دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بر ما منت گذار!

پس در موالات و دوستى و وفاء به‌حق آن حضرت، و تعلق خاطر و توجه قلبى به‌حضرتش طورى باش که خدا و رسول و آن حضرت و پدران بزرگوارش خواسته‌اند، و حوائج و خواسته‌هاى آن حضرت را بر حوائج خود مقدم بدار، به‌شرحى که در کتاب (المهمات و التتمات) بیان نموده‌ام.
بر ما منت گذار!
بر ما منت گذار!

نگارنده: رضی‌الدین سیدبن طاووس(رحمة‌الله‌علیه)

مخاطب: پسر سید بن طاووس

موضوع: بر ما منت گذار!

پس در موالات و دوستى و وفاء به‌حق آن حضرت، و تعلق خاطر و توجه قلبى به‌حضرتش طورى باش که خدا و رسول و آن حضرت و پدران بزرگوارش خواسته‌اند، و حوائج و خواسته‌هاى آن حضرت را بر حوائج خود مقدم بدار، به‌شرحى که در کتاب (المهمات و التتمات)[1] بیان نموده‌ام.

و ابتدا کن به‌صدقه دادن براى آن حضرت قبل از اینکه براى خود و عزیزانت صدقه بدهى، و دعاى براى آن حضرت را بر دعاى براى خود مقدم بدار، و براى وفاى به‌حق آن حضرت‌ و عطف توجه و احسان آن حضرت به‌خود، در هر امر خیرى حضرتش را بر خود مقدم بدار، و در هر روز دوشنبه و پنج شنبه با کمال ذلت و خضوع حوائج خود را بر حضرتش عرضه بدار.

و در مقام مخاطبه با آن حضرت بعد از سلام به‌حضرتش زیارتى را که اول آن (سلام اللَّه الکامل التام) است بخوان، و آن را در اواخر کتاب (المهمات) ذکر نموده‌ام و بگو:

«یا ایها العزیز مسنا و اهلنا الضر و جئنا ببضاعة مزجاة فاوف لنا الکیل و تصدق علینا ان اللّه یجزى المتصدقین» (یوسف/88)

اى عزیز، ما و کسانمان به گرسنگى افتاده‌ایم و با سرمایه‌اى اندک آمده‌ایم پیمانه ما را تمام ادا کن و بر ما صدقه بده، زیرا خدا صدقه‌دهندگان را دوست دارد.

«تالله لقد آثرک اللّه علینا و ان کنا لخاطئین» (یوسف/91)

به خدا سوگند که خدا تو را بر ما فضیلت داد و ما خطاکار بودیم

یا مــــولانا!

«استغفـــــــر لنا ذنوبنا انا کنا خاطئین» (یوسف/96)

گفتند: اى پدر! براى گناهان ما آمرزش بخواه که ما خطاکار بوده‌ایم.

و بگو اى سید و مولاى ما اینها مقام برادران یوسف است با برادر و پدر خود، که بعد از آن همه جنایات، به‌آنان ترحم فرمودند و از گناهانشان گذشتند، پس اگر ما در نزد خدا و رسول و پدران بزرگوارت و نزد تو مرضى و پسندیده نیستم، تو اى سید ما! اولى و احقّى به‌اینکه ما را مشمول رحمت و حلم و کرم خود قرار دهى از حضرت یوسف که برادران خود را مشمول عطوفت و مهربانى و احسان خود قرار داد.[2]

پیام‌ها و نکته‌ها:

1-قرآن صحیفه مومن است باید هر رو بدان نظر کند؛ امام معصوم نیز قرآن ناطق است باید اعمال و حالات خود را به او عرضه داشت تا اگر مبتلا به مرضی شده است مداوا کند.

2-معامله با کریمان سخت نیست؛ گر درد در تو بیند دوا کند؛

  • [1] - یکی از کتا‌ب‌های سیدبن طاووس
  • [2] - منبع نامه: برنامه سعادت(ترجمه کشف المحجه لثمرة المهجه)؛ سید محمد باقر شهیدى گلپایگانى‌، تهران، مرتضوی، چاپ اول‌، بی‌تا، صص194-195

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

معرفت نفس طریق معرفت ربّ

معرفت نفس طریق معرفت ربّ

معرفت نفس طریق معرفت ربّ است که از سیّد انبیا و هم از سیّد اوصیا _صلوات اللّه علیهما_ مأثور است:
نعمت بیداری

نعمت بیداری

برادرم! نعمت بیداری، روزی هر بی سر و پا نمی‌شود، و این پیک کوی وفا با هر دلی آشنا نمی‌گردد، و هر مشامی این نسیم صبا را بویا نمی‌شود، و هر زبانی به ذکر آن گویا نمی‌گردد....
اعتقاد به خالق و مخلوق

اعتقاد به خالق و مخلوق

کسی که به خالق و مخلوق متیقن و معتقد باشد، و با انبیا و اوصیا – صلوات اللّه علیهم – جمیعا مرتبط و معتقد باشد، و توسل اعتقادی و عملی به آنها داشته باشد،
تعلیم مجهولات بشرط عمل بمعلومات

تعلیم مجهولات بشرط عمل بمعلومات

آقایانی که طالب مواعظ هستند از ایشان سئوال می‌شود: آیا به مواعظی که تا حال شنیده‌اید عمل کرده‌اید یا نه،
عمل به معلومات

عمل به معلومات

آنچه می‌دانید عمل کنید، و در آنچه نمی‌دانید احتیاط کنید تا روشن شود.

پر بازدیدترین ها

No image

کیفیت زیارت

روش تحصیل کمالات در زندگی

روش تحصیل کمالات در زندگی

علامۀ بزرگوار، و متکلّم زبردست، جامع معقول و منقول، حسن بن یوسف بن علی بن مطّهر حلّی، معروف به «علامۀ حلّی»، در سال 648ش، دیده به جهان گشود.
معاشرت با اهل دنیا

معاشرت با اهل دنیا

آقا محمد بید‌آبادی فرزند آقا محمد رفیع است. پدرش اصالتاً از مازندران بوده که به اصفهان کوچ کرده است و در محلّۀ بیدآباد ساکن و به بید‌آبادی مشهور گردیده است.
Powered by TayaCMS