دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تروریسم، ترورگری terrorism

No image
تروریسم، ترورگری terrorism

تروریسم، ترورگرترس، وحشت، تروریسم دولتی، ابزارهای نظامی، گروه‌های چریکی، شبه نظامی، کوبا، فیدل کاسترو، ارنستو چه گوارا، گروه‌های آنارشی�

نویسنده : حسن علی زاده

تروریسم که از ریشه لاتینی «terrorK» به معنای ترس و وحشت گرفته شده است، به رفتار و اعمال فرد یا گروهی اطلاق می‌شود که از راه ایجاد ترس و وحشت و به کار بستن زور می‌خواهد به هدف‌های سیاسی خود برسد و هم‌چنین کارهای خشونت آمیز و غیر قانونی حکومت‌ها برای سرکوبی مخالفان خود و ترساندن آنان نیز در ردیف تروریسم قرار دارد که از آن به عنوان «تروریسم دولتی» یاد می‌شود. ترورگری روش حکومت‌هایی است که با بازداشت و شکنجه و به کار گیری انواع روش‌های خشن پلیسی، مخالفان خود را سرکوب می‌کنند و یا روش دسته‌های راست یا چپی است که برای افکندن یا هراساندن دولت، به آدم‌کشی، آدم دزدی و خراب‌کاری دست می‌زنند. از جمله افرادی که از ترور به عنوان یک عمل سیاسی مؤثر نام می‌برد، لنین است. او در کتاب «دولت و انقلاب» پس از بررسی راه‌های مختلف نابودی دستگاه دولت در نظام سرمایه‌داری نتیجه می‌گیرد که بهترین شیوه درهم شکستن سلطه دولت‌های سرمایه‌داری، استفاده از ابزارهای نظامی و راه‌های تروریستی می‌باشد. بدین منظور او پیشنهاد می‌کند که باید یک حزب مخفی از انقلابیون پیشرو و حرفه‌ای تشکیل یابد که هدف آن حمله نظامی به پرسنل سیاسی و دستگاه‌های دولتی باشد. در واقع لنین را می‌توان بنیانگذار تروریسم بین‌المللی جدید دانست. بعدها تحت تاثیر اندیشه‌های او، گروه‌های چریکی و شبه نظامی خلقی زیادی پیدا شدند که در برخی از کشورها نظیر کوبا، تحت رهبری اشخاصی چون «فیدل کاسترو» و «ارنستو چه گوارا»، این گروه‌ها توانستند حکومت را ساقط کرده و خود جانشین آن شدند. از دیگر گروه‌هایی که برای رسیدن به اهداف خود، از شیوه‌های ترور و کشتار مخالفین استفاده می کردند، می‌توان گروه‌های آنارشیستی را نام برد. در بررسی انقلاب فرانسه، از مه 1793 تا ژوئیه 1794 را دوره «حکومت ترور» می‌خوانند؛ زیرا در این دوره، هزاران تن را با «گیوتین» گردن زدند. در ایران، به خصوص پس از انقلاب مشروطیت، چند دسته ترورگر چپ و راست پیدا شدند که ترور شخصیت‌های سیاسی را روش خود قرار دادند. هم‌چنین برخی از مخالفین نیز مانند «میرزاده عشقی» شاعر معاصر و «محمد مسعود» روزنامه نگار معروف دوره رضا شاه که وجود آنها خطری برای بقا و دوام حکومت وقت دانسته می‌شد، از طریق ترور به قتل رسیدند.

مقاله

نویسنده حسن علی زاده

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS