دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

علم با عمل

اگر انسان ، خبائث را از نهادش بیرون نکند، هرچه درس بخواند و تحصیل نماید نه تنها فایده ای بر آن مترتب نمی شود بلکه ضررها دارد. علم ، وقتی در این مرکز خبیث وارد شد شاخ و برگ خبیث به بار می آورد
علم با عمل
علم با عمل

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)

اگر انسان ، خبائث را از نهادش بیرون نکند، هرچه درس بخواند و تحصیل نماید نه تنها فایده ای بر آن مترتب نمی شود بلکه ضررها دارد. علم ، وقتی در این مرکز خبیث وارد شد شاخ و برگ خبیث به بار می آورد، شجره خبیثه می شود.هر چه این مفاهیم ، در قلب سیاه و غیر مهذب انباشته گردد، حجاب زیادتر می شود، در نفسی که مهذب نشده ، علم حجاب ظلمانی است العلم هو الحجاب الاکبر لذا شر عالم فاسد برای اسلام از همه شرور خطرناکتر و بیشتر است . علم ، نور است ولی در دل سیاه و قلب فاسد دامنه ظلمت و سیاهی را گسترده تر میسازد، علمی که انسان را به خدا نزدیک می کند در نفس دنیا طلب ، باعث دوری بیشتر از درگاه ذی الجلال می گردد... اگر شما درس بخوانید، زحمت بکشید، ممکن است عالم شوید ولی بدانید که میان عالم و مهذب خیلی فاصله است .مرحوم شیخ ، استاد ما قدس سره می فرمود: این که می گویند )ملا شدن چه آسان ، آدم شدن چه مشکل ) صحیح نیست . باید گفت : (ملاشدن چه مشکل ، آدم شدن محال است ( چه بسا افرادی که عالم به علم توحید بودند و طوایفی را منحرف کردند.این اصطلاحات خشک اگر بدون تقوی و تهذیب نفس باشد هر چه بیشتر در ذهن انباشته گردد کبر ونخوت در دائره نفس بیشتر توسعه می یابد... به اخلاق حسنه آراسته شوید، رذایل اخلاقی را از خود دور کنید در درس بحث و اخلاص داشته باشید تا شما را به خدا نزدیک سازد. اگر در کارها نیت خالص نباشد انسان را از درگاه ربوبی دور می کند. طوری نباشد که پس از هفتاد سال وقتی نامه عمل شما را باز کنند ببینند )العیاذبالله ( هفتاد سال از خداوند عزوجل دور شده اید.مواظب باشید مبادا پنجاه سال ، بیشتر یا کمتر، در حوزه ها با کدیمین [1]و عرق جبین[2] جهنم کسب نمایید[3].

    منبع:
  • مبارزه با نفس ، یا جهاد اکبر/حضرت امام خمینی (ره)
    پی نوشت:
  • [1] .زحمت دست
  • [2] .عرق پیشانی
  • [3]‌‌‌- ‌مبارزه‌ ‌با‌ ‌نفس‌ ‌،‌ ‌یا‌ ‌جهاد‌ ‌اکبر،‌ ‌ص‌ ‌‌28‌‌ ‌و‌ ‌‌29‌‌ ‌و‌ ‌‌31‌

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

ارائه 70 مقاله پاسخ به شبهات الحادی

در پروژۀ گفتمان های الحادی ....
No image

آماده سازی کتاب فرهنگ تاریخ ادوار مسیحیت

فاز اول پروژۀ مسیحیت شناسی، در قالب معرفی تفصیلی تاریخ ادوار مسیحیت مشتمل بر 50 مدخل که به بررسی تاریخی مسیحیت از قبل از میلاد مسیح تا قرن اخیر پرداخته است،
درگذشت علامه فضل الله

درگذشت علامه فضل الله

علامه "سید‌محمد حسین فضل‌الله " مرجع عالی شیعیان در لبنان که بر اثر خونریزی شدید معده، امروز دار فانی را وداع گفت، در سال 1935م (1354ق) در نجف اشرف در خانواده روحانی دیده به جهان گشود.
تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

تأثیر بعثت نبوی بر فرهنگ و تمدن بشری

عنصر محوری این گردهمایی وزین ارزیابی رهاورد وحی و نبوت از یک سو، بررسی یافته‌های بشری از سوی دیگر و مقدور و کیفیت تأثیر داده‌های آسمانی در داشته‌های زمینی از سوی سوم است تا در تلو این تحقیق مُضلّع نوآوری و شکوفایی تمدن انسانی که عصاره تلفیق عقل و نقل است، روشن شود.
Powered by TayaCMS