دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ويژگي عادل‌ترين و زيرک‌ترين مردم

عادل‌ترين مردم آن کسي است که براي مردم همان چيزي را بخواهد که براي خود مي‌خواهد.
ويژگي عادل‌ترين و زيرک‌ترين مردم
ويژگي عادل‌ترين و زيرک‌ترين مردم

جرعه هاي معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در کلام رهبر انقلاب

وَ أَعدَلُ النَّاس مَن رَضِيَ لِلنَّاسِ ما يَرضَي لِنَفسِه(?)

]امام صادق(ع)[ مي‌فرمايد: عادل‌ترين مردم آن کسي است که براي مردم همان چيزي را بخواهد که براي خود مي‌خواهد.

وَ کَرِهَ لَهُم ما يَکرِهُ لِنَفسِه؛ هر آن چيزي را که براي خود خوش نمي‌دارد و راضي نمي‌شود، براي مردم هم آن را خوش ندارد و راضي نشود.

وَ أَکيَسُ النَّاس مَن کانَ أَشَدَّ ذِکراً لِلمَوْتُ؛ اين زيرکترين مردم است؛ آن کسي که بيشتر به ياد مرگ باشد اين زيرک است. آن کسي که از ياد مرگ غافل مي‌شود، اين ناهوشيار است، ناهوشمند است؛ اين زيرکي نيست.

وَ أَغبَطُ النّاس مَن کانَ تَحتَ التُّرابِ قَد أَمِنَ العِقاب وَ يَرجُو الثَّوَاب؛ بهره‌مندترين مردم کيست؟بهره‌مندترين مردم آن کسي نيست که از امتيازات مادي و دنيايي برخوردار است؛ [پس] کيست؟ آن کسي که در زير خاک، آنجايي که همه ناگزير سر و کارمان بدون ترديد به آنجا خواهد افتاد، در آنجا «قَد أَمِنَ العِقاب» از عذاب الهي ايمن باشد «وَ يَرجُو الثَّوَاب» اميد پاداش الهي و لطف الهي را داشته باشد.

* شرح حديث در ابتداي درس خارج، 17/2/94

* پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

___________________

?) الامالي شيخ صدوق، ص ??؛ ]قال الصادق(ع) عن الرسول (ص): أعدل الناس من رضي للناس ما يرضي لنفسه و کره لهم ما يکره لنفسه و أکيس الناس من کان أشد ذکرا للموت و أغبط الناس من کان تحت التراب قد أمن العقاب يرجو الثواب؛رسول خدا(ص) فرمود: عادل‌ترين مردم، کسي است که براي مردم همان را بپسندد که براي خود مي‌پسندد و براي آنان همان را ناپسند بدارد که براي خود ناپسند مي‌دارد و زيرک‌ترين مردم، کسي است که بيش از همگان مرگ را به ياد آورد و بهره‌مندترين و خوشحال‌ترين مردم، کسي است که در زير خاک که رفت، از کيفر، ايمن است و اميد ثواب دارد.[

روزنامه کيهان

تاريخ انتشار: سه شنبه 14 آذر ماه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

کتاب سازمان‌های مردم نهاد

هدف کلی این تحقیق استخراج راهکارهای ممکن در ایجاد و تقویت زمینه‌های لازم نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام دینی است؛ اهداف فرعی این تحقیق عبارتنداز: ترسیم وضعیت موجود سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی‌دینی، شناخت نوع رابطه دولت و سازمان‌های غیر دولتی فعال در حوزه فرهنگی دینی در نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام های دینی، شناخت نوع رابطه سازمان‌های غیر دولتی در امر نظارت بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی با یکدیگر، شناخت موانع موجود در نظارت سازمان‌های غیر دولتی بر تبلیغ و ترویج پیام‌های دینی است.

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

در آموزه‌های اهل بیت(ع) به ویژه ائمه اطهار(ع) طلب یاری کردن توسط آن بزرگواران مطرح شده است.
پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

دوره پهلوی را می‌توان دوره رشد و گسترش بهائیت دانست. بسیاری از چهره‌های شاخص بهائیت در این دوره، با بهره‌مندی از حمایت‌های ویژه شاه، سمت‌های سیاسی و اقتصادی متعددی را به دست آوردند.
چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

درباره عوامل گرایش ایرانیان به علویان و مذهب تشیع، مورخان و پژوهشگران نظرات متفاوتی بیان کرده‌اند.
چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

انسان چگونه خودش را به اخلاق فاضله متخلق کند و از رذایل اخلاقی دوری نماید؟ چگونه این معنا را در مرحله عمل پیاده کند؟ علمای اخلاق می‌گویند: ابتدا انسان باید حالت موجود نفس را حفظ کند و سپس به تهذیب رذایل و جبران ضررهای گذشته بپردازد.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
No image

اشعار ناقوسیه

Powered by TayaCMS