دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

محافظه کاری

No image
محافظه کاری

محافظه‌کاری یا کنسرواتیسم عقیده‌ای مبتنی بر حفظ سنت‌های قدیمی و مخالفت با هرگونه تغییر بنیادی در ساختار جامعه است.

کاربرد عنوان محافظه کار در انگلستان از 1840- 1835 آغاز شد و از آن زمان این عنوان جای عنوان تاریخی "توری" را گرفت. در نظام سیاسی انگلستان حزب محافظه کار همواره یکی از احزاب بزرگ بوده است و مردانی چون "ادموند برک"، " کالریج"، "پیل" و "دیز رائلی" در کمال بخشیدن به سنت محافظه کاری سیاسی انگلستان سهمی بزرگ داشتند.

به طور کلی محافظه کاری تایید وضع موجود و مقاومت در برابر تغییر و دگرگونی است. این اصطلاح بیشتر در مقابل رادیکالیسم به کار می‌رود، ولی محافظه‌کاری تنها مخالف رادیکالیسم و اندیشه‌های انقلابی نیست و با سوسیالیسم و سوسیال دموکراسی و به طور کلی هر عقیده‌ای که خواهان تغییراتی در زیربنای جامعه است، مخالفت می‌ورزد.

مالکیت خصوصی یکی از مواردی است که محافظه‌کاران سخت به آن پایبند هستند و با هرگونه تحدید مالکیت یا دولتی کردن بخش‌های خصوصی مخالفت می‌نمایند.

اصطلاح محافظه‌کاری گاهی در مورد احزاب و گروه‌هایی که خواهان بازگشت به وضع گذشته هستند، به‌ کار می‌رود و در این‌گونه موارد بعضاً به گروه‌های چپ و تندرو هم اطلاق می‌شود. به طور مثال در جریان مبارزات داخلی حزب کمونیست شوروی سابق، از گروه مخالف گورباچف که خواهان بازگشت به سیاست سنتی گذشته بودند به عنوان گروه محافظه کار نام برده می‌شد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS