دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دعا روح عبودیت

>اینهایی که از کتب ادعیه انتقاد می کنند برای این است که نمی دانند، جاهل اند، بیچاره اند، نمی داند که این کتب ادعیه چطور انسان را می سازد، این دعاهایی که از ائمه ما وارد شده است مثل کمیل ، مناجات شعبانیه ،
دعا روح عبودیت
دعا روح عبودیت

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)

اینهایی که از کتب ادعیه انتقاد می کنند برای این است که نمی دانند، جاهل اند، بیچاره اند، نمی داند که این کتب ادعیه چطور انسان را می سازد، این دعاهایی که از ائمه ما وارد شده است مثل کمیل ، مناجات شعبانیه ، دعای حضرت سیدالشهداء علیه السلام ) سمات ) اینها چه جور انسان را درست می کنند... این ادعیه انسان را از این ظلمت بیرون می برد، وقتی که از این ظلمت بیرون رفت انسانی می شود که کار می کند اما برای خدا، شمشیر می زند برای خدا، مقاتله می کند برای خدا، قیامش برای خدا است ... دور کردند مردم را از ادعیه و کتب دعا! یک وقت آتش می زدند(کتب دعا را) آن مرد خبیث (کسروی ) یک روزی داشت که روز آتش ‍ سوزی بود! که کتابهای عرفانی و کتاب های دعا را می گفتند می آوردند و آن را روز آتش می زدند! اینها نمی فهمیدند (دعا) یعنی چه ؟ تأثیر دعا را نمی دانند که در نفوس انسان ها چیست ؟... (خواندن ) همین دعاها بطور طوطی وار هم که هست در آنها تاءثیر کرده و بهترند از آنها که تارک آن (دعاها) هستند نماز خواندن ولو اینکه یک مرتبه نازله ای راهم داشته باشد از آن نمازنخوان بهتر است ... آنکه می گوید ما دعا نمی خواهیم و قرآن را هم نمی خواهیم ، یعنی قرآن را هم قبول ندارند). در قرآن می فرماید(: ادعونی استجب لکم مرا بخوانید دعا کنید، ان شاءالله خداوند ما را از اهل دعا و اهل ذکر و اهل قرآن قرار دهد[1].

    منبع :
  • تفسیر سوره حمد ، نویسنده حضرت امام خمینی (ره)
    پی نوشت:
  • [1] ‌‌‌- ‌تفسیر‌ ‌سوره‌ ‌حمد‌ ‌صص‌ ‌‌53‌‌ ‌و‌ ‌‌54‌‌ ‌و‌ ‌‌55‌‌ ‌و‌ ‌‌57،

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

نیازی خطیر به نام هویت ملی

نیازی خطیر به نام هویت ملی

پژوهشکده تاریخ اسلام، نشست «هویت ملی در روند تاریخ از منظر روان شناسی»را با سخنرانی دکتر حسین مجتهدی برگزار کرد.
شگفت انگیز مثل عاشقی

شگفت انگیز مثل عاشقی

چه بسیار حلاج‌ها بر دار کردند به جرم او و چه بسیار مجنون‌ها که جان دادند با زمزمه اش و چه بسیار فرهادها در گور شدند از ترس فقدانش و چه بسیار زلیخاها پشت به دنیا کردند از غمش و چه بسیار شیرین‌ها به خواب ابدی رفتند با بیدادش و این طبیعت شگفت انگیز او بود که پود سرنوشت وفادارترین پیروانش را با تار رنج گره زند بر دار زمان.
آزاداندیشی

آزاداندیشی

رابطه میان سنت و مدرنیته یکی از دغدغه‌های اساسی روشنفکران ایران طی صد سال اخیر بوده است
موفقیت و موفقیت‌ها بخش اول

موفقیت و موفقیت‌ها بخش اول

موضوع این گفتگو چیزى نیست، جز موفقیت. استحضار دارید که مسئله موفقیت‌به‌صورت تقریبى هم در بین جوانها و هم در غیر جوانها موضوعیت دارد و در دوره‌کنونى به‌شدت بر این موضوعیت مقدار زیادى نیز افزوده شده است و کم نیستندکسانى‌که به موفقیت فکر مى‌کنند. نخستین سؤالى که قابلیت طرح دارد، این است که شما موفقیت به چه چیزى ‌مى‌گویید؟ موفقیت را چگونه تعریف مى‌کنید و نگاه‌تان به مسائل و زوایاى آن‌چگونه است؟
حرکت بین سنت و تجدد

حرکت بین سنت و تجدد

گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام والمسلمین علی باقری‌فر مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری دین پژوهشی بشرا
Powered by TayaCMS