دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سه رساله اصولی و فقهی آیت‌ الله شاه‌آبادی منتشر شد

No image
سه رساله اصولی و فقهی آیت‌ الله شاه‌آبادی منتشر شد سه رساله اصولی و فقهی آیت الله شاه آبادی برای اولین بار همزمان با برگزاری وی در قالب یک کتاب منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این سه رساله اصولی و فقهی با عناوین عدم انسداد باب العلم، رسالة فی الرضاع و رسالة فی الرجعة فی الطلاق الرجعی از میان دست نوشته های آیت الله شاه آبادی برای اولین بار به همت علی صدرایی خویی جمع آوری و از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، منتشر شده است.
در بخشی از پیش گفتار این کتاب به قلم حجت الاسلام علی اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آمده است: « هر چند از آن بزرگوار (آیت الله شاه آبادی) آثار تدوینی و معرفتی اندکی بر جای مانده است، اما تاریخ از او اثر تکوینی معنوی غنیمی به غنیمت برده است که به صدر دایرة المعارف نتوان قیاست گرفت.»
کتاب سه رساله اصولی و فقهی عارف حکیم آیت الله العظمی میرزا محمد علی شاه آبادی همزمان با برپایی کنگره آیت الله شاه آبادی از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در 90 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه برای نخستین بار روانه بازار نشر شده است.
کنگره بزرگداشت آیت‌الله شاه‌آبادی با هدف شناسایی، معرفی و ترویج عرفان اصیل اسلامی در میان نسل جوان 23 و 24 آبان ماه از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به مدت دو روز، چهارشنبه 23 آبان ماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران و پنجشنبه 24 آبان ماه در مدرسه دارالشفای قم از ساعت 8صبح تا 12 ظهر برگزار می شود .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

امامت از ديدگاه نهج البلاغه

اختلاف مذهبي بين مسلمين سه ريشه اصلي دارد. نخستين اختلاف بر سر جانشيني پيامبر اسلام، مسلمانان را به دو دسته شيعه و سني تقسيم کرد.دومين اختلاف مسلمين در اصول دين و مسائل اعتقادي است که سبب پيدايش مکاتب مختلف کلامي گرديد که مهمترين آن ها اشاعره، معتزله، مرجئه و شيعه است. سومين اختلاف در احکام و فروغ دين است که در نتيجه آن مذاهب مختلف فقهي مانند شافعي، حنبلي، مالکي، حنفي و جعفري پديدار شد.
نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

احتمالا بتوان از این سخن دردمندانه این نکته را به دست آورد که اهمیت امامت فقط در مدیریت جامعه نیست بلکه در مقام فهم دین نیز بسیار حائز اهمیت است که البته طبق دلایل بسیار متقن ائمه اهل بیت (علیهم السلام) از علمی خدایی بهره مند هستند کما اینکه این مساله را می توان از این سخن حضرت نیز به دست آورد ان احق الناس بهذا الامر اقواهم علیه و اعلیهم بامر الله فیه سزاوارترین مردم به امر حکمرانی تواناترین آنها در این امر و عالمترین آنها به دستور خداوند در مورد حکمرانی است.
رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

از موضوعات اساسى و مباحث حياتى نهج البلاغه - كه جملگى از مسائل اساسى جامعه انسانى محسوب مى گردد - مساله امامت و رهبرى است . على (ع) در سخنان و رهنمودهاى ارزنده خويش در نهج البلاغه به بيان ابعاد مختلف اين مساله پرداخته اند:اولا: ضرورت آن را در اجتماع بشرى مطرح فرموده اند؛ثانيا: در ارتباط با همين لزوم و ضرورت رهبرى، به امامت و پيشوايى صالح و حق، و نيز به رهبرى ناشايسته و ناحق پرداخته اند.
نص بر امامت در نهج البلاغه

نص بر امامت در نهج البلاغه

کجایند کسانى که به دروغ و از روى حسد- گمان مى کنند که آنان «راسخان در علمند نه ما» خداوند ما را بالا برده و آنها را پایین، به ما عنایت کرده و آنها را محروم ساخته است، ما را وارد کرده، و آنها را خارج؟! تنها به وسیله ما هدایت حاصل مى شود، و کورى و نادانى برطرف مى گردد، امامان از قریش اند امّا نه همه قریش بلکه خصوص یک تیره، از بنى هاشم، جامه امامت جز بر تن آنان شایسته نیست و کسى غیر از آنان چنین شایستگى را ندارد
Powered by TayaCMS