دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتاب گلشن ابرار - جلد هشتم

مجموعه گلشن ابرار خلاصه ای از زندگی و شرح حال علمای اسلام است که تا کنون هشت جلد از آن تألیف شده است.
کتاب گلشن ابرار - جلد هشتم
کتاب گلشن ابرار - جلد هشتم

كتاب حاضر به معرفي شرح حال، زندگي و سرگذشت، تحصيلات و مقام و موقع علمي و ديني شماري از عالمان و مجتهدان از سده‏ هاي گذشته تا دوره معاصر اختصاص يافته است.

جعفر بن محمد قولويه از عالمان و محدثان سده سوم هجري در گذشته به سال 290ق نخستين كسي است كه در اين كتاب معرفي و شرح حال، آثار و تأليفات و ديگر رخدادهاي زندگيش از نگاه مخاطبان مي‏گذرد. در اين اثر شرح حال و سرگذشت 50 تن از عالمان ديني مورد معرفي و بررسي قرار گرفته كه سيدحسن نصرالله آخرين آنها مي‏باشد.

نگارنده كوشيده است تقريباً همه جوانب و وجوه عالمان و مجتهدان را مدنظر قرار داده كه توجه به روش فقهي و استدلالي آنها در استنباط احكام، محبوبيت و شهرت، پاسخ به شبهات و اشكالات ديني، تربيت شاگردان شاخص و ممتاز، ويژگي‏هاي اخلاقي و عرفاني، حيات سياسي، روش‎ها و ديدگاه‎هاي تفسيري آنها در خصوص قرآن، شركت در فعاليت‏هاي اجتماعي و فرهنگي و خدماتي از جمله آنهاست.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

No image

سید ابراهیم قزوینی

No image

حسین اردبیلی

No image

محمد صالح برغانی

No image

سید مهدی قزوینی

سید علی میبدی

سید علی میبدی

No image

محمد هادی تهرانی

محمد طه نجف

محمد طه نجف

ذبیح الله قوچانی

ذبیح الله قوچانی

No image

سید امیر علی هندی

سید مرتضی خسروشاهی

سید مرتضی خسروشاهی

جواد فومنی حائری

جواد فومنی حائری

حسن بجنوردی

حسن بجنوردی

محمد جواد باهنر

محمد جواد باهنر

محمد حسن میرجهانی

محمد حسن میرجهانی

No image

محیط طباطبایی

محمد ابراهیم اعرافی

محمد ابراهیم اعرافی

محمد هادی معرفت

محمد هادی معرفت

عبدالکریم حق شناس

عبدالکریم حق شناس

حسین شب زنده دار

حسین شب زنده دار

محمد اسحاق فیّاض

محمد اسحاق فیّاض

سید رضی شیرازی

سید رضی شیرازی

سید مرتضی نجومی

سید مرتضی نجومی

No image

محمد سعید حکیم

محمد آصف محسنی

محمد آصف محسنی

عباسعلی عمید زنجانی

عباسعلی عمید زنجانی

سید حسن نصرالله

سید حسن نصرالله

جدیدترین ها در این موضوع

No image

امامت از ديدگاه نهج البلاغه

اختلاف مذهبي بين مسلمين سه ريشه اصلي دارد. نخستين اختلاف بر سر جانشيني پيامبر اسلام، مسلمانان را به دو دسته شيعه و سني تقسيم کرد.دومين اختلاف مسلمين در اصول دين و مسائل اعتقادي است که سبب پيدايش مکاتب مختلف کلامي گرديد که مهمترين آن ها اشاعره، معتزله، مرجئه و شيعه است. سومين اختلاف در احکام و فروغ دين است که در نتيجه آن مذاهب مختلف فقهي مانند شافعي، حنبلي، مالکي، حنفي و جعفري پديدار شد.
نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

احتمالا بتوان از این سخن دردمندانه این نکته را به دست آورد که اهمیت امامت فقط در مدیریت جامعه نیست بلکه در مقام فهم دین نیز بسیار حائز اهمیت است که البته طبق دلایل بسیار متقن ائمه اهل بیت (علیهم السلام) از علمی خدایی بهره مند هستند کما اینکه این مساله را می توان از این سخن حضرت نیز به دست آورد ان احق الناس بهذا الامر اقواهم علیه و اعلیهم بامر الله فیه سزاوارترین مردم به امر حکمرانی تواناترین آنها در این امر و عالمترین آنها به دستور خداوند در مورد حکمرانی است.
رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

از موضوعات اساسى و مباحث حياتى نهج البلاغه - كه جملگى از مسائل اساسى جامعه انسانى محسوب مى گردد - مساله امامت و رهبرى است . على (ع) در سخنان و رهنمودهاى ارزنده خويش در نهج البلاغه به بيان ابعاد مختلف اين مساله پرداخته اند:اولا: ضرورت آن را در اجتماع بشرى مطرح فرموده اند؛ثانيا: در ارتباط با همين لزوم و ضرورت رهبرى، به امامت و پيشوايى صالح و حق، و نيز به رهبرى ناشايسته و ناحق پرداخته اند.
نص بر امامت در نهج البلاغه

نص بر امامت در نهج البلاغه

کجایند کسانى که به دروغ و از روى حسد- گمان مى کنند که آنان «راسخان در علمند نه ما» خداوند ما را بالا برده و آنها را پایین، به ما عنایت کرده و آنها را محروم ساخته است، ما را وارد کرده، و آنها را خارج؟! تنها به وسیله ما هدایت حاصل مى شود، و کورى و نادانى برطرف مى گردد، امامان از قریش اند امّا نه همه قریش بلکه خصوص یک تیره، از بنى هاشم، جامه امامت جز بر تن آنان شایسته نیست و کسى غیر از آنان چنین شایستگى را ندارد
Powered by TayaCMS