دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام موسی کاظم (ع):

«مَثَل دنیا همانند ماری است که پوست ظاهر آن نرم و لطیف و خوشرنگ، ولی در درون آن سمّ کشنده‌ای است که مردان عاقل و هوشیار از آن گریزانند و بچه صفتان و بول‌هوسان به آن عشق می‌ورزند».(تحت العقول، ص 292)
امام موسی کاظم (ع):
امام موسی کاظم (ع):

امام کاظم (ع):

«مَثَلُ الدینا مثل الحَیَّة، مَسُّها لَیِّنٌ و فی جوفها السَّمُ القاتلُ، یَحْذَرُها الرجالُ ذوی العقول و یَهْوی الیها الصِبْیان بایدیهم» (تحت العقول، ص 292)

«مثل دنیا همانند ماری است که پوست ظاهر آن نرم و لطیف و خوشرنگ، ولی در درون آن سمّ کشنده‌ای است که مردان عاقل و هوشیار از آن گریزانند و بچه صفتان و بول‌هوسان به آن عشق می‌ورزند».

توضیح: نعمت‌های دنیا نه تنها بد نیست، بلکه استفاده معقول از آن‌ها مورد تأکید اسلام است. آنچه از نظر اسلام به شدّت از آن نهی شده است و دلبستگی به دنیا و خو گرفتن و لذائذ زندگی است که سبب می‌شود افراد در هنگام نیاز به فداکاری و گذشتن از دنیا به خاطر خداوند، استقامت کافی را نداشته باشند و نتوانند از حق و حقیقت دفاع کنند. به ویژه اگر این دنیا طلبی از راه عوام باشد و هدیه‌های نامشروع و غذاهای حرام و شبه ناک، شکم‌ها را پر کرده باشد، هم دل‌ها از درک و دریافت هدایت و حق محروم می‌شود، هم لقمه‌های حرام، دینداری و تعهد را کاهش می‌دهد و عمل به وظیفه را در بوتۀ فراموشی قرار می‌دهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مقام اخوت ولی خدا

متن سخنرانی مقام اخوت ولی خدا در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام در این بخش قرار دارد.
No image

معرفت به ولیّ خدا

در این متن به معرفت به ولیّ خدا با موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام پرداخته شده است.
No image

لزوم جریان ولایت در حکومت

در این متن به لزوم جریان ولایت در حکومت با موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام پرداخته شده است.
No image

لزوم تسلیم به ولی خدا

متن سخنرانی لزوم تسلیم به ولی خدا در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام در این بخش قرار دارد.
No image

فرهنگ شیعه، تسلیم ولایت بودن

متن سخنرانی فرهنگ شیعه، تسلیم ولایت بودن در موضوع ویژگی های ولایت اهل بیت علیه السلام در این بخش قرار دارد.
Powered by TayaCMS