دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تعدد زوجات پیامبر(ص)

No image
تعدد زوجات پیامبر(ص)

تعدد زوجات پيامبر(ص)

پرسش: فلسفه تعدد زوجات پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله) چه بوده است؟

پاسخ: موضوع ازدواج و تعداد همسران پیامبر اسلام (ص) بسیار مورد سوال قرارگرفته است، اما باید گفت: اولا؛ پیش از آن که حکم حرمت ازدواج بیش از چهار زن نازل شود(نساء آیه 3) همه زنان آن حضرت به عقد ایشان درآمده بودند.

(آیه حرمت عقد بیش از 4زن در مدینه و سال هشتم هجری نازل شد لکن آخرین عقد پیامبر درسال هفتم هجری و قبل از نزول آیه حرمت بیش از 4زن اتفاق افتاد است) ثانیا؛ ازدواج های پیامبر(ص) برای اهداف والایی مثل نجات برخی از زنان (سوده و ام حبیبه دختر ابوسفیان) از افتادن در دامن قبایل کافر و مشرک، تحکیم روابط با قبایل بزرگ عرب و جلب حمایت آنان (ازدواج با عایشه و حفصه)، حفظ مقام و آبروی بعضی از زنان با شخصیت (زینب بنت جحش)، جبران زحمت ها و رفع نگرانی و سرپرستی ازیتیمان آنان (ام سلمه)، باطل کردن حکم جاهلی درباره همسر پسر خوانده ( زینب بنت جحش)، آزادی اسیران جنگی و تحکیم مبانی اسلام در قبایل غیر مسلمان (جویریه و صفیه) و ... بوده است.

شاهد ما آن است که همه همسران پیامبر اسلام (ص)، جز عایشه، زنانی بیوه و سالخورده بودند.

از آنچه ذکر گردید می‌توان فهمید که اگر خداوند به پیامبرش اجازه ازدواج با بیش از چهار زن را داده است، برای مصالح مهمی بوده است که به آنها اشاره گردید. علاوه این قانون به کسی این اجازه را داده است که از آن سوء استفاده نخواهد کرد و شاهد ما رفتار و زندگی آن حضرت است که علی رغم امکان ازدواج با دختران زیبا روی، به زنان سالخورده اکتفا فرمود. پس به دلیل مقام والای پیامبراسلام (ص) و مصالحی که درکار بوده، بعضی از احکام و اختیارات به آن جناب اختصاص داده شده که از جمله آن اجازه داشتن بیش از چهار همسر بوده است.

نکته پایانی آنکه پیامبراکرم تا سن 53 سالگی غیر از حضرت خدیجه همسر دیگری را برنگزیدند که این خود نشان آن است که در ازدواج های بعدی پیامبر(ص) مصالحی مطرح بوده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS