دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن موسی بن جعفر (علیه ‌السّلام) قال:«مَنْ تَعَلَّم فی شبابه کان بمنزلة الرَّسم فی الحَجَر»

حضرت موسی بن جعفر (علیه‌السّلام) فرموده است: «که آموخته‌های دوران جوانی مانند نقشی است که بر سنگ حجّاری شده باشد (یعنی ثابت و پایدار می‌ماند)».(سفینه البحار، ص 680)
عن موسی بن جعفر (علیه ‌السّلام) قال:«مَنْ تَعَلَّم فی شبابه کان بمنزلة الرَّسم فی الحَجَر»
عن موسی بن جعفر (علیه ‌السّلام) قال:«مَنْ تَعَلَّم فی شبابه کان بمنزلة الرَّسم فی الحَجَر»

عن موسی بن جعفر (علیه ‌السّلام) قال:

«مَنْ تَعَلَّم فی شبابه کان بمنزلة الرَّسم فی الحَجَر» (سفینه البحار، ص 680)

حضرت موسی بن جعفر (علیه‌السّلام) فرموده است:

«که آموخته‌های دوران جوانی مانند نقشی است که بر سنگ حجّاری شده باشد (یعنی ثابت و پایدار می‌ماند)».

توضیح: ذهن نوجوان مانند یک ورق سفید از نقش‌های خوب و بد اجتماعی خالی است و به خود رنگی نگرفته است، نوجوان از محیط محدود کودکی خارج شده و می‌خواهد در محیط وسیع اجتماعی قدم بگذارد در این اوضاع باید مراقب باشد که عناصر فاسد اجتماع در او نفوذ نکنند. باید در این دوران بیشتر مراقب باشد تا ناپاکی‌هایی از قبیل دوستان و مجالس بد او را به سمت و سوی انحراف نکشاند که سرانجام آن بدبختی در دنیا و آخرت است.

امیرالمؤمنین می‌فرماید: «انما قلب الحَدَث کالارض الخالیه ما ألقی فیها من شحیٌ قَبَلْتهُ» (نهج البلاغه، ص 903)

«دل نوجوان مانند زمین آماده‌ایست که از هر سبزه و گیاه خالی باشد هر بذری که در آن افشانده شود می‌پذیرد و در آغوش خود بخوبی می‌پرورد».

بنابراین اولین و بهترین بذری که باید در زمین با استعداد دل نوجوانان افشانده شود بذر پر برکت علم و دانش است که اگر علم به همراه ایمان در انسان جمع شود عامل اساسی سعادت و خوشبختی است و این علم است که باعث شکفته شدن عقل و بروز کمالات انسانی است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

سخن‌چینی بزرگ‌ترین جادو

سخن‌چینی بزرگ‌ترین جادو

عمر و ایمان دو سرمایه الهی و همچون دو کفه یک ترازو به حساب می‌آیند.
تأملی بر سیره اخلاقی پیامبر رحمت(ص) در آستانه رحلت آن حضرت

تأملی بر سیره اخلاقی پیامبر رحمت(ص) در آستانه رحلت آن حضرت

زندگی پیامبر اکرم(ص) و راه و رسم وی در عرصه‌های گوناگون سرشار از لطافت‌ها و زیبایی‌های رفتاری است.
آثار خوش‌گمانی به خدا

آثار خوش‌گمانی به خدا

امام هشتم(ع) فرمود: احسن‌الظن بالله فان من حسن ظنه بالله کان الله عند ظنه - به خدا خوش‌بین باش زیرا هر کس به خداوند خوش‌گمان باشد، خدا نیز با گمان خوش او همراه است.
No image

شک در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد اخلاص بیان شده است آورده شده.
No image

عجب (خود پسندی) در آیات و روایات اسلامی

در متن ذیل تعدادی از روایاتی که از معصومین علیهم السلام در مورد عجب (خود پسندی) بیان شده است آورده شده.
Powered by TayaCMS