دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پژوهش؛ حلقه مفقوده فعالیتهای دینی

No image
پژوهش؛ حلقه مفقوده فعالیتهای دینی بی توجهی به مقوله پژوهش، عدم تعامل بین پژوهشگران، فعالیتهای موازی، تکروی و نبود مرکزی برای ایجاد انسجام بین فعالیتها موجب ضعف در فعالیتهای دینی و معنوی شده است.
زمانی که در میان مسئولان فرهنگی عدم نیاز به پژوهش در مقوله فرهنگ احساس شود ، بی تردید همگان راه به خطا می‌روند .
حتی اقشار مختلف مردم نیز باید بدانند مسائل فرهنگی را می بایست با استفاده از پژوهش حل کرد، هرگونه اظهارنظر و سیاستگذاری در حوزه فرهنگ ، بدون توجه به پژوهش ، موجب به خطا رفتن و عدم توفیق مناسب است .
با گسترش مراکز علمی و پژوهشی شاهد رشد و ارتقاء کیفی و کمی پژوهشهای دینی کشور بوده ایم .
متأسفانه با وجود اهمیت ویژه پژوهشهای میدانی، در این زمینه موفقیت چندانی نداشته ایم، در حالی که نیازسنجی در بخش مسائل دینی و معنوی متکی بر پژوهشهای میدانی است.
در بخش پژوهشهای میدانی امروز نیرو و ابزار لازم در کشور وجود دارد و محققان و اندیشوران بسیاری نیز در این خصوص ترتیب و فعال شده اند که باید با برنامه ریزیهای دقیق و صحیح، این قشر را در مسیر صحیح هدایت و به خوبی مورد بهره مندی قرار گیرد .
حمایت معنوی مدیریت کلان جامعه از تولید علم و نهضت آزاداندیشی بسیار کارساز و مؤثر است که باید در تمامی سطوح مدیران جامعه تسری یابد.
به دلیل عدم اطلاع رسانی کافی از پژوهشهای دینی، در موارد بسیاری شاهد برخی پژوهشهای تکراری و ضعیف، با صرف هزینه و نیروی بسیار هستیم .
پژوهشهای دینی به مباحث اعتقادی مرتبط است و نمی توان از این پژوهشها انتظار کاربردی شدن به معنای پژوهشهای فنی را داشت اما اگر این پژوهشها زمینه پاسخگویی به نیازهای روحی و فکری افراد باشند، کاربردی برای پژوهشهای دینی محسوب می شوند .
در پژوهشهای دینی گاه فعالیتهایی انجام می شود که نه تنها مفید نخواهند بود بلکه به حال جامعه مضر هم هستند و علاوه بر این برخی از پژوهشها به صورت تکراری انجام می شوند و این تکرار در ارائه موضوعات، خود ضعفهایی را به این عرصه وارد می کند .
از دیگر مشکلات این حوزه این است که در پژوهشهای دینی تکروی های بسیاری وجود دارد، در بسیاری از موارد دیده می شود در انجام فعالیتهای پژوهشی افراد از تحقیقات هم بهره می گیرند اما این بهره گیری نه به عنوان همفکری که حتی گاه بدون ذکر منبع اتفاق می افتد .
پژوهشهایی که در حوزه دین انجام می شوند باید با در نظر گرفتن شرایط روز دنیا و با توجه به نیاز جامعه باشند، از این رو ارائه تحقیقها و پژوهشهایی که خیر دنیا و آخرت را در پی ندارند چندان مفید نخواهند بود .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS