دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ارتش

رزمندگان مایه پیروزی دین و قلعه های حاکمانند.
ارتش
ارتش

ارتش

قال امیرالمؤمنین علیه السلام: «الْجُنُودُ عِزُّ الدِّینِ وَ حُصُونُ الْوُلَاة» (تصنیف غرر الحکم و درر الکلم حدیث7671)

نیروی نظامی قسمت لاینفک جامعه است که برای حفظ حکومت و دفاع از کیان اسلامی ضروری است. از مردم در لسان شارع تعبیر به عیال الله آمده است[1]و تأکید خاصی بر محبت نسبت به آنها و نفع رساندن به ایشان شده است.[2] و چه نفعی بالاتر و ضروری تر از حفظ جان و مال انسانها!

اسلام دین جنگ و خشونت نیست اما در جای خود دفاع از خود و خانواده و جان و مال علاوه بر اینکه مذموم نیست بلکه مقدس نیز شمرده شده است تا جایی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرموده اند:

« مَنْ رَدَّ عَنْ قَوْمٍ مِنَ الْمُسْلِمِینَ عَادِیَةَ [مَاءٍ] أَوْ نَارٍ أُوجِبَتْ لَهُ الْجَنَّة»[3]

هر کس تجاوز [آب] یا آتشى را از گروهى از مسلمین برگرداند، بهشت برایش واجب گردد.

و حال اگر آتش ظلم دشمن و یا سیل فتنه به سوی مردم حمله کند کیست که از آنها حمایت کرده با نثار جان خویش رضایت خداوند را جلب کند؟

حضرت در حدیث شریف «الْجُنُودُ عِزُّ الدِّینِ» لشکریان و رزمندگان را برای دین ضروری می‌داند و علاوه بر آن عزت دین را در گرو وجود رزمندگان و قوای نظامی می‌داند. عزیز به معنی شکست ناپذیر است و حضرت اشاره می‌کند که اگر دین بخواهد شکست نخورد باید برای خورد نیروهای دفاعی تدارک ببیند. علاوه بر کیان و وطن خاکی، دین نیز به وجود رزمندگان و لشکریان نظامی نیاز دارد و این همان جنبه قدسی جبهه و جنگ است. 

پی نوشت:
[1] . «الخلق عیال الله ...» کلینی، محمد، الکافی (اصول)، اسلامیه، تهران، 62 ج 2 ص 164.
[2]. قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: «الْخَلْقُ عِیَالُ اللَّهِ فَأَحَبُّ الْخَلْقِ إِلَى اللَّهِ مَنْ نَفَعَ عِیَالَ اللَّهِ وَ أَدْخَلَ عَلَى أَهْلِ بَیْتٍ سُرُورا»همان
[3] . همان ص 165

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

سایت واعظون

No image

خبرگزاری قرآنی ایران

No image

دانشکده علوم حدیث

No image

پایگاه درّ نجف

Powered by TayaCMS