دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

موحد مخلص

فکری کن و چاره یی برای خود پیدا کن و بدان که شهرت پیش این مردم ناچیز، چیزی نیست ، و قلوب این مردم که اگر گنجشکی بخورد سیر نمی شود، قدر و قابلیتی ندارد، و این مخلوق ضعیف را قدرتی نیست .
موحد مخلص
موحد مخلص

نویسنده : حضرت امام خمینی (ره)
زبان نامه اخلاقی:فارسی

ای عزیز:

فکری کن و چاره یی برای خود پیدا کن و بدان که شهرت پیش این مردم ناچیز، چیزی نیست ، و قلوب این مردم که اگر گنجشکی بخورد سیر نمی شود، قدر و قابلیتی ندارد، و این مخلوق ضعیف را قدرتی نیست . قدرت فقط در دستگاه قدس ربوبیت پیدا می شود و فاعل علی الاطلاق و مسبب الاسباب آن ذات مقدس است . تمام مخلوقات ، اگر پشت به پشت هم دهند، که یک پشه خلق کنند، نتوانند و اگر پشه یی از آنها چیزی برباید، نتوانند پس بگیرند. قدرت پیش حق تعالی است . او است موثر در تمام موجودات . با هر زحمت و ریاضتی شده ، در قلب خود با قلم عقل نگارش ‍ ده که)) : لا مؤ ثر فی الوجود الا الله ((نیست کارکنی در دار تحقق جز خدا [1].

    منبع :
  • چهل حدیث حضرت امام خمینی (ره )،چاپ اول ، تابستان 1368، مرکز نشر فرهنگی رجاء ، لیتو گرافی وچاپ گلشن .
    پی نوشت :
  • [1] چهل حدیث ، ص 44

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

وفای به عهد

وفای به عهد

امام علی(ع): هيچ‏ يك‏ از فرائض‏ و دستورات خداوند عزّوجلّ، همچون ارج نهادن به وفاي عهد نيست كه مردم- با تمام اختلافاتي كه در خواسته‏ها و عقائدشان مي‏باشد- در رعايت آن متّفق و هم آواز باشند
نفاق

نفاق

اميرالمؤمنين علي (ع):«از نفاق دوري كن، به درستي كه فرد دو رو نزد خداوند متعال داراي جايگاه و منزلت نيست.»
مشورت کردن

مشورت کردن

حضرت علي (ع) فرمودند: بر خردمند لازم است كه نظر خردمندان را بر نظر خويش بيفزايد و دانش‏هاي‏ حكيمان را نيز به دانش خود ضميمه كند
مدارا

مدارا

امام علی(ع): بدان كه بس از ایمان به خدای بزرگ، رأس خردمندی مدارا کردن با مردم است و کسی که با مردم به نیکی معاشرت نکند، خیری در او نیست.
گریه بر سیدالشهداء

گریه بر سیدالشهداء

امام رضا(ع): گریه کنندگان باید بر کسی همچون حسین علیه السلام گریه کنند، چرا که گریستن برای او، گناهان بزرگ را فرو میریزد
Powered by TayaCMS