دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

برگزار ی کنگره جهانی «فلسفه؛ ادیان و تعالی» در فیلیپین

No image
برگزار ی کنگره جهانی «فلسفه؛ ادیان و تعالی» در فیلیپین
سومین کنگره جهانی انجمن کاتولیک فلسفه با عنوان "فلسفه؛ ادیان و تعالی" روزهای 11 تا 13 سپتامبر سال جاری در شهر مانیلای فیلیپین برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فارس؛ مفهوم تعالی به سنت‌های فلسفی و دینی تعلق دارد. البته این مفهوم معانی پیچیده و متعددی دارد که تنها به معنای به کار رفته در الهیات فلسفی یعنی خدا و امر الهی نیست بلکه به معنای فراروی از وجود؛ وضعیت امر متناهی و تاریخ و همچنین امور پدیداری نیز هست.
این همایش فرصتی برای واکاوی این مفهوم و بسترهایی است که در آن ها به کار رفته است. چه نگاه متافیزیکی و چه دیدگاه انسان شناختی ای این کاربست را توجیه می کند؟ چه نسبتی میان درک ما از این مفهوم و نظامهای سیاسی-اخلاقی مرتبط با آن یافت می شود؟ چه فضایی به تعالی از سوی علم از یکسو و زیباشناسی از سوی دیگر در جهان معاصر به آن داده می شود؟                                          
سخنرانی‌های این همایش که به همت انجمن کاتولیک فلسفه در دانشگاه مانالیای فیلیپین برگزار می شود به زبان‌های انگلیسی؛ فرانسه و اسپانیولی برگزار خواهد شد. این نخستین بار است که این انجمن یکی از کنگره‌های جهانی چهارساله خود را در دو دانشگاه برتر آسیایی برگزار می‌کند.                                              
در روز نخست این همایش پروفسور ژان لوک ماریون فیلسوف مشهور فرانسوی از دانشگاه سوربون و دانشگاه شیکاگو در مورد چگونگی تمایز گذاشتن میان فلسفه و الهیات در عصر حاضر سخنرانی خواهد کرد. همچنین در نشست نخست این همایش با عنوان امر فلسفی؛ متافیزیک و تعالی پروفسور لورنزو برونو پونتل از دانشگاه مونیخ در مورد "تعالی میان انسان شناسی و متافیزیک: مفهومی نیازمند بازاندیشی" سخنرانی می کند.  
همچنین در نشست روز دوم این همایش با عنوان زبان دینی و تعالی پروفسور فریدو ریکن از مدرسه عالی فلسفه در مونیخ در مورد "زبان؛ تجربه و تعالی" سخنرانی می کند.                                               
نشست‌های سوم تا پنجم این کنگره به ترتیب به "تعالی؛ اخلاق و سیاست"؛ "علوم و تعالی" و "تعالی؛ هنر و فرهنگ" خواهند پرداخت.
انجمن کاتولیک فلسفه در آوریل سال 1999 در شهر روم تاسیس شد و هم اکنون 80 عضو رسمی دارد. هدف اساسی این انجمن گسترش مبادله اطلاعات و همکاری در زمینه آموزش مباحث فلسفی و چاره اندیشی برای مشکلات بنیادین جهان امروز است.                                 
این انجمن تا کنون دو کنگره جهانی دیگر برگزار کرده است که نخستین آنها در سال 2000 در پاریس به موضوع "عقل فلسفی و مسیحیت" و دومی در مکزیکوسیتی به موضوع "فلسفه و تامل" در سال 2004 اختصاص یافت.
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

آداب معاشرت اجتماعی از نظر قرآن و اسلام

اینكه درمعاشرت چه معیارهایی را درنظر داشته باشیم تا معاشرت های ما انسان ساز و جامعه ساز باشد و ما را درمسیر اهداف و فلسفه آفرینش یاری رساند، موضوعی است كه درآیات دیگر قرآن به آن توجه داده شده است. در قرآن دست كم می توان هفت معیار و ملاك برای معاشرت های انسانی شناسایی كرد كه در اینجا به طور اجمال به آنها پرداخته می شود.
No image

الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی (2)

غریزه قدرت، محرک زندگی انسانی است که از سه نوع جنسی، گرسنگی و ارتباطی تشکیل می‌شود. غریزه جنسی، مهم‌ترین غریزه زندگی است؛ زیرا از اول یا زن با «هویت زنانه» یا مرد با «هویت مردانه» به دنیا می‌آید.
No image

تأثیر بخشش بر روابط خانواده

محیط خانه می تواند محلی برای سلوک و عروج و تکامل مرد و زن و نیز فرزندان باشد، به ویژه اگر سعه صدر داشته باشند. بدون تردید، هرگاه کسی به انسان ستمی روا می دارد، حس انتقام جویی او را برمی انگیزد. ولی انسان نباید اسیر هواها و غرایز حیوانی باشد، بلکه باید با هوای نفس و خواسته دل بستیزد و به وسوسه های شیطانی توجهی نکند؛ زیرا انسان والاتر از این است که پایبند این گونه غرایز شیطانی باشد.
No image

ویژگی های خانواده موفق از نظر اسلام

از دیدگاه اسلام انسانها از لحاظ ویژگیها ، توانایی و استعدادها متفاوت از یکدیگر هستند. بر این اساس در نظر گرفتن این تفاوتها را نیز در تربیت فرزندان در خانواده دارای اهمیت می‌داند. از نمونه احادیثی که ذکر شد و هزاران شواهد معتبر دیگر می‌توان به نقش اهمیت خانواده از دیدگاه اسلام پی برد. اسلام سعادت و شقاوت فرد را تحت تاثیر خانواده چه در دوران قبل از تولد و چه بعد از تولد می‌داند.
Powered by TayaCMS