دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مقام رضای سالك

No image
مقام رضای سالك

(بدان اي سالک راه حق!) رضا مقامي است که در آن مقام هر چه براي سالک پيش آيد سالک بدان راضي است. سالک راضي، رنج و راحت، موت و حيات، فقر و غنا نزدش يکسان است و نمي خواهد مگر آنچه را حق متعال مي خواهد.

جابربن عبدالله انصاري مريض شد، امام پنجم حضرت باقر(ع) به عيادتش رفت. حضرت باقر به جابر فرمود: جابر چگونه اي؟ جابر عرض کرد: در نزد من فقر بهتر از غنا، مرض بهتر از صحت، موت بهتر از حيات است. امام باقر(ع) فرمود: ما اين طور نيستيم. از موت و حيات، فقر و غنا، صحت و مرض هر چه براي ما پيش آيد ما آن را مي خواهيم، ما راضي هستيم به رضاي حق متعال.

آري سالک الي الله وقتي به مقام شامخ رضا برسد، نمي خواهد مگر آنچه را حق متعال براي او مي خواهد. هر چه براي او پيش آيد نزد او مطلوب و به کام او شيرين است. (1)

‍1- مقامات معنوي، محسن بينا، ج 2، ص 41

روزنامه كيهان، شماره 21190 به تاريخ 3/8/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

معجزه آرام شدن زلزله به دست امام علی(ع)

معجزه آرام شدن زلزله به دست امام علی(ع)

در عهد ابوبکر زلزله‌ای آمد و مردم فزع‌کنان و با شیون نزد ابوبکر و عمر آمدند، دیدند آن دو نیز با فزع و جزع به محضر علی(ع) آمده‌اند، مردم نیز خود را به در منزل حضرت علی(ع) رساندند، علی(ع) از منزل خارج شد و به طرف مردم آمد، در حالی که از آنچه مردم به خاطرش وحشت زده و محزون بودند، اندوهی نداشت و غمگین نبود.
No image

مقام بصیرت و راه‌های رسیدن به آن

در مطلب حاضر نویسنده با تشریح مفهوم بصیرت از لحاظ لغوی و اصطلاحی راه‌های رسیدن به مقام بصیرت و یقین از دیدگاه قرآن را بررسی کرده است.
نحوه تنظيم قراردادهای اداری

نحوه تنظيم قراردادهای اداری

اشاره: يكي از بارزترين تفاوت قراردادهاي اداري با قراردادهاي پيمانكاري خصوصي منعقده بين اشخاص اين است كه اولاً: طرفين اين قراردادها در تهيه بخش عمده مفاد قرارداد و تعيين آثار آن نقشي ندارند و به عبارت ديگر
نگاه به پایین‌تر از خود رمز آرامش

نگاه به پایین‌تر از خود رمز آرامش

فی‌الکافی، عن‌الصادق (علیه‌السلام) قال لحِمران بن أعین، یَا حُمْرَانُ! انْظُرْ إِلَى مَنْ هُوَ دُونَكَ فِی الْمَقْدُرَةً وَ لَا تَنْظُرْ إِلَى مَنْ هُوَ فَوْقَكَ فِی الْمَقْدُرَةً فَإِنَّ ذَلِكَ أَقْنَعُ لَكَ بِمَا قُسِمَ لَكَ وَ أَحْرَى أَنْ تَسْتَوْجِبَ الزِّیَادَةَ مِنْ رَبِّكَ عَزَّ وَ جَلَّ[1]
نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نگاهی به رفتارشناسی اهل نفاق از دیدگاه قرآن

نقش منافقان در جامعه اسلامی، نقشی بسیار مخرب و زیانبار است. حساسیت قرآن به این دسته از شهروندان به خوبی نشان می‌دهد که نمی‌توان به صرف شهروندی با همه افراد جامعه یکسان برخورد کرد و حقوق یکسانی را برای همگان به طور مطلق قائل شد؛ بلکه می‌بایست ملاحظاتی در نحوه تعامل با دسته‌هایی از افراد جامعه اعمال کرد.
Powered by TayaCMS