دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آداب خوابیدن

No image
آداب خوابیدن
در آستانه خوابیدن شبانه اعمال زیر مستحب است: الف) محاسبه اعمال روزانه خود. امام صادق (ع) فرموده است: هنگامی که به بستر می‌روی، نگاه کن و ببین که در روز، چه به دست آورده‌ای و به یاد آر که خواهی مُرد و معاد و قیامتی در کار هست. و پیامبر (ص) فرموده است: لَیْسَ مِنّا مَنَ لَمْ یُحاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ. از ما نیست آن که در هر روز، خود را حسابرسی نکند. ب)تخلّی پیش از خوابیدن. حضرت امیر (ع) به امام حسن (ع) این سفارش را کرد تا به طبیب، نیازمند نگردد. ج) مسواک زدن. پیامبر اکرم (ص) هنگام خواب مسواک می‌کرد. در روایتی آمده است؛ پیامبر (ص)، هنگام خواب، مسواک را بالای سر خود می‌گذاشت، تا بلافاصله بعد از بیداری مسواک بزند. د) شستن دست و صورت قبل از خواب. پیامبر (ص) فرموده است: شب نخوابید در حالی که دستتان آلوده به چربی است؛ و گرنه اگر ناراحتی‌ای به شما رسید، خود را ملامت کنید. ه) با وضو خوابیدن. امام صادق(ع) فرمود: آن که با وضو به بستر رود، بسترش مسجد اوست. در روایت دیگر آمده است: هر که با وضو بخوابد، مانند کسی است که شب را به بندگی خدا گذرانده است. و) خواندن سوره اخلاص و تکاثر هنگام خواب. منابع: - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1403 ق، ج 10، ص 518. - محاسبة النفس، السید بن طاووس، المکتبة المرتضویة، تهران.، ص 13. - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1403 ق، ج 10، ص 264. - بحارالأنوار، محمّد باقر المجلسی (م 1111 ق)، المکتبة الاسلامیة، ج 76، ص 203. - همان، ص 202. - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، 10 ج، قم، 1403 ق، ج 10، ص 262. - وسائل الشیعة، محمد بن الحسن الحر العاملی، المکتبة الاسلامیة، 20 ج، عبدالرحیم ربانی شیرازی، تهران، 1383 ق، ج 1، ص 265. - همان، ص 266. - همان، ص 196.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ادات استفهام

ادات استفهام

"استفهام" مصدر باب "استفعال" از ماده‌ی "فهم" و در لغت به معنای پرسیدن به جهت شناختن و فهمیدن است.
No image

بَدَل

"بَدَل" بر وزن "فَعَل" اسم از ماده‌ی "بدل" و در لغت به معنای جانشین است. در اصطلاح نحو "بدل" تابعی است که حکم نسبت داده شده به متبوع در جمله، به آن (تابع)نسبت داده می‌شود و در واقع تابع (بدل)، مقصود حقیقی گوینده است
No image

ارتباط "تمییز" و "حال"

این نوشتار در دو بخش با ذکر تفاوت و شباهت میان "تمییز" و "حال"، به مقایسه آن دو می‌پردازد
No image

اشکال "بدل" و "مبدل منه"

این نوشتار به بررسی اشکال "بدل" و "مبدل‌منه" در کلام به اعتبار نوع آن دو از جهت مفرد یا جمله بودن، اسم یا فعل بودن می‌پردازد
No image

تأویل "موصول حرفی" و "صله" به "مصدر"

در این نوشتار ابتدا چگونگی و مراحل تأویل به مصدر در دو موصول حرفی "أن" و "أنَّ" و صله‌ی آن دو بیان شده و در سایر موصول‌های حرفی ("أن" مخففه، "لو"، "کَی" و "ما") همچون طریقه مذکور در "أن" و "أنَّ" عمل می‌شود و در پایان به نکاتی پیرامون تاویل به مصدر اشاره می‌شود.
Powered by TayaCMS