دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تندخویى و شتاب‌زدگى‌

تندخویی و شتابزدگی یک نوع دیوانگی است، زیرا صاحب این صفت بزودی از کار خود پشیمان می‌شود، و اگر پشیمان نشد، دلیل آن است که جنون او ثابت و مستحکم است. (برگرفته ازکتاب یکصد وپنجاه درس زندگی،آیت الله العظمی مکارم شیرازی)
تندخویى و شتاب‌زدگى‌
تندخویى و شتاب‌زدگى‌

تندخویى و شتاب‌زدگى‌

عقل و درایت ایجاب مى‌کند که انسان در عین استفاده از فرصت‌ها، از شتابزدگى و عجله بیجا بپرهیزد؛ زیرا با این حال انسان از بررسى جوانب کار و قضاوت صحیح غالباً محروم مى‌ماند؛ و بزودى از نتایج تصمیم‌هاى خام و اعمال ناپخته خود پشیمان مى‌گردد، و نیز با یک تندى در سخن گاه مى‌شود که انسان تمام سخنان خود را بر باد مى‌دهد و از دوستان صمیمى قدیمى جدا مى‌گردد و مهر پشیمانى بر قلب او زده مى‌شود.

اما اگر این گونه افراد حتى پس از مشاهده نتایج سوء کار خود پشیمان نشوند، اینها دیوانگان پا برجا و دائمى هستند.

    منبع: کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی
    پی نوشت:
  • [1] . نهجالبلاغه، حکمت 255.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نقش حضرت علی (ع) در غزوه أحزاب یا خندق

نقش حضرت علی (ع) در غزوه أحزاب یا خندق

اخراج بعضى قبایل یهود مانند بنى نضیر و بنى قریظه از اطراف مدینه آنها را نسبت به مسلمین و مخصوصا نسبت به پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله خشمگین ساخت
جنگ احد

جنگ احد

قرشیان پس از شکست سختی که از مسلمین در جنگ بدر (سال دوم هجری) خوردند؛ تصمیم گرفتند با تمام قوا و تجهیزات خود به مسلمانان حمله کنند .

پر بازدیدترین ها

رافضی

رافضی

No image

امام حسن و طلاق زیاد؛ افسانه یا واقعیت

در برخی کتب روائی و تاریخ وارد شده است؛ حضرت امام حسن در طول حیات خود با زنان متعدد ازدواج کرده زود هم طلاق می‌داد و لذا در برخی روایات از آن حضرت با عنوان «مِطْلاق» یعنی زیاد طلاق دهنده، یاد شده است.
جنگ نهروان

جنگ نهروان

پس از آن که امیرالمؤمنین على‌بن‌ابى‌طالب(ع) در جنگ صفین، با اصرار و درخواست بسیارى از فرماندهان و سپاهیان خود، حکمیت را با اکراه پذیرفت و جنگ میان سپاهیان خود و سپاهیان معاویه را به پایان آورد، گروهى از لشکریان آن حضرت، به پذیرش حکمیت اعتراض کرده و آن را اقدامى غیرمشروع و اهانت‌آمیز براى خود به حساب آوردند.
جنگ احد

جنگ احد

قرشیان پس از شکست سختی که از مسلمین در جنگ بدر (سال دوم هجری) خوردند؛ تصمیم گرفتند با تمام قوا و تجهیزات خود به مسلمانان حمله کنند .
No image

غریب بغداد

Powered by TayaCMS