دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

میانجی‌گری روباه

سیاست ابتدایی انگلیسی‌ها، پس از آغاز جنگ‌های ایران و روسیه تزاری در دوره فتحعلی‌شاه، تداوم جنگ بود.
میانجی‌گری روباه
میانجی‌گری روباه

سیاست ابتدایی انگلیسی‌ها، پس از آغاز جنگ‌های ایران و روسیه تزاری در دوره فتحعلی‌شاه، تداوم جنگ بود. آن ها تصور می‌کردند ادامه جنگ، به استقرار بخشی از نیروهای نظامی و توان مالی روسیه، در مرزهای آسیایی‌اش منجر می شود و از سیاست‌های تهاجمی و توسعه‌طلبی این کشور در اروپا جلوگیری می‌کند. به همین دلیل، در ابتدا با دادن وعده‌های مختلف، ایران را به ادامه جنگ ترغیب می‌کردند. اما این سیاست عمر چندانی نداشت؛ چرا که انگلیس، پس از مدتی، برای مقابله با توسعه‌طلبی‌های ناپلئون، با روسیه کنار آمد و از این به بعد، حفظ قدرت روسیه، در دستور کار انگلیسی‌ها قرار گرفت. آن ها برای دست یابی به هدف شان، با وجود تعهداتی که به ایران داده بودند، کارشکنی‌هایی را آغاز کردند؛ با اختلالی که در وظایف مستشاران نظامی به‌ وجود آوردند، در بحث تأمین لجستیکی سپاه ایران و پشتیبانی توپخانه‌ها از میدان جنگ، اختلال به‌ وجود آوردند. این اقدامات، باعث شد ایران در نبرد «اصلاندوز»، شکست سختی از روسیه تزاری بخورد و سپاه تزار، در داخل خاک ایران پیشروی کند. در این مرحله، انگلیسی‌ها که تضعیف بیشتر ایران را نمی‌خواستند، نقش میانجی را بر عهده گرفتند و حاضر شدند تا زمینه مذاکرات بین دو طرف را فراهم کنند. سرگور اوزلی، نماینده انگلیس در مذاکرات، بعدها در خاطراتش بیان کرد که در جریان مذاکرات، بیش از آن که بخواهد نقش میانجی دو طرف را برعهده بگیرد، تمام سعی خود را برای حفظ منافع دولت بریتانیا به‌ کار بسته است. انگلستان با توجه به همسایگی ایران با هند و تجربه لشکرکشی‌های گذشته ایران در زمان نادر، به این منطقه، تلاش کرد تا ایران را تضعیف و با جدایی بخش‌های حاصلخیز و اقتصادی ایران و تحمیل غرامت جنگی سنگین و حذف تعرفه‌های گمرکی به نفع روسیه، بنیان‌های اقتصاد ایران را نابود کند. در واقع، هدف انگلیس این بود که ایران نتواند به یک کشور رو به توسعه تبدیل شود. از این رو، در این قرارداد، بنیان های اقتصادی ایران را هدف قرار داد. برای نمونه، انگلیسی‌ها با فراهم کردن زمینه‌های تسلط روس‌ها بر بازار ایران و همچنین، بعد از قرارداد گلستان، با عقد قراردادی بین ایران و دولت خود که راه نفوذ اقتصادی بریتانیا به ایران را فراهم می‌کرد، باعث شد تا در عمل، در دهه‌های آینده، امکان رشد طبقه تولیدکننده از ایران گرفته شود و این کشور، همچنان در مناسبات قبیله ای دست و پا بزند.

روزنامه خراسان

تاریخ: یکشنبه 23 مهر ماه 1396

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

صدقه به فامیل واجبتر است یا دیگران؟!

نظر به این‌ که هر شخصی نسبت به بستگانش آگاهی بیشتری دارد و اگر در میان آنان شخص نیازمندی باشد وی را می‌شناسد بر این اساس، اگر همه ما به این وظیفه عمل کنیم دیگر در جامعه، نیازمند و فقیری موجود نخواهد بود.
No image

برخورد با همسر در اسلام

بر خلاف برخی تفکرات غلط و عوامانه و در حقیقت ظالمانه، در منطق اسلام زن برای مرد یک کنیز یا یک برده ویا کسی که کار منزل را انجام میدهد، واز بچه های شوهر نگهداری میکند نیست، بلکه به عنوان شریک شوهر ویار و همکار او در اداره امور زندگانی و تربیت فرزندان مطرح میباشد، لذا اسلام دستور فرموده که همسران باید از اذیت و بد زبانی و فحاشی به یکدیگر بپرهیزند.
No image

مبنای حسن معاشرت درنظام حقوقی خانواده

در تفکر اسلامی هر یک از زن و شوهر در قبال یکدیگر از حقوق متقابل و ویژه ای برخوردارند که از آن جمله می توان به حسن معاشرت اشاره داشت. از نظر قرآن کریم اساسی ترین اصل در رفتار و تعامل بین زوجین معاشرت به معروف است که صریحاً در آیه 19 سوره نساء تحت عنوان «و عاشرومن بالمعروف» بیان شده است.
No image

راهكارهای قرآنی برخورد با همسران و فرزندان نااهل

دشمنی زنان و فرزندان نااهل بر محور ایمان است: خداوند مؤمنان را خطاب قرار داده است و از جمله «عدو لكم» استفاده می شود كه فاصله و تضادی كه میان آنان و مؤمنین ایجاد می شود اختلافات خانوادگی معمول نیست بلكه اختلاف دینی است یعنی همسران و یا فرزندان نااهل رفتارهایی خلاف ایمان به خدا انجام می دهند.
No image

بهترین روش رفتار با دیگران از کلام رسول ‏اکرم(ص)

اگر روشى را دوست دارید که مردم آن گونه با شما رفتار کنند، به همان روش با دیگران برخورد کنید. هر چه را براى دیگران پیشنهاد مى‏کنید همان بهترین روش است و شما نیز بر اساس آن با آنان رفتار کنید. زیرا انسان جز انتظار خوش رفتارى از مردم ندارد، کمترین اهانتى را از سوى آنان نمى‏پذیرد راضى نیست که کسى به او تهمت زند، و نمى‏پسندد که کسى از معایب او پیش دیگران سخن بگوید هر چند آن عیوب را واقعا داشته باشد.
Powered by TayaCMS