دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خروج یمانی

No image
خروج یمانی

نویسنده : محمد محسن مرداني

كلمات كليدي : يماني، سفياني، خروج، خراساني، خسف

یمانی مردی است به نام حسن یا حسین[1] که از فرزندان زید ابن علی[2] و از شیعیان امیر المومنین است[3] و از صنعای یمن خروج کرده[4] و با سفیانی و خراسانی در یک روز و یک ماه و یکسال قیام می­کند و قیام آنها همچون دانه های گردنبند پشت سر هم و منظم خواهد بود و در هر طرفی بدی و سختی هست و بیچاره کسی که با آنها در افتد و در بین آنها هیچ گروهی راست­تر از یمانی نیست و هنگامی­ که او قیام کند فروختن اسلحه برای مردم و هر مسلمانی ممنوع است. هر گاه یمانی قیام کرد به سوی او برو که پرچم او پرچم هدایت است و نباید مسلمانی با او مقابله کند. پس کسی که چنین کند اهل جهنم است. چرا که او به سوی حق و راه مستقیم دعوت می­کند.[5]

برای ظهور و قیام حضرت صاحب الامر پنج علامت حتمی وجود دارد. یکی از علائم حتمی ظهور ، طبق روایات ائمه معصومین علیهم السلام خروج یمانی می باشد[6] .

از مطالب ذکر شده در رابطه با یمانی چندین نکته به دست می­آید:

کمک به قیام:

اینکه گفته شده است که هر گاه یمانی قیام کرد به سوی او برو؛ منظور این نیست که حتما واجب باشد که بسوی او بروی بلکه استحباب را می­رساند و در واقع می­خواهد بفرماید اگر می­خواهی به سوی پرچمی بروی و عزم جنگیدن داری تا قبل از قیام حضرت، پرچم یمانی بهترین پرچمها است که تو را به سوی حضرت رهنمون است و الا می توانی جزو این سپاه نباشی و پس از ظهور، خود را به مکه برسانی و مستقیما جزو یاران حضرت بقیه الله(عج) باشی.

اجمال در روایت و رفع آن :

شاید دلیل اجمال روایت (منع فروش اسلحه در قصه یمانی) این باشد که حضرت بخاطر احتمال سوء استفاده کفار و منافقان از این گفتار آن را به صورت مجمل بیان کرده اند تا مسلمین در وقت و زمان خاص خودش بتوانند با تطبیق شرائط و احوال زمان بر حدیث، منظور امام(ع) را درک نمایند.

در احادیث فراوانی وارد شده است که هر کس از شما برای ظهور قائم(عج) اسلحه­ای را مهیا کند هر چند یک تیر باشد امید است همین که این نیت را داشته باشد حق تعالی او را از اصحاب و یاوران حضرتش قرار دهد.[7]

هدایت شده ترین پرچم در بین پرچمها :

اگر بخواهیم مقایسه ای بین پرچم یمانی و پرچم سفیانی داشته باشیم مسلم است که پرچم یمانی بهتر است لکن ممکن است روایت گفته باشد بین پرچمهای دیگری که در آن زمان در مقابل سفیانی و اعوان و انصارش بلند می­شوند نظیر پرچم خراسانی و ... اگر می­خواهید با سفیانی مقابله کنید پرچم یمانی هدایت شده­ترین پرچمها به سوی صاحبتان است و زیر پرچم یمانی بروید.

ممکن است یمانی خصوصیت خاصی نسبت به فرماندهان دیگر پرچمها داشته باشد که نسبت به آنها برتری داده شده است. مثل اینکه مستقیما از خود حضرت دستور بگیرد و یا اینکه برنامه ریزی­هایی که برای جنگ با سفیانی انجام می­دهد به نحو عالی و ماهرانه­تری باشد و... که به هر حال ائمه معصومین علیهم السلام این امر را بهتر می­دانند که به مسلمانان پرچم یمانی را توصیه می­کنند.

مقاله

جایگاه در درختواره عقائد فرق
جایگاه در درختواره اثنا عشریه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

ولادت امام مهدی (ع)ازدیدگاه اهل سنٌت

اصل مسئله مهدویّت در اسلام مانند مسئله امامت، یک مسئله اتفاقی بین همه مذاهب کلامی و فقهی اسلام است. اما در موضوع ولادت حضرت مهدی علیه‌السلام ، اختلاف نظر وجود دارد..طبق اعتقاد علمای شیعه، تولّد حضرت مهدی (ع) مورد اجماع بوده و...
No image

نسب حضرت مهدی (عج) در منابع اهل سنٌت

مهدویّت، اصلی اساسی و انکار ناپذیر در میان امت اسلام است که شیعه و سنی آن را یکی از مسائل مهم اسلامی به شمار می آورند تاجایی که اهل سنت اعتقاد به مهدویٌت را واجب و منکر آن را کافر می‌دانند.
No image

کتاب شناسی مهدویٌت در اهل سنٌت

اهل‌سنٌت و شیعه در طی قرنها بر این موضوع معتقدند که در آخرالزمان یک نفر از فرزندان پیامبر اسلام (ص) و فرزندان علی و فاطمه علیهم السلام که ویژگیها و علاماتش در احادیث فراوان ذکر شده است در هنگامی که دنیا پر از ظلم و جور شده باشد،ظهور می‌کند...
No image

صحابه نزد شیعه

عدالت صحابه یکی از مهمترین مسائلی است که بین مکتب تشیع با اهل‌سنت اختلافات جدی وجود دارد و سوالاتی که شیعه در این رابطه از اهل سنت دارد، این اعتقاد را به تناقض کشانده ‌است. در این مقاله باید نظر شیعه را نسبت به صحابه روشن ساخت تا علاوه بر شناخت دیدگاه تشیع نسبت به صحابه، به اعتراضات بدون دلیل دیگران به عقیده شیعه پاسخ داده شود.
No image

مصحف فاطمه(س)

از جمله فضائل فاطمه زهراء(س) که اهل‌بیت (ع) نیز آن را بارها مورد توجه و اشاره قرار داده‌اند و از سوئی فضیلت و منشأ علم و دلیل امامت برای اهل‌بیت(ع) نیز محسوب می‌شود، وجود مکتوبی به نام مصحف فاطمه(س) است که در این مقاله به معرفی آن بواسطه روایاتی که در مورد آن وارد شده، می‌پردازیم.

پر بازدیدترین ها

No image

سفیانی sfyany

No image

نفس زکیه

Powered by TayaCMS