دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بزرگترین حجاب

ما خدای تبارک و تعالی را شکر می کنیم که با این همه مشکلاتی که برای جمهوری اسلامی پیش آوردند و پیش خواهند آورد، جز ذات مقدس او پناهی نداریم ، هرچه هست از اوست و هرچه خواهد شد هم از اوست و ما جز یک خدمتگزاری که باز هم توفیقش از اوست ، چیزی نیستیم )هم ( باید همه ما توجه داشته باشیم به این که ما خودمان نیستیم ، هرچه هست اوست ، اگر عنایات او نبود ما هیچ بودیم ،
بزرگترین حجاب
بزرگترین حجاب

ما خدای تبارک و تعالی را شکر می کنیم که با این همه مشکلاتی که برای جمهوری اسلامی پیش آوردند و پیش خواهند آورد، جز ذات مقدس او پناهی نداریم ، هرچه هست از اوست و هرچه خواهد شد هم از اوست و ما جز یک خدمتگزاری که باز هم توفیقش از اوست ، چیزی نیستیم )هم ( باید همه ما توجه داشته باشیم به این که ما خودمان نیستیم ، هرچه هست اوست ، اگر عنایات او نبود ما هیچ بودیم ، چنانچه از ازل هم هیچ بودیم و بعدها هم از حیث حیثیت خودمان هیچیم ، منتها ما اشتباه داریم خیال می کنیم ما هم یک چیزی هستیم و این یک حجابی است بین ما، که امیدواریم خدای تبارک و تعالی این حجاب را بردارد و ما بفهمیم کی هستیم ، اللهم ارنی الاشیاء کما هو ، اری الاشیاء کما هو یعنی به حسب احتمال قوی این که ، آن هستند که صرف تعلق به او هستند، او را نشان بدهد، که اگر او را نشان بدهد معرفت خدا حاصل می شود و اگر آن چیزی که ما همه در حجاب هستیم ، آن حجاب[1] برداشته بشود، معلوم می شود که غیر از او کسی نیست و چیزی نیست و همه اشکالات در حجابی است که ما داریم ، گمان می کنیم چیزی هستیم و من امیدوارم که خدای تبارک و تعالی به همه ما توفیق معرفت عنایت کند[2].

    منبع: صحیفه‌ ‌نور،‌ ‌جلد‌ ‌‌20‌‌ ‌ص‌ ‌‌109‌‌ ‌و‌ ‌‌143 ، نوشته حضرت امام خمینی (ره)
    پی نوشت:
  • [1]‌‌- ‌حجاب‌ ‌به‌ ‌معنی‌ ‌پرده‌ ‌و‌ ‌پوشش‌ ‌است‌ ‌و‌ ‌در‌ ‌اصطلاح‌ ‌مانع‌ ‌میان‌ ‌عاشق‌ ‌و‌ ‌معشوق‌ ‌را‌ ‌گویند‌ ‌و‌ ‌انطباع‌ ‌صور‌ ‌را‌ ‌گویند‌ ‌در‌ ‌دل‌ ‌که‌ ‌مانع‌ ‌قبول‌ ‌تجلی‌ ‌حقایق‌ ‌بود‌ ‌و‌ ‌مانع‌ ‌و‌ ‌اسباب‌ ‌پوشیدگی‌ ‌میان‌ ‌فیوضات‌ ‌و‌ ‌تجلیات‌ ‌حق‌ ‌و‌ ‌انسان‌ ‌است‌ ‌،‌ )فرهنگ‌ ‌اصطلاحات‌ ‌عرفانی‌ ‌،‌ ‌سجادی‌ ).‌
  • [2] ‌- ‌صحیفه‌ ‌نور،‌ ‌جلد‌ ‌‌20‌‌ ‌ص‌ ‌‌109‌‌ ‌و‌ ‌‌143‌

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

اقتصاد اسلامی، اصالت فرد و جامعه

در شماره‌های قبل به تبیین و بررسی مقوله‌های بنیادین ذیل از نگاه اسلام و نظام لیبرال سرمایه داری مبادرت ورزیدیم: 1- خداشناسی؛ 2- جهان شناسی؛ 3- انسان شناسی.‌
ژان باتیست سه و قانون بازار

ژان باتیست سه و قانون بازار

اشاره: ژان باتیست سه، اقتصاددان، اندیشمند و نویسنده قرن هجدهم اروپاست که آثار و کتب قابل توجهی در باب اصول علم اقتصاد و روش‌های موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی دارد.
شاخص های فعالیت های اقتصادی

شاخص های فعالیت های اقتصادی

پرسش: در آموزه‌های اسلامی چه شاخص‌هایی برای فعالیت‌های اقتصادی پربرکت معرفی شده است؟
No image

اختلاس چیست؟

کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد در ماده 17 هرگونه برداشت، استفاده و تصرف غیرمجاز از مال یا وجوه دولتی یا شخصی یا اوراق بهادار و هرچیز دیگر با ارزش توسط مقام دولتی جهت منافع خود یا هر شخص یا هر نهاد دیگری را که بنا به موقعیت شغلی به وی واگذار شده است چنانچه با عمد صورت گرفته باشد تحت عناوین اختلاس Embezzlement Misappropriation و یا persion جرم دانسته است.
نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که بتواند ضمن قوامیت برای جامعه، هرگونه فشار و بحران‌های داخلی و بیرونی را به سادگی پشت سربگذارد و با قدرت، اقتصاد پویا و شکوفایی را به نمایش بگذارد و بامقابله با هر بحرانی اجازه ندهد استقلال جامعه با خطر مواجه شود.

پر بازدیدترین ها

No image

اختلاس چیست؟

کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد در ماده 17 هرگونه برداشت، استفاده و تصرف غیرمجاز از مال یا وجوه دولتی یا شخصی یا اوراق بهادار و هرچیز دیگر با ارزش توسط مقام دولتی جهت منافع خود یا هر شخص یا هر نهاد دیگری را که بنا به موقعیت شغلی به وی واگذار شده است چنانچه با عمد صورت گرفته باشد تحت عناوین اختلاس Embezzlement Misappropriation و یا persion جرم دانسته است.
دین و اقتصاد (علوم اسلامی)

دین و اقتصاد (علوم اسلامی)

این تحقیق اگر چه ناقص است اما شاید بتواند یک سری اطلاعات و جرقه های ذهنی را در خواننده ایجاد کند. ضرورت تولید علوم اسلامی بر اهل آن پوشیده نیست اما برای آغاز این راه دانستن رابطه ی دین و آن علم ضروری است.
اوضاع اقتصادی ایران در دوران پهلوی دوم

اوضاع اقتصادی ایران در دوران پهلوی دوم

اقتصاد ایران از جمله بخش‌هایی که در طول دوران گذشته کمتر تحول تأثیر گذار و درون زایی را در آن شاهد بوده‌ایم.
ربا، نرخ بهره و نرخ نسیه

ربا، نرخ بهره و نرخ نسیه

«ای کسانی که ایمان آورده‌اید از خدا پروا کنید، و اگر مومنید، آنچه از ربا باقی مانده است واگذارید و اگر [چنین] نکردید، بدانید به جنگ با خدا و فرستاده وی برخاسته‌اید»
رابطه ی دین و اقتصاد

رابطه ی دین و اقتصاد

شهید مطهرى در کتاب بررسى اجمالى مبانى اقتصاد اسلامى، بین دین و اقتصاد دو رابطه ذکر مى کند که یک رابطه، مستقیم و دیگرى غیرمستقیم است.
Powered by TayaCMS