دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال رسول الله (ص): «سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»

رسول خدا (ص) فرمود: «دشنام بر مؤمن چون پرت شدن در هلاک است» (شرح اصول کافی ج 5، ص 336)
قال رسول الله (ص): «سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»
قال رسول الله (ص): «سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»

قال رسول الله (ص):

«سِبابُ المُؤمِنِ کَالْمُشرِفِ عَلَی الهَلَکَةِ»

(شرح اصول کافی ج 5، ص 336)

رسول خدا (ص) فرمود:

«دشنام بر مؤمن چون پرت شدن در هلاک است»

توضیح:

«دشنام بر مؤمن= هلاکت»

سبّ مطلق دشنام است و شامل نسبت به زنا و زنازادگی هم می‌شود. و در اصطلاح فقهاء دشنام شامل می‌خواری، ربا خواری، خیانت، فسق و فجور و مانند آنها که متضمن استخفاف و توهین است، می‌شود.

هَلَکه نیز در لغت چون قصبه به معنی هلاک است. و شاید مقصود از آن در اینجا کفر است. در آن صورت معنی حدیث این می‌شود که کسی که به مؤمنی دشنام می‌دهد، در حقیقت خود از دائره ایمان خارج شده و در مرز کفر قدم می‌گذارد.

    منبع: شرح اصول کافی، محمدباقر کمره‌ای، ص 682.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

فلسفه تلقین میت

فلسفه تلقین میت

در هنگام تولد بر گوش راست کودک اذان و بر گوش چپ اقامه گفته می‌شود که بیان معارف و حقایق هستی به کودک است؛ این اعمال نوعی ذکر و از باب تذکر است؛ زیرا این حقایق را پیش از این در عالم ذر دانسته و با آن معارف آشنا شده و بلکه بر اساس آیه 172 سوره اعراف بدان ایمان داشته و مهر امضا زده است.
اهمیت و نقش زیارت اربعین

اهمیت و نقش زیارت اربعین

مروری گذرا بر روایات پیامبر و اهل‌ بیت(ع) به خوبی نشان می‌دهد که از منظر فرهنگ ناب شیعه، زیارت امام حسین(ع)، ‌گریه و سوگواری بر مصائب آن امام و بزرگداشت ایام شهادت آن حضرت و یاران مظلومش، از جایگاه بلند و برجسته‌ای برخوردار است.
Powered by TayaCMS