دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب پاسخ به سوالات و شبهات قرآنی (1): ناسازگای در قرآن، توهم یا واقعیت؟!

کتاب ناسازگاری در قرآن توهم و یا واقعیت، به نقد بخشی از شبهات مطرح شده از سوی دشمنان اسلام درباره این معجزه الهی، پرداخته است.
کتاب پاسخ به سوالات و شبهات قرآنی ʁ): ناسازگای در قرآن، توهم یا واقعیت؟!
کتاب پاسخ به سوالات و شبهات قرآنی (1): ناسازگای در قرآن، توهم یا واقعیت؟!

این نوشتار به مجموعه شبهاتی که در برخی از پایگاه‌های اینترنتی ضد دین مطرح شده است، پاسخ می‌دهد که شامل دو دسته اشکال بر قرآن است: الف: ناسازگاری آیات قرآن با یکدیگر، ب: ناسازگاری آیات قرآن با واقعیت خارجی و یا دستاوردهای علمی.

این کتاب در 42 بخش تهیه شده است که در هر قسمت ابتدا به توضیح و تبیین شبهه پرداخته شده و سپس پاسخ اجمالی و تفصیلی به آن ارائه شده است.

برخی بخش های کتاب عبارت است از: معبود مشرکان الله یا خدایی دیگر، الله دور یا نزدیک، مقتضای رحمت خدا هدایت یا ضلالت، فرزند داشتن الله ممکن یا ناممکن، نگاهبان انسان خدا یا فرشتگان، عامل مصیبت‌های انسان خویش یا خدا یا شیطان، خلقت جن و انس برای عبادت یا جهنم، مصیبت‌های انسان مطابق با عدل یا منافی با آن، عیسی مسیح جهنمی یا بهشتی و اعتقاد به اسلام اکراهی یا اختیاری.

در بخشی از این کتاب با عنوان برخورد قرآن با فرهنگ زمانه خود به تبیین انکاری، اثباتی و اصلاحی قرآن در برخورد با فرهنگ عصر خویش، پرداخته شده است و به برخی انحرافات اخلاقی و اعتقادی مردم در زمان نزول قرآن مطرح شده است.

همچنین در این کتاب نظر قرآن درباره ماده اولیه خلقت انسان را با علم روز تطبیق کرده و به این شبهه که آفرینش انسان از خاک است یا آب، یا گل پخته، یا نطفه و خون بسته، پاسخ داده شده است.

یکی از دیگر موضوعات مطرح شده در این کتاب بررسی خلقت هفت آسمان و هفت زمین است که همانندی آسمان و زمین در تعداد و شناور شدن آنها در فضا را تشریح کرده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

وفای به عهد

وفای به عهد

امام علی(ع): هيچ‏ يك‏ از فرائض‏ و دستورات خداوند عزّوجلّ، همچون ارج نهادن به وفاي عهد نيست كه مردم- با تمام اختلافاتي كه در خواسته‏ها و عقائدشان مي‏باشد- در رعايت آن متّفق و هم آواز باشند
نفاق

نفاق

اميرالمؤمنين علي (ع):«از نفاق دوري كن، به درستي كه فرد دو رو نزد خداوند متعال داراي جايگاه و منزلت نيست.»
مشورت کردن

مشورت کردن

حضرت علي (ع) فرمودند: بر خردمند لازم است كه نظر خردمندان را بر نظر خويش بيفزايد و دانش‏هاي‏ حكيمان را نيز به دانش خود ضميمه كند
مدارا

مدارا

امام علی(ع): بدان كه بس از ایمان به خدای بزرگ، رأس خردمندی مدارا کردن با مردم است و کسی که با مردم به نیکی معاشرت نکند، خیری در او نیست.
گریه بر سیدالشهداء

گریه بر سیدالشهداء

امام رضا(ع): گریه کنندگان باید بر کسی همچون حسین علیه السلام گریه کنند، چرا که گریستن برای او، گناهان بزرگ را فرو میریزد

پر بازدیدترین ها

قال الامام الباقر (ع): «مَنْ قُسمَ لَهُ الْخُرْقُ حَُجبَ عَنْهُ الإِیمانُ»

قال الامام الباقر (ع): «مَنْ قُسمَ لَهُ الْخُرْقُ حَُجبَ عَنْهُ الإِیمانُ»

امام باقر (ع) فرمودند:‌ «بدخویی نصیب هر که شد، ایمان از او پوشیده ماند [دور شد].»
تواضع و فروتنی

تواضع و فروتنی

پیامبر اکرم(ص): فروتنی جز بر سربلندی بنده نیفزاید، پس تواضع کنید، خدایتان شما را رحمت کند
گریه بر سیدالشهداء

گریه بر سیدالشهداء

امام رضا(ع): گریه کنندگان باید بر کسی همچون حسین علیه السلام گریه کنند، چرا که گریستن برای او، گناهان بزرگ را فرو میریزد
حسادت

حسادت

امام صادق(ع): ریشه حسد کوری و تاریکی قلب همراه با انکار فضل پروردگار متعال است و این دو صفت دو بال کفر به خدا هستند.
تمسخر

تمسخر

پیامبر اکرم(ص): خدای عزوجل سه چیز را در سه چیز مخفی کرده است:... ولی خود را در میان خلق خویش مخفی داشته است... بنابراین مبادا هیچ یک از شماها احدی از بندگان خدا را کوچک شمرد، زیرا نمیداند کدام یک از آنها ولی خدا است.
Powered by TayaCMS