دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آثار نیکی به پدر و مادر

No image
آثار نیکی به پدر و مادر

آثار نيكي به پدر و مادر

عیون اخبارالرضا از بزنطی نقل می‌کند که گفت از حضرت رضا(ع) شنیدم که فرمود: مردی از بنی اسرائیل یکی از بستگان خود را کشت و کشته او را بر سر راه مردی از بهترین بازماندگان یعقوب (اسباط بنی اسرائیل) گذاشت بعد مطالبه خون او را کرد. حضرت موسی(ع) گفت: گاوی بیاورید تا کشف حقیقت کنم. حضرت رضا(ع) فرمود: هر نوع گاوی می‌آورند کافی در اطاعت و پیروی امر بود، ولی سخت گرفتند. چون توضیح خواستند خداوند هم بر آنها سخت گرفت. پرسیدند: چگونه گاوی باشد؟ گفت: (بقره لافارض و لابکر عوان بین ذلک) نه کوچک و نه بزرگ بلکه مابین این دو باشد.

باز پرسیدند چه رنگی داشته باشد؟ حضرت موسی(ع) فرمود: (صفراء فاقح لونهاتسرالناظرین) زردرنگ، نه مایل به سفیدی و نه پررنگ مایل به سیاهی. باز برخود دشوار گرفتند خداوند هم بر آنها سخت گرفت. گفتند: ای موسی گاو بر ما مشتبه شده واضح تر از این توصیف کن. موسی گفت (لاذلول تثیرالارض، ولاتسقی الحرث مسلمه لاشیه فیها) گاوی که به شخم زدن آرام و نرم شده و برای زراعت آبکشی نکرده باشد. بدون عیب و غیر از رنگ اصلی اش رنگ دیگری در آن وجود نداشته باشد. بالاخره آن گاو منحصر شد به یکی و آن هم در نزد جوانی از بنی اسرائیل بود وقتی که برای خرید به او مراجعه کردند، گفت: نمی‌فروشم مگر اینکه پوست این گاو را پر از طلا نمایید! به حضرت موسی(ع) اطلاع دادند گفت: چاره ای نیست باید بخریم. به همان قیمت خریدند و آن را کشتند. دم گاو را بر مرد مقتول زدند و او زنده شد و گفت یا رسول الله پسرعمویم مرا کشته نه آن کسی که بر او ادعا می‌کنند. بدین وسیله بنی اسرائیل قاتل را شناختند.

یکی از پیروان و اصحاب موسی گفت یا نبی الله این گاو را قصه شیرینی است. حضرت فرمود؛ آن قصه چیست؟ مرد گفت: جوانی که صاحب این گاو بود خیلی نسبت به پدر خویش مهربانی می‌کرد. روزی آن جوان جنسی خرید و برای پرداختن پول پیش پدر آمد، او را در بستر خواب یافت و کلیدها زیر سرش بود. چون نخواست پدر را از خواب شیرین بیدار کند. لذا از معامله صرف نظر کرد. هنگامی که پدرش بیدار شد جریان را به او عرض کرد. پدر گفت: نیکوکاری کردی این گاو را بجای سود آن معامله به تو بخشیدم. حضرت موسی(ع) گفت: نگاه کنید نیکی به پدر و مادر چه فوائدی دارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

مرز رفاقت و خصومت

مرز رفاقت و خصومت

وجود دوست برای انسان یک ضرورت است و آدمی می‌باید در زندگی برای خود دوستانی برگزیند و از آن‌ها در امور دینی و دنیایی‌اش استفاده کند و باید با آن‌ها صمیمی باشد.
No image

مقابله با فساد اداری

یکی از بیماری‌ها و معضلات جوامع کنونی، موضوع فساد است.
سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

سلوک فردی و اجتماعی حاکمان

در شماره‌های پیشین درمورد ماهیت حکومت و اهداف آن که عبارت بودند از تامین عدالت، امنیت، رفاه و تربیت در جامعه، صحبت به میان آمد در این شماره به تبیین رفتار مطلوب حاکمان در زمینه شخصی و اجتماعی باتوجه به خطبه‌ها و نامه‌های امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه پرداخته شده است.
زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

زیارت عاشورا؛ قرب آمیز و قیام انگیز / قسمت پنجم

بسم الله الرحمن الرحیم: هذا ما اوصی به الحسین بن علی بن ابیطالب الی اخیه محمد المعروف با بن الحنفیه.....
هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هدف نهایی هنر؛ رسیدن به رستگاری

هنر دینی یک سفر تمثیلی از عالم محسوس به عالم روحانی است

پر بازدیدترین ها

رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
No image

دیدگاه قرآن درباره ستم پذیری و ستم ستیزی

رخداد بزرگ و بی‌مانند کربلا که اوج سعادت ها و شقاوت هاست، دربردارنده آموزه‌های بسیاری است.
نیکی به دیگری، نیکی به خود است

نیکی به دیگری، نیکی به خود است

در فرهنگ اسلامی ایرانی این معنا جا افتاده است که «هر چه کنی به خود کنی؛ گر همه نیک و بد کنی»، یا «تو نیکی کن و در دجله انداز؛ که ایزد در بیابانت دهد باز».
حکمت دعا از زبان مولانا

حکمت دعا از زبان مولانا

مولانا حقیقت حکمت را به زبان ساده و شعر بیان کرده است. از این رو باید سخنان بزرگانی چون مولانا را بخوانیم تا به راز قرآن پی ببریم.
سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

بخشش یکی از خصلت‌ها و فضایل خوب و زیبای انسانی است.
Powered by TayaCMS