دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آماده شدن برای سفر آخرت

No image
آماده شدن برای سفر آخرت

جرعه های معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در كلام رهبر انقلاب

فِي الکافي وَ التَّهذِيب عَنِ الصَّادِقِ (عَليه السَّلام) قِيلَ لَه اَوصِنِي (۱)

[شخصي به امام صادق (ع) عرض کرد که توصيه اي به من بکنيد]. فَقَال: اَعِدَّ جَهازَک؛ [حضرت در پاسخ فرمودند:] وسيله خود، دستگاه خود را آماده کن.

جهاز، غالباً به وسيله سفر گفته مي شود - وسيله اي که با آن سفر خواهي کرد و تو را در اين سفر به مقصد خواهد رساند - اين را آماده کن؛ سفري در پيش داري.

وَ قَدِّم زَادَک؛ توشه اي هم که براي اين سفر لازم داري، اين را از پيش بفرست.

وَ کُن وَصِيَّ نَفسِک؛ خود تو، وصيّ خودت باش.

در هنگام نزديک شدن مرگ، ما کسي را به عنوان وصي معين مي کنيم که به کارهاي ما رسيدگي کند، قرض هاي ما را بدهد، کارهايي که برعهده ما است - که بعد از مرگ نجات ما متوقف به آنها است - آنها را انجام بدهد؛ نمازي، روزه اي، بدهکاري اي، اينها را به عهده وصي مي گذاريم.

مي فرمايند خودت وصيّ خودت باش؛ تا خودت هستي، حالا که مي تواني، همين کارهايي که منتظري تا بعد از [مرگ] تو، ديگري براي تو انجام بدهد، اين را خودت انجام بده.

وَ لَا تَقُل لِغَيرِک يَبعَثُ إِليکَ بِما يُصلِحُک؛ اين جور نباشد که به ديگري بگويي که آنچه لازم داري را براي تو بفرستد. به جاي اينکه به ديگري سفارش کني که آنچه براي تو لازم است، بعداً براي تو بفرستد، خود تو، قبل از آني که حرکت بکني، قبل از آني که وقت بگذرد، به دست خود، با اختيار خود، آن را براي خودت فراهم کن.

اين وصيت امام صادق (ع) است.

۱) الشافي، ص ۸۷۱

[قال الإمامُ الصّادقُ (ع) لِرجُلٍ استَوصاهُ: اعِدَّ جِهازَكَ، و قَدِّمْ زادَكَ، و كُنْ وَصِيَّ نَفسِكَ، لا تَقُلْ لغَيرِكَ يَبعَثُ إلَيكَ بما يُصلِحُكَ؛ امام صادق (ع) به مردي كه از ايشان سفارشي خواست فرمود: بار و بنه ات را آماده ساز و توشه ات را پيشاپيش بفرست و خود وصيّ خودت باش. به ديگري نگو كه آنچه را به كارِ تو مي آيد [بعداً] برايت بفرستد.]

* شرح حديث در ابتدای درس خارج، 3/2/94.

* پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب.

روزنامه كيهان، شماره 21736 به تاريخ 11/7/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

چگونه خود را از گمراهی نگه داریم؟

انسان به طور طبیعی گرایش به کمال و امور کمالی دارد و لذا عشق به زیبایی‌ها و بیزاری از کاستی‌ها و زشتی‌ها در وجود انسان نهادینه شده است.
علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

علم آموزی و تأمین رزق و روزی (پرسش و پاسخ؟)

پرسش: بر اساس آموزه‌های وحیانی چگونه علم آموزی موجبات از بین رفتن فقر و تنگدستی را فراهم آورده و مستوجب تضمین رزق و روزی انسان می‌گردد؟ لطفاً به نحو اجمال پاسخ دهید.
بخل و آثار زیانبار آن

بخل و آثار زیانبار آن

برخی از رفتارهای اجتماعی بیانگر بینش و نگرش افراد است.
انسان از خاک تا افلاک

انسان از خاک تا افلاک

انسان موجودی مرکب است ولی آنچه هویت انسانی را معنا می‌بخشد، بخش معنوی و روحانی اوست که جایگاه خلافت الهی را به همین سبب کسب کرده است؛ زیرا خداوند پس از آنکه در کالبد خاکی انسان روح خویش را دمید و همه صفات خویش را در انسان با تعلیم اسمایی به ودیعت گذاشت، آنگاه بود که فرمان سجده را صادر کرد و از همه ما سوی الله خواست تا بر انسان سجده کنند.
بی احترامی به بهانه رفاقت!

بی احترامی به بهانه رفاقت!

با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و برای ارائه حیات خویش نیاز به ارتباطات در جامعه دارد.
Powered by TayaCMS