دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بوی بد عالم بی عمل

بوی بد عالم بی عمل
بوی بد عالم بی عمل

علم با عمل است که معنا مي يابد و ارزش و اعتباري به عالم مي بخشد؛ اما اگر عالم، بی‌عمل بود، هيچ ارزشي ندارد. امام علي(ع) در تشبيه چنين عالمي مي فرمايد: عالم بی‌عمل و فاقد تقواي الهي همچون درخت بي ميوه است.(نصايح، ص 252)آن حضرت(ع) می‌فرمايد با آنکه دوزخ جاي بد و بدبويي است و بوي لجن و غذاهاي لجني و بدبو در آن هست ولي بوي برخي از افراد چنان بد است که دوزخيان از دست آنان به فرياد در مي آيند. سليم بن قيس هلالي مي گويد: از امام علي عليه السلام شنيدم که مي گفت: عالمان دو نوعند: يکي عالمي که به علم خود عمل مي کند، او نجات يافته است. ديگري عالمي که به علمش عمل نمي کند، او هلاک شده است. اهل آتش از بوي بد عالم بي عمل آزار مي بينند و در بين اهل آتش از همه حسرت زده و پشيمان تر کسي است که بنده اي را به خدا می‌خواند و او مي پذيرد و خدا را اطاعت مي کند و سپس خداوند او را به بهشت وارد می‌کند و مبلّغ، معصيت کرده، خداوند او را به آتش جهنّم وارد مي کند، به دليل عمل نکردن به علم و متابعت هواي نفس خود.» (مستدرک الوسائل، ج12، ص205؛ كافي، چاپ اسلامي، ج1، ص44،)امام علي (ع) همچنين مي فرمايد: در جهنم آسيابي است که مي چرخد. نمی‌پرسيد که چه چيز را خرد مي کند؟ پرسيده شد: چه چيز را يا علي؟ فرمود: اول عالم و دانشمند معارف ديني که گنهکار بوده و عمل به علمش نمي کرده است...(نصايح، ص 224)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ادیان و عرفانهای نوظهور

ادیان و عرفانهای نوظهور

جنبش‌های نوپدید دینی، که مخففاً تحت عنوان (NRMs ) شناخته می‌شوند، دین‌های جایگزین آیین‌ها و کیش‌ها هر یک در ادبیات علوم اجتماعی تعریف فنی خاصی دارند، همچنین گاه از واژه معنویتاستفاده می‌شود.
عقل و وحی در قرون وسطا

عقل و وحی در قرون وسطا

یکی از مسائلی که همواره در بین فیلسوفان مطرح بوده است، راه‌های رسیدن به شناخت است.
قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

قبض وبسط نظریات دیانت مسیحی در گذر تاریخ ‌

اشاره: این مقاله مجال اندکی برای بررسی تاریخی و گاهی تحلیلی دیانت مسیحی و نحوه انسجام یافتن اصلی ترین عقاید آنها نسبت به مسئله تثلیث و کتاب مقدس است و به هیچ وجه قصد تخریب و یا احیانا جسارت نسبت به پیروان این دیانت عظیم را ندارد.
No image

باور شیعی؛ موعود جهانی

اندیشه نجات و منجی موعود از فراگیرترین اندیشه‌های بشری است.
منجی از منظر تاریخ و ادیان

منجی از منظر تاریخ و ادیان

به باور زرتشتیان، در روزگار پس از زرتشت، در پایان هر هزاره یک منجی از نسل زرتشت ظهور خواهد کرد
Powered by TayaCMS