، نمادی از مواهب الهی محسوب می‌شوند ـ ستایش و سپاس خود را نسبت به خداوند ابراز می‌کنیم.
آموزه‌های‌قرآنی‌راسرلوحه‌زندگی‌خودقرار‌دهیم
باید در سال نو بیشتر، تعالیم و آموزه‌های قرآنی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و بکوشیم برای گشایندگی درهای سعادت به جان این آیات آسمانی دست پیدا کنیم و تنها به‌گونه‌ای سطحی به آن نپردازیم

این قرآن‌پژوه با اشاره به ضرورت بهر‌ه‌گیری از تعالیم قرآنی در سال نو تصریح کرد: باید در سال نو بیشتر، تعالیم و آموزه‌های قرآنی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و بکوشیم برای گشایندگی درهای سعادت به جان این آیات آسمانی دست پیدا کنیم و تنها به‌گونه‌ای سطحی به آن نپردازیم.
ابهری یادآوری کرد: باید بدانیم که اسلام ما تنها در احکام دینی و رفتن به مساجد خلاصه نمی‌شود، بلکه این دین برای تمام جزئیات فردی زندگی ما انسان‌ها برنامه‌های دقیق ارائه داده است؛ بنابراین باید قرآن را در همه بخش‌های زندگی خود به کار بریم؛ چراکه این کتاب آسمانی برای همه دشواری‌های زندگی بشری راه‌حل ارائه داده است.
او در پایان با اشاره به این بیت از «ابوتراب جلی» که می‌گوید: «عید ما روزی بود کز ظلم آثاری نباشد/ در کمند رنج و درد و غم گرفتاری نباشد» تصریح کرد: مفهوم واقعی عید زمانی است که همه خوبی‌ها در آن متجلی شده باشد و وجود خود را چون طبیعت نو کنیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

No image

اسرار غیبت امام زمان

قرآن و روزه از نگاه مهاتما گاندی

قرآن و روزه از نگاه مهاتما گاندی

" موهنداس کرمچند گاندهی " ، مشهور به " مهاتما گاندی " (1948-1869) رهبر بزرگ استقلال هند از یوغ استعمار انگلیس، از معدود رهبرانی بود که از روشهای معمول در مبارزات آزادیبخش استفاده نکرد، بلکه با سلاح عشق و ایمان و اهرم مبارزه منفی توانست به سلطه بی چون و چرای استعمار در کشورش پایان بخشد.
Powered by TayaCMS