دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حصر آبادان باید شکسته شود

حصر آبادان باید شکسته شود" این فرمانی بود که در چهاردهم آبان ‪۱۳۵۹‬ توسط فرماندهی کل قوا حضرت امام خمینی (ره) خطاب به نیروهای مسلح بویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران صادر شد.
حصر آبادان باید شکسته شود
حصر آبادان باید شکسته شود

عملیات ثامن‌الائمه - نصر من‌الله و فتح قریب

"حصر آبادان باید شکسته شود" این فرمانی بود که در چهاردهم آبان ‪۱۳۵۹‬ توسط فرماندهی کل قوا حضرت امام خمینی (ره) خطاب به نیروهای مسلح بویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران صادر شد.
در این عملیات لشکر ‪ ۷۷‬ثامن‌الائمه ارتش جمهوری اسلامی در پنجم مهرماه ‪ ۱۳۶۰‬با رمز" نصر من‌الله و فتح قریب" از منطقه خرمشهر و آبادان وارد عمل شد و بعد از ‪ ۲‬روز نبرد موفقیت‌آمیز به پایان رسید.

آتش پشتیبانی و هماهنگی بین نیروها و سرعت عمل فوق‌العاده ، باعث شد که در طول ‪ ۲۴‬ساعت اولیه عملیات ، اهداف اصلی به تصرف دلاورمردان ارتش اسلام در آید.

طراحی ، فرماندهی و اجرای این عملیات توسط نیروی زمینی ارتش با شرکت وهمکاری یگان‌هایی از سپاه پاسداران صورت گرفت و تیپ یکم لشکر ‪ ۷۷‬از منطقه ذوالفقاریه، تیپ دوم از منطقه فیاضیه و تیپ سوم از منطقه دارخوین حمله را آغاز کرده و با محاصره نیروهای دشمن ، خطوط مورد نظر را تصرف کردند.

تصرف و تامین ساحل شرق رودخانه کارون با آزادسازی ‪ ۱۵۰‬کیلومتر مربع از زمین‌های خودی ، خارج شدن آبادان از محاصره دشمن، تلفات انسانی دشمن شامل ‪ ۳‬هزار کشته و زخمی و یک هزار و ‪ ۶۵۶‬اسیر از جمله نتایج این عملیات بوده است.

انهدام ‪ ۹۰‬دستگاه تانک و نفربر و ‪ ۱۰۰‬دستگاه انواع خودرو، سرنگونی ‪۳‬ فروند هواپیما و یک فروند هلی کوپتر نیز از جمله ضایعات لجستکی دشمن بوده است.

در این عملیات ‪ ۱۰۰‬دستگاه تانک ، ‪ ۶۰‬دستگاه نفربر ، سه دستگاه لودر، ‪ ۵‬عراده توپ و ‪ ۱۵۰‬دستگاه خودرو به صورت غنایم به دست لشکریان اسلام رسید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

قال الله الحکیم: « إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا » (معارج/19)

قال الله الحکیم: « إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا » (معارج/19)

«همانا انسان آزمند و حریص آفریده شده است» (با شرح)
«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207)

«افرادی هستند (امیر مؤمنان علی (علیه‌السّلام)) که جان خویش را با خداوند معامله می‌کند به خاطر به دست آوردن رضایت او، و خداست که نسبت به بندگانش مهربان است».
قال الله الحکیم:  «ان الذین یوذون الله و رسوله لعنهم الله فى الدنیا و الاخرة»

قال الله الحکیم: «ان الذین یوذون الله و رسوله لعنهم الله فى الدنیا و الاخرة»

«آنان‌که خدا و رسول را به مخالفت آزار و اذیت مى‌کنند خدا آن‌ها را در دنیا و آخرت لعن کرده است» (احزاب،57)
Powered by TayaCMS