دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

فعالیت های فرهنگی ملا محمد تقی برغانی

No image
فعالیت های فرهنگی ملا محمد تقی برغانی

مروّج ارزش ها

زهد، ایمان قوى، توکّل شدید، تلاش در جهـت ترویج معـارف، برآوردن خواسته هاى مردم در حدّ توان و رسیـدگى او به حال مستمندان سبب شـد آوازه وى بیش تـر شود و مـورد توجّه و محبّت همـگان قـرار بگیـرد.([18])

برغانى به مرجعیّت رسید و براى پرورش نیروهاى صالح، به تقویت افراد و مراکز مذهبى و علمى پرداخت. حوزه علمیّه قزوین با کوشش او به رشد و بالندگى قابل تحسینى رسید.

او همچون پدر مجتهدش، شیخ محمّد ملائکه برغانى، به نشر فرهنگ تشیّع و مسلک اصولى همّت ورزید و شاگردان ممتازى را به جامعه شیعى تحویل داد.

او بیش تر عمر شریفش را در قزوین سپرى کرد. وى استاد بزرگ و فرزانه اى براى دانش پژوهان آن دیار به شمار مى آمد.([19])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

ادات استفهام

ادات استفهام

"استفهام" مصدر باب "استفعال" از ماده‌ی "فهم" و در لغت به معنای پرسیدن به جهت شناختن و فهمیدن است.
No image

بَدَل

"بَدَل" بر وزن "فَعَل" اسم از ماده‌ی "بدل" و در لغت به معنای جانشین است. در اصطلاح نحو "بدل" تابعی است که حکم نسبت داده شده به متبوع در جمله، به آن (تابع)نسبت داده می‌شود و در واقع تابع (بدل)، مقصود حقیقی گوینده است
No image

ارتباط "تمییز" و "حال"

این نوشتار در دو بخش با ذکر تفاوت و شباهت میان "تمییز" و "حال"، به مقایسه آن دو می‌پردازد
No image

اشکال "بدل" و "مبدل منه"

این نوشتار به بررسی اشکال "بدل" و "مبدل‌منه" در کلام به اعتبار نوع آن دو از جهت مفرد یا جمله بودن، اسم یا فعل بودن می‌پردازد
No image

تأویل "موصول حرفی" و "صله" به "مصدر"

در این نوشتار ابتدا چگونگی و مراحل تأویل به مصدر در دو موصول حرفی "أن" و "أنَّ" و صله‌ی آن دو بیان شده و در سایر موصول‌های حرفی ("أن" مخففه، "لو"، "کَی" و "ما") همچون طریقه مذکور در "أن" و "أنَّ" عمل می‌شود و در پایان به نکاتی پیرامون تاویل به مصدر اشاره می‌شود.
Powered by TayaCMS