دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نگاه، سکوت و کلام مومن

مؤمن هرگاه بچیزی نظر کند بنظر عبرت می نگرد، و اگر سکوت کند در عظمت و حکمت خدا فکر می کند، و هرگاه سخنی گوید بذکر خدا زبان گشاید، و هرگاه خدا به او چیزی عطا کند شکر می کند، و اگر مبتلا به بلیّه ای شود صبر در بلا کند. (غرر و درر آمدی، شرح آقا جمال، ط 1ـ ج 2ـ ص 127ـ ش 2075).
No image
نگاه، سکوت و کلام مومن

نگاه، سکوت و کلام مومن

قال امیرالمؤمنین(ع): «المؤمن اذا نظر اعتبر، و إذا سکت تفکر ...، و إذا أعطی شکر، و إذا ابتلی صبر»

مؤمن به هر چه نظر کند نظر عبرتست «نظر خدای بینان ز سر هوا نباشد» چون خاموش باشد سکوتش فکرتست مانند مردم غافل  از خدا نیست بلکه بیاد خدا و بفکر عظمت و حکمت‌های الهی است و اگر خدا نعمتی به او عطا کند بشکر آن نعمت است. شکر نعمت، علم تعلیم بخلق و ارشاد و هدایت است، و شکر نعمت جاه عدل و محبت بزیر دستانست، و شکر هر نعمت صرف کردن آن نعمت است برای غرضی که خدای برای آن غرض آن نعمت را عطا کرده است و اگر مؤمن را بلائی رسد مانند مرض و فقر و مرگ فرزند، در بلا جزع نمی‌کند زیرا بلا را هم نعمتی از خدا می‌داند و صبر می‌کند تا خدا جزای صابران به وی عطا کند که إنما یُوفّی الصّابرون أجرهم بِغَیرِ حِساب».[1]

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رزق حلال

رزق حلال

امام صادق (ع) قرمودند: «ترک یک لقمه‌ حرام‌ نزد خدا، محبوب تر است از هزار رکعت نماز مستحبی.» (بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج‌90، ص373)
نفاق

نفاق

امیرالمؤمنین علی (ع):«از نفاق دوری کن، به درستی که فرد دو رو نزد خداوند متعال دارای جایگاه و منزلت نیست.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌2، ص304)
عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

عفت در کلام امیرالمومنین(ع)

حضرت علی(ع) فرمودند: «هرکس اعضا و جوارح خویش را از حرام بازدارد، اخلاقش نیکو می گردد.» (شرح آقا جمال خوانساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج‌5، ص432).
دوری از موضع تهمت

دوری از موضع تهمت

امام صادق (ع) فرمودند: هرگاه مؤمن به برادر [دینی] خود تهمت بزند، ایمان در قلب او از میان می‌رود، هم چنان که نمک در آب، ذوب می‌شود. (مشکاةالأنوار فی غررالأخبار، طبرسی، علی بن حسن، ص319)
قناعت

قناعت

حضرت علی (ع) فرمودند: «به جستجوی بی‌نیازی برخاستم، آن را جز در قناعت نیافتم؛ همواره قناعت کنید، تا بی‌نیاز باشید.» (جامع الأخبار (للشعیری)، محمد بن محمد،ص123)
Powered by TayaCMS