دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تقریر نویسی در حوزه علمیه رو به ضعف است

No image
تقریر نویسی در حوزه علمیه رو به ضعف است حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی در همایش «بررسی شیوه استنباط و نوآوری‌های فقهی حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی(ره)» گفت: وقتی حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی تدریس می‌کرد، گویا حضرت آیت‌الله بروجردی و حضرت امام خمینی(ره) به تدریس مسائل فقهی و اصولی می‌پردازند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد فاضل لنکرانی، یادگار حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(ره)، در همایش «بررسی شیوه استنباط و نوآوری‌های فقهی حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی» که بیستم خردادماه در مرکز همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: در طول تاریخ اجتهاد بزرگانی ظهور یافته و آرایی را ابداع کرده‌اند و این آرا توسط بزرگانی دیگر تحکیم شده ‌است.
وی در ادامه افزود: بعد از شیخ طوسی، مرحوم محقق و علامه سبک فقهی آن مرجع تقلید را تحکیم کرده‌اند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به ویژگی‌های فقهی والد راحل خود تصریح کرد: بایستی کنکاشی در آرا و اندیشه‌های آن مرجع تقلید صورت گیرد تا آثار ایشان حفظ شود.
وی تقریرنویسی را یکی از شیوه‌های حفظ آثار صاحبان اندیشه خواند و اظهار داشت: متأسفانه تقریرنویسی در حوزه علمیه رو به ضعف است و کسی می‌تواند تقریر بنویسد که عمق اندیشه‌های استاد را دریافته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی ابراز داشت: والد راحل به بنده می‌گفت که من سر درس چیزی نمی‌نوشتم؛ اما در آخر شب پس از تأمل، گفته‌های استاد را به رشته تحریر درمی‌‌آوردم.
وی در ادامه تأکید کرد: حوزه علمیه بایستی به سوی تقریرنویسی برود؛ چون شکل‌گیری علمی حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(ره) از تقریرنویسی آغاز شده است.
حجت‌الاسلام و المسلمین فاضل لنکرانی گفت: تقریرات بحث نماز حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی(ره) از مرحوم حضرت آیت‌الله بروجردی(ره) به گونه‌ای بود که به تأیید کامل آن مرجع عالیقدر جهان اسلام رسید.
استاد دروس خارج حوزه علمیه گفت: قوی‌ترین درس خارج در سی، چهل سال اخیر، مربوط به درس ایشان بود؛ به گونه‌ای که گویا حضرت آیت‌الله بروجردی و حضرت امام خمینی(ره) به تبیین و تدریس مسائل فقهی و اصولی می‌پردازند.
عضو جامعه مدرسّین حوزه علمیه قم انتقال میراث فقهی بزرگان به عصر بعد را ضروری شمرد و افزود: هر زمان که این ویژگی در حوزه علمیه تضعیف شده، حوزه به سمت اخباری‌گری رفته است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که حوزه علمیه با تشکیل گروه‌های علمی، ابداعات فقهی و اصولی آن مرجع تقلید را استخراج و دقیق‌تر بیان کند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

درگذشت علامه فضل الله

درگذشت علامه فضل الله

علامه "سید‌محمد حسین فضل‌الله " مرجع عالی شیعیان در لبنان که بر اثر خونریزی شدید معده، امروز دار فانی را وداع گفت، در سال 1935م (1354ق) در نجف اشرف در خانواده روحانی دیده به جهان گشود.
برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

مدرسه علمیه نرجس (س) زاهدان به مناسبت نیمه شعبان مراسم جشن و میزگرد علمی با موضوع مهدویت و انتظار فرج برگزار می کند.
آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم، ویژه اساتید و داوران مدارس علمیه خواهران استان های خراسان، فردا در مشهد آغاز به کار می کند.
جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

با گذشته یک ماه از اعلام فراخوان دبیرخانه جشنواره علامه حلی،‌ هنوز زمان و چگونگی فراخوان این جشنواره از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام نشده است.
ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
Powered by TayaCMS