دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقام عارفین

افسوس که ما بیچاره های گرفتار حجاب ظلمانی طبیعت و بسته های زنجیره ای آمال و امانی جز مطعومات و مشروبات و منکوحات و امثال اینها چیزی نمی فهمیم و اگر صاحب نظری یا صاحبدلی بخواهد پرده از این حجب را بردارد
مقام عارفین
مقام عارفین

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)

افسوس که ما بیچاره های گرفتار حجاب ظلمانی طبیعت و بسته های زنجیره ای آمال و امانی [1] جز مطعومات [2] و مشروبات و منکوحات و امثال اینها چیزی نمی فهمیم و اگر صاحب نظری یا صاحبدلی بخواهد پرده از این حجب را بردارد جز حمل به غلط و خطا نکنیم و تا در چاه ظلمانی عالم ملک مسجونیم [3] از معارف و مشاهدات اصحاب آن چیزی ادراک ننماییم . ولی ای عزیز! اولیاء را به خود قیاس مکن و قلوب انبیاء و اهل معارف را گمان مکن مثل قلوب ما است .دلهای ما غبار توجه به دنیا و متشهیات آن را دارد و آلودگی انغمار [4] در شهوات نمی گذارد مرآت [5] تجلیات حق شود و مورد جلوه محبوب گردد. البته با این خودبینی و خودخواهی و خودپرستی باید از تجلیات حق تعالی و جمال و جلال[6]  او چیزی نفهمیم ، بلکه کلمات اولیاء و اهل معرفت را تکذیب کنیم و اگر در ظاهر نیز تکذیب نکنیم در قلوب تکذیب آنها نماییم[7].

    منبع :
  • چهل حدیث حضرت امام خمینی (ره )،چاپ اول ، تابستان 1368، مرکز نشر فرهنگی رجاء ، لیتو گرافی وچاپ گلشن .
  • [1] - آرزوها
  • [2] - خواراکی ها
  • [3] - زندانیم
  • [4] - فروتن
  • [5] - آینه
  • [6] - مرتبه ای از تجلی ، ظهور اسرار غیوب است بر قلوب صاحبدلان که یاجلالی است و یا جمالی تجلی جلالی آن است که موجب قهر وغضب و بعد باشد و تجلی جمالی آن است که مستلزم لطف و رحمت و قرب باشد.
  • [7] - چهل حدیث ، ص 383

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قال الله الحکیم: « إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا » (معارج/19)

قال الله الحکیم: « إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا » (معارج/19)

«همانا انسان آزمند و حریص آفریده شده است» (با شرح)
«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«افرادی هستند (امیر مؤمنان علی (علیه‌السّلام)) که جان خویش را با خداوند معامله می‌کند به خاطر به دست آوردن رضایت او، و خداست که نسبت به بندگانش مهربان است».
قال الله الحکیم:  «ان الذین یوذون الله و رسوله لعنهم الله فى الدنیا و الاخرة»

قال الله الحکیم: «ان الذین یوذون الله و رسوله لعنهم الله فى الدنیا و الاخرة»

«آنان‌که خدا و رسول را به مخالفت آزار و اذیت مى‌کنند خدا آن‌ها را در دنیا و آخرت لعن کرده است» (احزاب،57)
Powered by TayaCMS