دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»

امام صادق (علیه السلام) فرمود: «کسی که مسلمانان را با دو چهره و با دو زبان ملاقات نماید، روز قیامت وارد می شود در حالی که دو زبان از آتش برای اوست» (چهل حدیث، امام خمینی، ص 133)
قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»
قال الصادق (علیه السلام): «مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار»

قال الصادق (علیه السلام):

«مَن لَقَی المسلِمینَ بوَجهَین وَلِسانَین جاءَ یَومَ القِیامَةِ ولَه لِسانانِ مِن نار» (چهل حدیث، امام خمینی، ص 133)

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

«کسی که مسلمانان را با دو چهره و با دو زبان ملاقات نماید، روز قیامت وارد می‌شود در حالی که دو زبان از آتش برای اوست»

توضیح:

«عاقبت نفاق در قیامت»

امام صادق (علیه السلام) در این حدیث به اعمال و رفتاری اشاره می فرماید که باطن آنها به دشمن حق می انجامد. در حالی که ظاهر این اعمال درستی حق را به نمایش می‌گذارد.

امام خمینی (ره) در این مورد می‌نویسد: یکی از مراتب نفاق دوروئی با ولی نعمت خویش است که حجابهای ظلمانی خودخواهی و حبّ دنیا و نفس به گونه‌ای انسان را مستور نموده است که از خواب غفلت بیدار نشود.

این دوروئی آن چنان است که من و تو در تمام مدت عمر اظهار کلمه توحید و دعوی اسلام و ایمان بلکه محبّت و محبوبیت می کنیم و خود را اهل و مردم را ناقص العلم و الایمان می دانیم. اگر از اهل عرفان و تصوّف هستیم، دعوی معارف و جذبه و محبّت و فناء فی الله و بقاء بالله و و لایت امر می‌نمائیم. پس اگر ظاهر با باطن موافق شد، از نفاق خلاص شده‌ای و اگر قلبمان مخالف با ظاهر ماست در زمره منافقان و دورویان هستیم.

دلم ز صومعه بگرفت و خرقه سالوس

کجاست دیر مغان و شراب ناب کجا

    منبع: بی کران تسبیح، دکتر بتول خسروی، ص 194.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دو اسم جامع خداوند

دو اسم جامع خداوند

در فرهنگ قرآنی، الله و رحمن دو اسم جامع الهی است که در بردارنده دیگر اسمای الهی است.
خاطره‌ای بسیار آموزنده و جذاب از رهبر انقلاب درباره اثرات نیکی به پدر و مادر

خاطره‌ای بسیار آموزنده و جذاب از رهبر انقلاب درباره اثرات نیکی به پدر و مادر

من به شما عرض کنم که رعایت حق والدین علاوه بر آثار الهی و اخروی توفیقاتی را هم در زندگی نصیب انسان می‌کند.
چرا امام جعفرصادق(ع) قیام نکرد؟

چرا امام جعفرصادق(ع) قیام نکرد؟

چرا امام صادق(ع) با وجود 4000 شاگرد می‌فرمودند اگر فقط 40 یار می‌داشتم قیام می‌کردم؟
رابطه علم و صبر

رابطه علم و صبر

صبرهای سه گانه، یعنی صبر بر طاعت و صبر از معصیت و صبر بر مصیبت که در روایات آمده، زمانی تحقق می‌یابد که شرایطی فراهم آید.
رابطه ذره با نامتناهی

رابطه ذره با نامتناهی

اول چیزی که انسان در این نشئه دنیا بعد از بلوغ عقلی متوجه آن می‌شود این است که با ذاتی بسیار بسیار لایتناهی و غیر قابل‌وصف و بزرگ سر و کار دارد.
Powered by TayaCMS