دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آماده شدن برای سفر آخرت

No image
آماده شدن برای سفر آخرت

جرعه های معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در كلام رهبر انقلاب

فِي الکافي وَ التَّهذِيب عَنِ الصَّادِقِ (عَليه السَّلام) قِيلَ لَه اَوصِنِي (۱)

[شخصي به امام صادق (ع) عرض کرد که توصيه اي به من بکنيد]. فَقَال: اَعِدَّ جَهازَک؛ [حضرت در پاسخ فرمودند:] وسيله خود، دستگاه خود را آماده کن.

جهاز، غالباً به وسيله سفر گفته مي شود - وسيله اي که با آن سفر خواهي کرد و تو را در اين سفر به مقصد خواهد رساند - اين را آماده کن؛ سفري در پيش داري.

وَ قَدِّم زَادَک؛ توشه اي هم که براي اين سفر لازم داري، اين را از پيش بفرست.

وَ کُن وَصِيَّ نَفسِک؛ خود تو، وصيّ خودت باش.

در هنگام نزديک شدن مرگ، ما کسي را به عنوان وصي معين مي کنيم که به کارهاي ما رسيدگي کند، قرض هاي ما را بدهد، کارهايي که برعهده ما است - که بعد از مرگ نجات ما متوقف به آنها است - آنها را انجام بدهد؛ نمازي، روزه اي، بدهکاري اي، اينها را به عهده وصي مي گذاريم.

مي فرمايند خودت وصيّ خودت باش؛ تا خودت هستي، حالا که مي تواني، همين کارهايي که منتظري تا بعد از [مرگ] تو، ديگري براي تو انجام بدهد، اين را خودت انجام بده.

وَ لَا تَقُل لِغَيرِک يَبعَثُ إِليکَ بِما يُصلِحُک؛ اين جور نباشد که به ديگري بگويي که آنچه لازم داري را براي تو بفرستد. به جاي اينکه به ديگري سفارش کني که آنچه براي تو لازم است، بعداً براي تو بفرستد، خود تو، قبل از آني که حرکت بکني، قبل از آني که وقت بگذرد، به دست خود، با اختيار خود، آن را براي خودت فراهم کن.

اين وصيت امام صادق (ع) است.

۱) الشافي، ص ۸۷۱

[قال الإمامُ الصّادقُ (ع) لِرجُلٍ استَوصاهُ: اعِدَّ جِهازَكَ، و قَدِّمْ زادَكَ، و كُنْ وَصِيَّ نَفسِكَ، لا تَقُلْ لغَيرِكَ يَبعَثُ إلَيكَ بما يُصلِحُكَ؛ امام صادق (ع) به مردي كه از ايشان سفارشي خواست فرمود: بار و بنه ات را آماده ساز و توشه ات را پيشاپيش بفرست و خود وصيّ خودت باش. به ديگري نگو كه آنچه را به كارِ تو مي آيد [بعداً] برايت بفرستد.]

* شرح حديث در ابتدای درس خارج، 3/2/94.

* پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب.

روزنامه كيهان، شماره 21736 به تاريخ 11/7/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

امامت از ديدگاه نهج البلاغه

اختلاف مذهبي بين مسلمين سه ريشه اصلي دارد. نخستين اختلاف بر سر جانشيني پيامبر اسلام، مسلمانان را به دو دسته شيعه و سني تقسيم کرد.دومين اختلاف مسلمين در اصول دين و مسائل اعتقادي است که سبب پيدايش مکاتب مختلف کلامي گرديد که مهمترين آن ها اشاعره، معتزله، مرجئه و شيعه است. سومين اختلاف در احکام و فروغ دين است که در نتيجه آن مذاهب مختلف فقهي مانند شافعي، حنبلي، مالکي، حنفي و جعفري پديدار شد.
نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

احتمالا بتوان از این سخن دردمندانه این نکته را به دست آورد که اهمیت امامت فقط در مدیریت جامعه نیست بلکه در مقام فهم دین نیز بسیار حائز اهمیت است که البته طبق دلایل بسیار متقن ائمه اهل بیت (علیهم السلام) از علمی خدایی بهره مند هستند کما اینکه این مساله را می توان از این سخن حضرت نیز به دست آورد ان احق الناس بهذا الامر اقواهم علیه و اعلیهم بامر الله فیه سزاوارترین مردم به امر حکمرانی تواناترین آنها در این امر و عالمترین آنها به دستور خداوند در مورد حکمرانی است.
رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

از موضوعات اساسى و مباحث حياتى نهج البلاغه - كه جملگى از مسائل اساسى جامعه انسانى محسوب مى گردد - مساله امامت و رهبرى است . على (ع) در سخنان و رهنمودهاى ارزنده خويش در نهج البلاغه به بيان ابعاد مختلف اين مساله پرداخته اند:اولا: ضرورت آن را در اجتماع بشرى مطرح فرموده اند؛ثانيا: در ارتباط با همين لزوم و ضرورت رهبرى، به امامت و پيشوايى صالح و حق، و نيز به رهبرى ناشايسته و ناحق پرداخته اند.
نص بر امامت در نهج البلاغه

نص بر امامت در نهج البلاغه

کجایند کسانى که به دروغ و از روى حسد- گمان مى کنند که آنان «راسخان در علمند نه ما» خداوند ما را بالا برده و آنها را پایین، به ما عنایت کرده و آنها را محروم ساخته است، ما را وارد کرده، و آنها را خارج؟! تنها به وسیله ما هدایت حاصل مى شود، و کورى و نادانى برطرف مى گردد، امامان از قریش اند امّا نه همه قریش بلکه خصوص یک تیره، از بنى هاشم، جامه امامت جز بر تن آنان شایسته نیست و کسى غیر از آنان چنین شایستگى را ندارد
Powered by TayaCMS