دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کشتار فلسطینی ها در اردوگاه‌های صبرا و شتیلا

No image
کشتار فلسطینی ها در اردوگاه‌های صبرا و شتیلا

روزنامه ابتکار

شنبه 25 شهریور ماه 1396

قرن بیستم همراه با رخدادهایی بود که هرگز از ذهن مردمان نمی‌رود. رخدادهایی که تلخی‌های آن از شیرین‌هایش بیشتر بود. تجربه دو جنگ جهانی، بمباران اتمی، جنگ سرد، قیام‌ها و کشتارها و کودتاها پی‌درپی، آزمایش‌های هسته‌ای و آوارگی مردمان کشورهای مختلف، تنها بخشی و جزئی از این رویدادهاست. از جمله این وقایع هولناک که از سال 1948 در سرزمین فلسطین آغاز شد، خروج اجباری عرب‌های ساکن فلسطین از این کشور بود. مردمی که ناچار شدند در اثر مولود نامیمونی به نام رژیم اسرائیل از خانه و کاشانه خود بروند و در اردوگاه‌های پناهنگان زندگی کنند. البته این تمام مأجرا نبود. چرا که اسرائیلی‌ها مانند صیاد فلسطینی‌های آواره را دنبال می‌کردند و در هر گوشه‌ای به آن‌ها ضربه می‌زدند. از جمله این اتفاقات می‌توان به کشتار فلسطینی‌ها در اردوگاه‌های صبرا و شتیلا به رهبری و فرماندهی آریل شارون اشاره کرد.

از 16 تا 18 سپتامبر 1982 و در جریان جنگ داخلی لبنان و زمانی که نیروهای اسرائیلی در بیروت و جنوب لبنان بودند، میلیشیای حزب کتائب Kataeb(مسیحیان مسلح لبنانی) به انتقام قتل بشیر جمایل رئیس جمهور منتخب و مارونی (یک فرقه مسیحی کاتولیک) لبنان، به دو اردوگاه آوارگان فلسطینی ـ صبرا و شتیلا Sabra and Shatila واقع در حاشیه جنوبی بیروت حمله بردند و ده‌ها فلسطینی بی دفاع از جمله زنان و کودکان را کشتند. آمار مقتولین دقیقاً به دست نیامده است و گزارش های منتشره شمار آنها را هشتصد تا 3500 تن نشان می دهد. این دو اردوگاه که در سال 2011 دوازده هزار فلسطینی را در خود جای داده بود در سال 1949 توسط سازمان ملل تأسیس و امور بهداشت و آموزش و پرورش آن در دست آن سازمان بود.

پس از این کشتار، وزیر دفاع وقت اسرائیل (اریل شارون) متهم شد که به نیروهای خود اشاره کرده بود که مانع حمله مسیحیان مسلح به آن دو اردوگاه نشوند. در آن زمان نیروهای اسرائیلی در جریان زد و خورد با سازمان آزادی فلسطین ـ PLO، جنوب لبنان تا شهر بیروت را در اشغال خود داشتند و دو اردوگاه صبرا و شتیلا عملاً در محاصره آنان بود.

بشیر جمایل رئیس جمهور منتخب لبنان 14 سپتامبر سال 1982 بر اثر انفجار بمب کشته شده بود. این بمب در ساختمان حزب کتائب (فالانژ) لبنان کار گذارده شده بود. در این انفجار جمعاً 26 تن کشته شدند. با کشته شدن بشیر که یک مسیحی مارونی بود بحران این کشور که از 1975 آغاز شده بود شدت بیشتری یافت. میلیشیای حزب کتائب گمان می کرد انفجاری که موجب قتل بشیر جمایل شده بود کار فلسطینی ها بود حال آنکه بعداً (پس از کشتار صبرا و شتیلا) معلوم شد عناصر دیگری آن را ترتیب داده بودند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

امامت از ديدگاه نهج البلاغه

اختلاف مذهبي بين مسلمين سه ريشه اصلي دارد. نخستين اختلاف بر سر جانشيني پيامبر اسلام، مسلمانان را به دو دسته شيعه و سني تقسيم کرد.دومين اختلاف مسلمين در اصول دين و مسائل اعتقادي است که سبب پيدايش مکاتب مختلف کلامي گرديد که مهمترين آن ها اشاعره، معتزله، مرجئه و شيعه است. سومين اختلاف در احکام و فروغ دين است که در نتيجه آن مذاهب مختلف فقهي مانند شافعي، حنبلي، مالکي، حنفي و جعفري پديدار شد.
نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

نگاهی به مسأله حساس امامت در نهج البلاغه

احتمالا بتوان از این سخن دردمندانه این نکته را به دست آورد که اهمیت امامت فقط در مدیریت جامعه نیست بلکه در مقام فهم دین نیز بسیار حائز اهمیت است که البته طبق دلایل بسیار متقن ائمه اهل بیت (علیهم السلام) از علمی خدایی بهره مند هستند کما اینکه این مساله را می توان از این سخن حضرت نیز به دست آورد ان احق الناس بهذا الامر اقواهم علیه و اعلیهم بامر الله فیه سزاوارترین مردم به امر حکمرانی تواناترین آنها در این امر و عالمترین آنها به دستور خداوند در مورد حکمرانی است.
رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

رهبرى صالح از ديدگاه نهج البلاغه

از موضوعات اساسى و مباحث حياتى نهج البلاغه - كه جملگى از مسائل اساسى جامعه انسانى محسوب مى گردد - مساله امامت و رهبرى است . على (ع) در سخنان و رهنمودهاى ارزنده خويش در نهج البلاغه به بيان ابعاد مختلف اين مساله پرداخته اند:اولا: ضرورت آن را در اجتماع بشرى مطرح فرموده اند؛ثانيا: در ارتباط با همين لزوم و ضرورت رهبرى، به امامت و پيشوايى صالح و حق، و نيز به رهبرى ناشايسته و ناحق پرداخته اند.
نص بر امامت در نهج البلاغه

نص بر امامت در نهج البلاغه

کجایند کسانى که به دروغ و از روى حسد- گمان مى کنند که آنان «راسخان در علمند نه ما» خداوند ما را بالا برده و آنها را پایین، به ما عنایت کرده و آنها را محروم ساخته است، ما را وارد کرده، و آنها را خارج؟! تنها به وسیله ما هدایت حاصل مى شود، و کورى و نادانى برطرف مى گردد، امامان از قریش اند امّا نه همه قریش بلکه خصوص یک تیره، از بنى هاشم، جامه امامت جز بر تن آنان شایسته نیست و کسى غیر از آنان چنین شایستگى را ندارد
Powered by TayaCMS