دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عن علی(علیه‌السلام): «هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک»

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: «هوای نفست دشمن‌ترین دشمنان تو است. کوشش کن که بر آن غالب و پیروز گردی وگرنه هلاکت خواهد کرد»(غررالحکم، ص 797)
عن علی(علیه‌السلام): «هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک»
عن علی(علیه‌السلام): «هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک»

عن علی(علیه‌السلام):

«هواک اعدی علیک من کل عدو فاغلبه والا اهلکک» (غررالحکم، ص 797)

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند:

«هوای نفست دشمن‌ترین دشمنان تو است. کوشش کن که بر آن غالب و پیروز گردی وگرنه هلاکت خواهد کرد»

توضیح:

انسان نباید خود را اسیر نفس اماره قرار دهد و الا مغلوب خواهد شد. نفس انسان همانند اسب چموشی است که اگر راکب آن بتواند آن را رام کند و اختیار آن را به دست گیرد، نفس تابع عقل انسان خواهد بود و در غیر این صورت باید عقل انسان مغلوب هوا و هوس قرار گیرد در آن صورت انسان که از چهارپایان نیز پست‌تر خواهد شد. «اولئک کاالانعام بل هم اضل»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

چگونه دعا و نیایش شفابخش‌اند؟

چگونه دعا و نیایش شفابخش‌اند؟

نیروى سحر آفرین ایمان تا چه اندازه در سلامتى روانى و جسمانى انسان مفید و اثربخش است؟
آرزوهای طولانی و شیطان

آرزوهای طولانی و شیطان

ابلیس (پدر شیطان‌ها) سخت ناراحت گردید. و بالای کوهی در مکه به نام «تور» رفت و ‌فریادش بلند شد و همه یارانش را به تشکیل انجمن خود دعوت نمود. همه یاران و ‌فرزندان شیطان‌ جمع شدند.
چهار بال اخلاق در قرآن

چهار بال اخلاق در قرآن

چهار کلمه‌ى فوق چهار مرحله‌ى رفتارى را نشان مى‌دهد که بر حسب اراده و تقوا و تسلط بر نفس، انسان مى‌تواند در برابر کسانى که به او بدى مى‌کنند، عکس العمل نشان دهد.
No image

تناسخ و معاد

No image

نماز و امنیت‌

Powered by TayaCMS