دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

«ای مردم؛ «مؤمنین با هم برادرند» برای هیچ مسلمانی تصرف در مال مسلمان دیگر حلال نیست، مگر با طیب خاطر و رضایت صاحب مال» (تحف العقول، ص 32)
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم):

«ایها النّاس «انّما المؤمنون اخوة» و لایحلّ لمؤمن مال اخیه الا من طیبِ نفسه» (تحف العقول ص 32)

حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:

«ای مردم؛ «مؤمنین با هم برادرند» برای هیچ مسلمانی تصرف در مال مسلمان دیگر حلال نیست، مگر با طیب خاطر و رضایت صاحب مال»

توضیح:

رزق و روزی حلال از دیدگاه دین اسلام بسیار حائز اهمیت است، به طوری که در بعضی از روایات چنین وارد شده که در روز قیامت از چند مورد سؤال می‌کنند؛ یکی از آنها هم مال دنیا است که «من این اکتسبه و فیما انفقه» از کجا به دست آوردی و در کجا مصرف کردی؟

پس مال حرام یا شبهه ناک چنان در دل و جان آدمی اثر وضعی سوئی می‌گذارد که حتّی در اولاد و چندین نسل وی هم آن اثر بد به جا می‌ماند. این امر به اندازه‌ای خطرناک است که در اثر حرام‌خواری انسان در مقابل امام معصوم نیز قرار گرفته و بر علیه او شمشیر می‌کشد چنانکه ابن قضیه در حادثه عاشورا در کربلا اتفاق افتاد و امام حسین (ع) خطاب به لشکریان عمرسعد فرمود: «شما جدّ و پدر و مادر مرا می‌شناسید امّا به خاطر این به جنگ با من آمدید که شکم‌های شما از حرام پر شده است». «لانّما ملئت بطونکم من الحرام»

لذا باید در طلب روزی حلال جدیّت به خرج داد و با ادای حقوق واجبه اموال (خمس و زکات) نسبت به اموال بیت‌المال و دارائی مردم حسّاسیت به خرج داد تا در دنیا و آخرت اهل سعادت باشیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه دعا و نیایش شفابخش‌اند؟

چگونه دعا و نیایش شفابخش‌اند؟

نیروى سحر آفرین ایمان تا چه اندازه در سلامتى روانى و جسمانى انسان مفید و اثربخش است؟
آرزوهای طولانی و شیطان

آرزوهای طولانی و شیطان

ابلیس (پدر شیطان‌ها) سخت ناراحت گردید. و بالای کوهی در مکه به نام «تور» رفت و ‌فریادش بلند شد و همه یارانش را به تشکیل انجمن خود دعوت نمود. همه یاران و ‌فرزندان شیطان‌ جمع شدند.
چهار بال اخلاق در قرآن

چهار بال اخلاق در قرآن

چهار کلمه‌ى فوق چهار مرحله‌ى رفتارى را نشان مى‌دهد که بر حسب اراده و تقوا و تسلط بر نفس، انسان مى‌تواند در برابر کسانى که به او بدى مى‌کنند، عکس العمل نشان دهد.
No image

تناسخ و معاد

No image

نماز و امنیت‌

Powered by TayaCMS