دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دعوت سری

No image
دعوت سری

كلمات كليدي : دعوت سري، بعثت، حضرت علي (ع) ، حضرت خديجه

مراحل دعوت حضرت رسول اکرم (ص) را در آغاز بعثت می‌توان به سه دوره تقسیم کرد:

مرحله اول که به مدت سه سال طول کشید دعوت سری گفته می‌شود.

مرحله دوم که علنی بود و دارای دو مقطع بود:

اول: قبل از هجرت

دوم: دعوت بعد از هجرت که هر کدام از آن‌ها حدود 10 سال به طول انجامید.

در آغاز که پیامبر (ص) مأمور بودند به صورت مخفی افراد را به آئین جدید دعوت نمایند و سعی داشتند به دور از چشم دشمنان افرادی را که سابقه آشنایی داشت دعوت نموده و آیاتی از قرآن را برای او می‌خواند و کسانی که در این مدت اسلام آورده بودند اعمال دینی را دور از چشم ‌مشرکان انجام می‌دادند.

البته این بدان معنی نبود که مردم مکه از رسالت پیامبر (ص) بی‌خبر باشند بلکه با توجه به اخباری که از جانب علمای یهود و مسیحی پخش شده و هم‌چنین اعمالی که خود پیامبر (ص) انجام می‌داد کم و بیش در این مدت مردم از دعوت آن حضرت باخبر شده بودند ولی از آن‌جایی که هنوز دستوری در مورد دعوت علنی و عمومی نیامده بود آن حضرت اقدام به تربیت افراد می‌کردند.

در طول مدت دعوت سرّی بنا به نقل منابع تاریخی و سیره بیش از چهل نفر قبول اسلام کردند که از میان زنان حضرت خدیجه، همسر گرامی پیامبر اسلام و از میان مردان حضرت علی (ع) اوّلین کسانی بودند که اسلام آوردند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ادات استفهام

ادات استفهام

"استفهام" مصدر باب "استفعال" از ماده‌ی "فهم" و در لغت به معنای پرسیدن به جهت شناختن و فهمیدن است.
No image

بَدَل

"بَدَل" بر وزن "فَعَل" اسم از ماده‌ی "بدل" و در لغت به معنای جانشین است. در اصطلاح نحو "بدل" تابعی است که حکم نسبت داده شده به متبوع در جمله، به آن (تابع)نسبت داده می‌شود و در واقع تابع (بدل)، مقصود حقیقی گوینده است
No image

ارتباط "تمییز" و "حال"

این نوشتار در دو بخش با ذکر تفاوت و شباهت میان "تمییز" و "حال"، به مقایسه آن دو می‌پردازد
No image

اشکال "بدل" و "مبدل منه"

این نوشتار به بررسی اشکال "بدل" و "مبدل‌منه" در کلام به اعتبار نوع آن دو از جهت مفرد یا جمله بودن، اسم یا فعل بودن می‌پردازد
No image

تأویل "موصول حرفی" و "صله" به "مصدر"

در این نوشتار ابتدا چگونگی و مراحل تأویل به مصدر در دو موصول حرفی "أن" و "أنَّ" و صله‌ی آن دو بیان شده و در سایر موصول‌های حرفی ("أن" مخففه، "لو"، "کَی" و "ما") همچون طریقه مذکور در "أن" و "أنَّ" عمل می‌شود و در پایان به نکاتی پیرامون تاویل به مصدر اشاره می‌شود.
Powered by TayaCMS