دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حج نمونه

No image
حج نمونه

حج نمونه

تا شهریور 1328 ش هفت سال مى گذشت که ایران از حج محروم بود در آن سال حضور روحانیان که تشنه تر از همه مى نمودند در این حج، حضورى پرجلوه بود حضورى آنچنان که حج آن سال را حَجَّة العلما نامیدند روحانیان بزرگى چون آیت الله میرزا محمد فیض و تنى چند از علماى برجسته در این حرکت به چشم مى خوردند آیت الله خوانسارى هم به دعوت یکى از بازاریان تهران به این کاروان پیوست در همان روزهاى نخست ورود ایشان به مکّه او وحدت آفرین گشت و با اعلام ثبوت رؤیت ماه از طرف ایشان اختلاف رخت بربست و وقتى هم که جمعى از شیعیان از او تقاضاى برپایى جماعت نمودند، او بى اعتنا به درخواست ایشان، به نماز جماعت برادران اهل سنت رفت چه آنکه این حج براى همبستگى بود و دلبستگى و دمیدن روح برادرى، تا در سایه وحدتى ظاهرى روحها به وحدت رسند در مدینه محل اقامت آیت الله خوانسارى جاى آمد و شد هیأت ها و کاروانهاى مذاهب مختلف بود از جمله آنها هیأت علماى مصر به سرپرستى شیخ حسن البناء، مرشد عام جمعیت اخوان المسلمین بود گفتگوهاى دوستانه اى آغاز گشت و تلاش آیت الله خوانسارى در نزدیکى و ایجاد تفاهم هرچه بیشتر بود در پاسخ به این خبر اخوان وحدت، خطباى مصرى هم با او، همصدا گردیدند([7])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیت الله حاج میرزا محمد غروی تبریزی (آیت اخلاص)

او يكي از علماي واقعي و زاهد بود و تا آخر عمر، تدريس را ترك نكرد . در سرما و گرما و با كهولت سن، راه طولاني را پياده به مدرسه طالبيه مي آمد . چند بار شاگردانش عرض كردند: «حاج آقا چرا سوار تاكسي نمي شويد؟» فرمود: «من كه توان آمدن دارم، چرا مال امام را خرج كنم؟
No image

حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای اصفهانی

مرحوم هسته اي اصفهاني، موقعي كه آوازه و شهرت مرحوم آيت الله شهيد شيخ فضل الله نوري در ايران منتشر شده بود، وارد تهران شد و ابتدا به دروس برخي از اساتيد مشهور تهران رفت، ولي آنان را قابل استفاده براي خود نديد و دروس آنان را قابل مقايسه با اساتيد اصفهان ندانست.
No image

مرحوم حاج عباسعلی حسینی

در این بخش سیره ی تبلیغی مرحوم حاج عباسعلی حسینی بیان شده است.
No image

حاج شیخ حسن حجتی واعظ

رحوم حجتي واعظ، سخنوري بصير، شجاع، بليغ و فصيح بود . هنوز هم بعد از چهل سال از خاموش شدن اين خورشيد درخشان شمال، در افواه و السنه مردم سخن از ملاحت و شيريني سخنان وي مي رود .
No image

امام خمینی (ره) آینه مهر و قهر

امام در طول شبانه روز حتي يك دقيقه وقت تلف شده و بدون برنامه از قبل تعيين شده نداشتند . با توجه به شرايط سني و ميزان فعاليتي كه داشتند، باز هم ساعات خاصي را در سه نوبت - هر كدام، نيم تا يك ساعت - به اهل منزل اختصاص داده بودند كه هر كدام از ما كه مايل بوديم خدمت ايشان مي رسيديم و مسائل خودمان را مطرح مي كرديم.
Powered by TayaCMS