دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

برگزاری نشست علمی لغت‌ شناسی در قم

No image
برگزاری نشست علمی لغت‌ شناسی در قم ، نشست علمی لغت شناسی از سوی معاونت پژوهش و گروه علمی‌تربیتی زبان و ادبیات عربی مدرسه‌ عالی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد.
حجت‌الاسلام جزایری، مدیر گروه ادبیات عربی این مدرسه در سخنانی با اشاره به ضرورت برگزاری این نشست گفت: باتوجه به عربی بودن متون اصلی دینی، آشنایی با قواعد ادبیات عربی برای فهم بهتر متون ضروری است.
وی افزود: توجه به معانی واژگان مورد استفاده در متون دینی و تفاوت‌های معنایی آن‌ها در شرایط گوناگون، توجه به قوانین علم لغت مانند مراحل تکوین و تطور لغت عربی، حقیقت و مجاز، معانی باب‌ها، چگونگی استخراج معنا، اشتقاقات و ریشه‌یابی کلمات عربی اهمیت فراوانی دارد.
حجت الاسلام جزایری در ادامه با بیان این‌که توجه به معاجم لغوی از جهت میزان ارزش و اعتبار آن‌ها و نیز شیوه بهره‌گیری از این معاجم نیز ضرورت دارد، تصریح کرد: در همین راستا به زودی کارگاه آموزشی معاجم لغوی به وسیله‌ گروه علمی تربیتی زبان و ادبیات عربی در این مدرسه برگزار خواهد شد.
در این همایش همچنین از جایگاه علمی استاد سیاح تجلیل و متن مرقومه‌های حضرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله رفیعی قزوینی و آیت‌الله میلانی، درباره وی و کتابش خوانده شد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رزق حلال

رزق حلال

امام صادق (ع) قرمودند: «ترک یک لقمه‌ حرام‌ نزد خدا، محبوب تر است از هزار رکعت نماز مستحبی.» (بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج‌90، ص373)
نفاق

نفاق

امیرالمؤمنین علی (ع):«از نفاق دوری کن، به درستی که فرد دو رو نزد خداوند متعال دارای جایگاه و منزلت نیست.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌2، ص304)
عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

حضرت علی(ع) فرمودند: «هرکس اعضا و جوارح خویش را از حرام بازدارد، اخلاقش نیکو می گردد.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌5، ص432).
دوری از موضع تهمت

دوری از موضع تهمت

امام صادق (ع) فرمودند: هرگاه مؤمن به برادر [دینی] خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می‌رود، هم چنان که نمک در آب، ذوب می‌شود. (مشکاةالأنوار فی غررالأخبار، طبرسی، علی بن حسن، ص319)
قناعت

قناعت

حضرت علی (ع) فرمودند: «به جستجوی بی‌نیازی برخاستم، آن را جز در قناعت نیافتم؛ همواره قناعت کنید، تا بی‌نیاز باشید.» (جامع الأخبار (للشعیری)، محمد بن محمد،ص123)
Powered by TayaCMS