دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پرولتاریا Proletaria

No image
پرولتاریا Proletaria

پرولتاريا، امپراتوري روم، سوسياليست،سيسموندي،لورنتزفن اشتاين، كارل ماركس، مانيفست كمونيست، ديكتاتوري پرولتاريا، جوامع كمونيست

نویسنده : (تليخص)هیئت تحریریه سایت پژوه

این واژه نخست در امپراتوری روم در قرن ششم پیش از میلاد پدیدار شد. در آن زمان به موجب قانون، زمین داران و دیگر طبقات می‌بایست با پرداخت مالیات یا خدمت سربازی به دولت خدمت کنند و آنان که چیزی نداشتند تا به دولت بپردازند می‌بایست فرزندان خود را به خدمت دولت بفرستند.

این کلمه در سده دوم مسیحی ناپدید شد و در سده پانزدهم و شانزدهم به معنای مردمی که زمین خود را از دست داده و تنها با نیروی کار خود زندگی می‌کنند به کار رفت و در سده نوزدهم نویسندگان سوسیالیست مانند سیسموندی آن را به کار بردند و کسی که آن را رواج داد یک نویسنده آلمانی به نام لورنتزفن اشتاین بود.

کارل مارکس با به کار بردن این اصطلاح در کتا‌های خود، به خصوص مانیفست کمونیست در سال 1848.م اعتبار تازه‌ای به آن داد و پرولتاریا را به عنوان طبقه‌ای که فاقد مالکیت ابزار تولید بوده و جز نیروی کار خود وسیله دیگری برای تأمین معاش ندارند، بزرگترین نیروی انقلابی جامعه و سازندگان دنیای فردا خواند.

رسالت اصلی مارکسیسم به حرکت درآوردن این طبقه و متشکل ساختن آنها برای دگرگون ساختن جامعه و سرانجام در دست گرفتن قدرت حکومت است که مارکس از آن به عنوان «دیکتاتوری پرولتاریا» یاد می‌کند.

تجربه طولانی حکومت کمونیست‌ها در شوروی و کشورهای اروپای شرقی نشان داد که شعار دیکتاتوری پرولتالیا در جوامع کمونیست نه فقط تحقق نمی‌یابد؛ بلکه حقوق و آزادی‌های نسبی و محدود پرولتاریا در جوامع سرمایه داری نیز در کشورهای کمونیستی از میان می‌رود.

مقاله

نویسنده (تليخص)هیئت تحریریه سایت پژوه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS