دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تبعیت از ولایت فقیه زمینه ساز تبعیت از امام زمان است

No image
تبعیت از ولایت فقیه زمینه ساز تبعیت از امام زمان است

غيبت، امام زمان، احساسي، ولايت فقيه

حجت الاسلام مهدی طائب

نباید با غیبت امام زمان صرفا برخورد احساسی داشت / تبعیت از ولایت فقیه زمینه ساز تبعیت از امام زمان است

وظیفه ما زمینه سازی است نه تشخیص مصادیق؛ ظهور چیزی نیست که کسی بخواهد در جهت سیاسی از آن استفاده کند.

امام، نقطه جهل ندارد و به منزله عقل برای جامعه است، غیبت امام اختیاری نیست اما با فلسفه امامت هم تعارضی ندارد چرا که ارسال امام از سوی خدا انجام گرفته و حفاظت او که وظیفه امت بوده درست انحام نشده لذا اکنون خداوند خود حافظ امام زمان(عج) شده است.

محال است انسان محبوبش را بشناسد و از او دفاع نکند ما اگر امام زمانمان را شناخته بودیم اینگونه مظلوم واقع نمی شد.

ما در این عالم سلطه زوری نداریم، اگر امام ظهور کند برترین عدالت را در جهان پیاده می‌کند و این برقراری عدالت نیازمند نیروی انسانی است تا تمام اجزا حکومت عادل باشند وگرنه حتی اگر یکی ناعادل باشد عدالت خدشه دار می‌شود.

این عدالت، شامل عدالت وصفی و علمی به صورت توأم است. عدالت وصفی آن است که همه کارهای حکومتی فرد عادلانه باشد. از ابتدای انقلاب تاکنون مدام داریم به عدالت علمی نزدیک می‌شویم.

یکی از دلایل این است که مردم تربیت شوند زیرا وقتی امام زمان(عج) می‌آیند فرصت تربیت ندارند و بلافاصله حکومت را شروع می کنند. اینکه عده‌ای شایع می‌کنند ظهور بسیار نزدیک است یعنی چه؟ شما از غیب چه می‌دانید؟ ما دستور داریم منتظر باشیم و به سمت عدالت حرکت کنیم اما تعیین زمان و مصداق وظیفه ما نیست.

همانطور که غیبت منطق دارد ظهورهم منطق دارد و شعار نیست که هر وقت هرکس خواست اتفاق بیفتد صحبت از ظهور، شعر نیست تا احساسی با آن برخورد شود. نتیجه این عجله کردن‌ها و تطبیق‌های نادرست مانند اینکه امسال سال ظهور است این است که اگر ظهور واقع نشود مردم را دلسرد و بی اعتماد می‌کند. داستان ظهور چیزی نیست که کسی بخواهد در جهت سیاسی استفاده کند. این شوخی با شهدای تاریخ است.

قطعا انقلاب ما مقدمه ساز بود و امام می‌دانست چه کند چرا که در اصل از سوی امام زمان هدایت و راهبری می‌شد. این انقلاب اسلامی مقدمه ساز حرکت‌های دیگر است و خاموش نمی‌شود بلکه جاهای دیگر را هم روشن می‌کند، این معنای مقدمه سازی است.

وی با اشاره به لزوم صدور انقلاب ادامه داد: اوج شعار انقلاب اسلامی، عدالتخواهی بود، جهان باید به سمت عدالتخواهی حرکت کند. عدالت مطلوب مردم است لذا هر که با پرچم عدالت می آید مردم به سویش می روند این عدالتخواهی باید فراگیر شود تا امام بیاید.

این شبیه سازی ها در طول تاریخ همواره وجود داشته است. ما موظف نیستیم سید خراسانی را تشخیص دهیم، در هیچ یک از روایات نیامده که موظف به مصداق سازی هستیم. اگر قرار بود سید خراسانی قبل از ظهور شناسایی شود روایات طوری می‌بود که بتوانیم او را تشخیص دهیم.

