دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال رسول الله(صلی الله علیه وآله وسلم): «ادبو اولادکم علی حبی وحب اهل بیتی والقرآن»

پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: «فرزندانتان را بر محور محبت من و محبت اهل بیتم و قرآن تربیت کنید.» (احقاق الحق، ص18)
قال رسول الله(صلی الله علیه وآله وسلم): «ادبو اولادکم علی حبی وحب اهل بیتی والقرآن»
قال رسول الله(صلی الله علیه وآله وسلم): «ادبو اولادکم علی حبی وحب اهل بیتی والقرآن»

قال رسول الله(صلی الله علیه وآله وسلم):

«ادبو اولادکم علی حبی وحب اهل بیتی والقرآن»

(احقاق الحق، ص18)

پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود:

«فرزندانتان را بر محور محبت من و محبت اهل بیتم و قرآن تربیت کنید.»

توضیح:

"تربیت ولائی و مهدوی کودکان"

ایام امتحانات آخر سال تحصیلی سپری ‌شده و اوقات فراغت فرزندان این مرز و بوم فرا می‌رسد! اولیاء گرامی و مسئولین امر باید به فکر پر کردن مناسب فرصتهای طلائی این عزیزان باشند تا اینکه به نحو احسن از تعطیلات تابستانی بچه‌های عزیز بهره برداری کاملی گردد و خدای نکرده این فرصت تبدیل به تهدید علیه آنان نگردد! که دشمن دقیقا همین را در سر پرورانده و سرمایه گذاریهای کلانی نیز نموده است! لذا بر ماست که مواظب این امر بوده و نظارت دلسوزانه توأم با عدم افراط و تفریط در این امر داشته باشیم؛ تا نورچشمانمان که اینک پس از نه ماه تلاش تحصیلی با تعطیلات سه ماهه روبه‌رو هستند به طور کلی از این فرصت به دست آمده نهایت استفاده و لذت معقول را داشته باشند.

اینک ماییم و کودکان و نوجوانان ما و ضرورت تربیت ولائی و مهدوی آنان. در اینکه کودکان و نوجوانان را چگونه می‌توان محب محمد و آل محمد(صلوات الله وسلامه علیهم اجمعین) بار آورد، شیوه ها و راههای متعددی را می‌توان برشمرد که خلاصه‌وار عبارتند از:

1. برداشتن کام نوزاد با آب فرات و تربت کربلا؛ چنانکه امام صادق (علیه السلام) می‌فرماید: گمان نمی‌کنم کسی با آب فرات کام نوزادش را بردارد مگر آنکه دوستدار ما گردد. فرزندان خود را با تربت حسین (علیه السلام) کام برگیرید، چرا که مایه ایمنی است؛

2- شرکت دادن کودکان در محافل ذکر اهل بیت (علیهم السلام) از همان سنین کودکی؛

3- بروز دادن رفتارهای ولائی و محبانه در منزل و در منظر کودکان؛

4- استفاده از ابزارهای هنری همچون فیلم، تصویر، کتاب و...برای تثبیت محبت اهل بیت (علیهم السلام) در قلب کودک؛

5- تعظیم و تکریم و تعریف اهل بیت (علیهم السلام) با بهترین بیانها، اشعار، کلمات، کتابها، فیلم ها و...

6- تبلیغ عملی فرهنگ و معارف اهل بیت (علیهم السلام)؛

7- گره زدن خوشی های زندگی به حیات ائمه اطهار (علیهم السلام)؛

8- ایجاد فضای روحی و معنوی در منزل؛

9- استفاده از داستانهای کودکان درباره اهل بیت (علیهم السلام) و محبان ایشان و...

منبع: محدثی؛ عشق برتر ( راههای ایجاد محبت اهل بیت (علیهم السلام) در کودکان)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) ⠕ جلدي)

سلسله کتب موسوعه كلمات الرسول الاعظم (ص) (15 جلدي)

پيامبر اعظم (صلي الله عليه و آله) روح همه انبياء اولياء و شهدا بوده و جان اين جهان است. شريعت او كامل ترين و جامع ترين شريعت ها و در بردارندة همة جنبه هاي فردي و اجتماعي آنان مي باشد، از اين رو چون خود، اعظم رسولان است شريعت او نيز اعظم شرايع است و سيره هاي رفتاري و سلوك هاي فردي و اجتماعي او آيينة تمام نماي انبياي الهي است و سخنان او پيام رسان عظيم ترين مفاهيم الهي و راهنماي كمال و سعادت براي انسان ها است؛ فهم سخنانش انسان ها را از ظلمت ها جهل به نور هدايت مي كشاند و فرموده هايش با فطرت انسان ها هموار بوده و به دل و جان آنها روح عبوديت و ذكر حق القا مي كند.

جدیدترین ها در این موضوع

نیازی خطیر به نام هویت ملی

نیازی خطیر به نام هویت ملی

پژوهشکده تاریخ اسلام، نشست «هویت ملی در روند تاریخ از منظر روان شناسی»را با سخنرانی دکتر حسین مجتهدی برگزار کرد.
شگفت انگیز مثل عاشقی

شگفت انگیز مثل عاشقی

چه بسیار حلاج‌ها بر دار کردند به جرم او و چه بسیار مجنون‌ها که جان دادند با زمزمه اش و چه بسیار فرهادها در گور شدند از ترس فقدانش و چه بسیار زلیخاها پشت به دنیا کردند از غمش و چه بسیار شیرین‌ها به خواب ابدی رفتند با بیدادش و این طبیعت شگفت انگیز او بود که پود سرنوشت وفادارترین پیروانش را با تار رنج گره زند بر دار زمان.
آزاداندیشی

آزاداندیشی

رابطه میان سنت و مدرنیته یکی از دغدغه‌های اساسی روشنفکران ایران طی صد سال اخیر بوده است
موفقیت و موفقیت‌ها بخش اول

موفقیت و موفقیت‌ها بخش اول

موضوع این گفتگو چیزى نیست، جز موفقیت. استحضار دارید که مسئله موفقیت‌به‌صورت تقریبى هم در بین جوانها و هم در غیر جوانها موضوعیت دارد و در دوره‌کنونى به‌شدت بر این موضوعیت مقدار زیادى نیز افزوده شده است و کم نیستندکسانى‌که به موفقیت فکر مى‌کنند. نخستین سؤالى که قابلیت طرح دارد، این است که شما موفقیت به چه چیزى ‌مى‌گویید؟ موفقیت را چگونه تعریف مى‌کنید و نگاه‌تان به مسائل و زوایاى آن‌چگونه است؟
حرکت بین سنت و تجدد

حرکت بین سنت و تجدد

گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام والمسلمین علی باقری‌فر مدیر مسئول موسسه فرهنگی هنری دین پژوهشی بشرا
Powered by TayaCMS