دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سلوك عارفانه

No image
سلوك عارفانه

پذيرش حكومت جائر، مساوی خروج از دين

(بدان اي سالک عزيز!) در روايتي امام صادق(ع) مي فرمايد: دين ندارد کسي که سلطه امير جائري که از ناحيه خدا نيست را بپذيرد. (بحارالانوار، ج 23، ص 322)

    در روايت ديگري از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) نقل شده است که فرمودند: دين ندارد کسي که با سر نهادن به فرمان يک ظالم، خدا را اطاعت کند. (همان، ص 66، ص 402) همچنين در روايتي پيامبر اکرم(ص) مي فرمايد: کسي که حاکم جائري را به روشي که مورد خشم الهي است خشنودکند، از دين خدا خارج است. (وسائل الشيعه، ج 16ص 154). خشنود کردن حاکم جائر که موجب خشم الهي مي شود، روش هاي مختلفي دارد، يک روش کمک کردن است، يک روش هم سکوت کردن است که از آن انتزاع رضا شود، اين هم کمک به ظالم است و چنين کسي از دين خارج است.(1)

   

    1- سلوک عاشورایی، منزل چهارم، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص 92

   

   

              روزنامه كيهان، شماره 21134 به تاريخ 27/5/94، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

اقتصاد اسلامی، اصالت فرد و جامعه

در شماره‌های قبل به تبیین و بررسی مقوله‌های بنیادین ذیل از نگاه اسلام و نظام لیبرال سرمایه داری مبادرت ورزیدیم: 1- خداشناسی؛ 2- جهان شناسی؛ 3- انسان شناسی.‌
ژان باتیست سه و قانون بازار

ژان باتیست سه و قانون بازار

اشاره: ژان باتیست سه، اقتصاددان، اندیشمند و نویسنده قرن هجدهم اروپاست که آثار و کتب قابل توجهی در باب اصول علم اقتصاد و روش‌های موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی دارد.
شاخص های فعالیت های اقتصادی

شاخص های فعالیت های اقتصادی

پرسش: در آموزه‌های اسلامی چه شاخص‌هایی برای فعالیت‌های اقتصادی پربرکت معرفی شده است؟
No image

اختلاس چیست؟

کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با فساد در ماده 17 هرگونه برداشت، استفاده و تصرف غیرمجاز از مال یا وجوه دولتی یا شخصی یا اوراق بهادار و هرچیز دیگر با ارزش توسط مقام دولتی جهت منافع خود یا هر شخص یا هر نهاد دیگری را که بنا به موقعیت شغلی به وی واگذار شده است چنانچه با عمد صورت گرفته باشد تحت عناوین اختلاس Embezzlement Misappropriation و یا persion جرم دانسته است.
نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

نقش تجارت در اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که بتواند ضمن قوامیت برای جامعه، هرگونه فشار و بحران‌های داخلی و بیرونی را به سادگی پشت سربگذارد و با قدرت، اقتصاد پویا و شکوفایی را به نمایش بگذارد و بامقابله با هر بحرانی اجازه ندهد استقلال جامعه با خطر مواجه شود.
Powered by TayaCMS