وی با تأکید براینکه تبعیت از ولایت فقیه زمینه ساز تبعیت از امام زمان است گفت: باید ببینیم تحمل حکومت امام زمان را داریم یا نه. ظهور آمادگی می‌خواهد اگر می گوییم مضطر هستیم باید واقعا اضطرار داشته باشیم.

فرآیندها را باید دید نه مصادیق را. همه جامعه باید برای تحقق چشم انداز20 ساله کار کند. آنچه از زمینه‌های ظهور وجود ندارد را باید ایجاد کرد نه اینکه دست روی دست گذاشت.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

شگفتی های آفرینش در نهج البلاغه

شگفتی های آفرینش در نهج البلاغه

امیرمؤمنان علیه السلام در خطبه ای درباره آفرینش آسمان و شگفتی های آن می فرماید: «خداوند، فضای باز و پستی و بلندی و فاصله های وسیع آسمان ها را بدون این که بر چیزی تکیه کند، نظام بخشید و شکاف های آن را به هم آورد... و آفتاب را نشانه روشنی بخش روز، و ماه را با نوری کمرنگ برای تاریکی شب ها قرار داد. بعد آن دو را در مسیر حرکت خویش به حرکت درآورد و حرکت آن دو را دقیق اندازه گیری کرد تا در درجات تعیین شده حرکت کنند که بین شب و روز تفاوت باشد و قابل تشخیص شود و با رفت و آمد آن ها، شماره سال ها و اندازه گیری زمان ممکن باشد.
خلقت مورچه از نظر نهج البلاغه

خلقت مورچه از نظر نهج البلاغه

منظور از این جمله که در انبار نگهداری می نماید این است که مورچه دانه را به درون خاک می برد به طور طبیعی دانه پس از مدتی رویش می کند و از خاک سر برمی آورد اما مورچه برای جلوگیری از این امر همه دانه ها را به دو نیم تقسیم می کند و مانع از بین رفتن روزیش می شود.
چگونگی و مراحل آفرینش جهان در قرآن و نهج البلاغه

چگونگی و مراحل آفرینش جهان در قرآن و نهج البلاغه

پژوهش حاضر با عنوان چگونگی و مراحل آفرینش جهان، در پی آن است که آیات آفرینش جهان را در تفاسیر معاصر شیعه (المیزان و نمونه ) مورد بررسی قرار داده و در میان آنها حقایق ناب قرآنی را در زمینه های مبدا خلقت جهان، دوره های آفرینش وغیره روشن و آشکار سازد. برای این منظور مقدمه به تبین و پیشینۀ موضوع اختصاص یافته است و در قسمت­های بعد برخی از واژگان مفهوم شناسی شده و دیدگاه علامه طباطبایی و آیت ا... مکارم در پیدایش جهان تبیین شده است.
آفرينش جهان در نـهج البلاغه

آفرينش جهان در نـهج البلاغه

دقت و تأمل در سخنان حضرت على(ع) نشان ميدهد كه جهان دو انفجار گونه ى متفاوت را تجربه كرده است. انفجار نخست فضا و زمان و ماده را بوجود آورده است و انفجار دوم در ظرف فضا صورت گرفته و ماده را تحريك نموده است. سپس حباب ها بر خواسته و هفت آسمان را بوجود آورده اند. در پى چنين توضيحاتى خواننده ى محترم بايد بداند كه نويسنده در اين مجموعه تلاش نموده است كه با بهره گرفتن از منابع مختلف درك جديدى را از سخنان امام على(ع) در باره ى خلقت جهان كه در خطبه ى اول آمده است، ارائه دهد.
دنیاشناسی در نهج البلاغه

دنیاشناسی در نهج البلاغه

امیرمؤمنان علیه السلام به خانه یکی از یاران خویش به نام علاءبن زیاد وارد شد. وقتی خانه بسیار پر زرق و برق او را دید، فرمود: «با این خانه وسیع در دنیا چه می کنی، در حالی که در آخرت به آن نیازمندتری. آری، اگر بخواهی می توانی با همین خانه به آخرت برسی! اگر در این خانه بزرگ از مهمانان پذیرایی کنی، به خویشاوندان با نیکوکاری بپیوندی
Powered by TayaCMS